La psicologia als mitjans

El recull de premsa del COPC és una selecció setmanal d'articles
dels mitjans de comunicació en què es parla de psicologia

El Departament de Comunicació Externa del COPC elabora, setmanalment, un recull d'articles de premsa de les aparicions del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya als mitjans de comunicació generalistes.

A més, també enllaça altres notícies dels mitjans relacionades amb la psicologia que poden ser d'interès per al seu exercici o per als psicòlegs i psicòlogues que vulguin estar al corrent de les informacions sobre la professió que es publiquen als mitjans.

D'altra banda, el COPC col·labora amb el pòdcast Tranquil·la ment de RAC 1. Escolta el capítol que escullis al botó

   11 de juliol de 2024 

La quiet ambition, els nens que no deixen en pau els seus pares i mares, el Psicurt, la grassofòbia, el temps d'espera per anar al psicòleg... aquesta setmana la psicologia és molt present a la premsa.


   4 de juliol de 2024  

Quan cal anar al psicòleg? El Dr. Mattioli ho explica a l'Ofici de viure de Catalunya Ràdio aquesta setmana.


   27 de juny de 2024 

La baixada de suïcidis a Espanya, la depressió en jubilar-se, l'amor i parella... segur que la psicologia assessora els temes que més t'interessen!


   20 de juny de 2024

L'angoixa d'aprofitar al màxim les vacances, la sisfèmia, els professionals de salut mental del sistema sanitari, els amics imaginaris... la psicologia ajuda a entendre els temes de la setmana.


   13 de juny de 2024 

La sisifèmia, la procrastrinació per revenja, la Festa de la Psicologia Gironina, el comportament de les persones de la premsa del cor... tota l'actualitat al recull de premsa de la setmana.


   6 de juny de 2024 

Tot el que necessites saber sobre els TCA, vivim en una societat esgotada?  Com ajudem els nostres fills en períodes d'exàmens?, responen psicòlegs i psicòlogues catalans als mitjans.


   30 de maig de 2024

Problemes de creixement i angoixa, la imitació en criatures, captacions sectàries... No et perdis els titulars de la setmana del recull.


   23 de maig de 2024  

Desnonaments, PIR, cibercrims, influences, fòbies, masclisme... la psicol·logia col·labora a explicar els fenòmens als mitjans de comunicació.


   16 de maig de 2024  

Què significa ser el germà del mig? Quins símptomes té una parella trencada? Com és la vida en una secta? La psicologia assessora la lectura de tots els fenòmens socials.


   9 de maig de 2024   

Setmana protagonitzada per la Delegació Territorial de Girona i la col·laboració de col·legiats i col·legiades en temes d'actualitat com les eleccions. 

   2 de maig de 2024   

L'assetjament escolar, la síndrome del retrovisor, el suïcidi, qui és Llados... fes un cop d'ull al recull per saber com interpreta la psicologia la realitat.

   24 d'abril de 2024   

A l'últim recull de l'abril trobem el simpòsium "Psicologia a l’atenció primària", com funcionen les fòbies, com posar límits als nets, la transfòbia a les xarxes socials i la detenció d'un psicòleg acusat d'agressions sexuals.

   18 d'abril de 2024   

A les portes de Sant Jordi, les psicòlogues del COPC parlen de relacions. Com relacionar-nos afectivament? Per què es produeix el complex d'Electra? Quan hem de dir prou a una relació que no funciona?

   11 d'abril de 2024   

Setmana marcada per la violència masclista i vicària a El Prat i a Bellcaire, l'arribada de Barnahus a Barcelona, l'eclipsi solar i la nova tendència del dödstädning: ordenar abans de morir.

   4 d'abril de 2024   

El primer recull de l'abril va ple de consells dels psicòlegs i psicòlogues del COPC als mitjans, sobre l'ansietat, el canvi de feina, els menors a les xarxes, i les crisis com a oportunitat.

   28 de març de 2024   

Per què hi ha persones incapaces de descansar? Com gestionar la relació amb el mòbil? Quins són els perills de seguir gurús del desenvolupament personal a xarxes? Totes les respostes, al nostre recull setmanal!

   21 de març de 2024   

Aquesta setmana els mitjans han parlat del quart aniversari de la pandèmia i els canvis que ens va deixar, la síndrome de l'impostor, les altes capacitats, el Psicurt i el desordre com a motiu de crisi en les parelles.

   14 de març de 2024   

La comunicació no verbal, la violència estètica, el pretty privilege i els fills i filles que manen a casa, entre els temes pels quals els mitjans han preguntat als nostres psicòlegs i psicòlogues aquesta setmana.

   7 de març de 2024   

En aquest primer recull de març, trobem resposta professional a moltes preguntes: què és l'anendofàsia?, què fer davant companys de feina que no ens cauen bé?, han d'ajudar els pares i mares a fer els deures dels fills i filles?

   29 de febrer de 2024   

Com saber si és depressió o 'burnout' a la feina? Per què no podem deixar el mòbil? Què és la filmoteràpia? Han canviat els adolescents? Ens ho expliquen els nostres psicòlegs i psicòlogues als mitjans.

   22 de febrer de 2024   

Aquesta setmana els mitjans han parlat de l'autisme, el 'burnout', els divorcis passats els 50, els "neurodrets" i el nou conveni entre Càritas i la Psicoxarxa del COPC. Tot, al nostre recull setmanal.

   15 de febrer de 2024   

 Com actuar davant d'homicidis perpetrats per joves? Per què perdem els nervis conduint? Com funciona la "sala de les emocions" de Reus? Les respostes dels nostres professionals als temes més candents, a un clic!

   8 de febrer de 2024   

Els fills i filles favorits, la hipnosi, l'exposició a les xarxes socials, l'educació emocional i la col·laboració entre el COPC i l'Hospital Sant Joan de Déu de Lleida, entre els temes d'aquesta setmana als mitjans.

  1 de febrer de 2024   

Al primer recull del febrer, els psicòlegs i psicòlogues del COPC tracten temes de màxima actualitat, com les altes capacitats, el suïcidi en menors, l'ansietat i la procrastinació, o la conveniència de la Llei Trans.

  25 de gener de 2024   

Pot un bot fer psicoteràpia? Què és la mediació i quins avantatges té? Per què és contraproduent dir "no ploris" a algú? Trencar coses ens allibera de tensions? Els psicòlegs i psicòlogues del COPC tenen totes les respostes!

  18 de gener de 2024   

El recull d'aquesta setmana és testimoni del comiat del col·legiat d'honor Joaquim de Toca, i respon a questions com què és el looksmaxxing, si ens afecta el Blue Monday i per què pot minvar el nostre interès en el sexe.

  11 de gener de 2024   

Què és el blurring? Per què mirem la tele amb el mòbil a la mà? Tenir hobbies ens allarga la vida? Quines conseqüències té la pressió estètica? Les respostes dels psicòlegs i psicòlogues del COPC, a un clic!

  4 de gener de 2024   

El primer recull de l'any ens porta les claus per no caure en l'excés de joguines, per envellir conscientment, per atendre les persones amb altes capacitats i per viure els dinars de Nadal sense angoixa.

  21 de desembre de 2023   

Aquesta setmana, al recull, el COPC a La Marató sobre salut sexual, com gestionar la compra de loteria de Nadal, el relat màgic que expliquem als infants, i el dol per una persona estimada en aquestes dates.

  14 de desembre de 2023   

 En aquest recull, trobareu articles i entrevistes sobre l'addicció a les compres, la importància de l'ordre, la dificultat per demanar perdó, la pressió estètica, l'ansietat climàtica i la motivació en l'esport.

  5 de desembre de 2023   

És la intuïció el sisè sentit? Com l'estrès laboral afecta la nostra salut? Per què les agressions a docents van a més? Quina és la millor manera de fer front a l'envelliment? Les respostes, al primer recull de desembre.

  30 de novembre de 2023   

L'última setmana de novembre, la premsa parla del diàleg "Transformar-se per sobreviure" a Girona, de la despersonalització i la disociació, i del reconeixement de l'ICD a la Secció de Dones, Gèneres i Diversitats del COPC.

  23 de novembre de 2023   

Com la mediació pot ajudar els partits polítics, què i com és la violència vicària, com ajudar els adolescents a construir una autoestima forta i la VI Convención del Consejo, al nostre recull setmanal. 

  16 de novembre de 2023   

Com triar el millor psicòleg o psicòloga i evitar l'intrusisme, què podem fer davant el burnout del professorat i del personal sanitari, i el nou pacte d'estat per la salut mental, entre els destacats de la setmana.

  9 de novembre de 2023   

El recull d'aquesta setmana dona resposta a temes vigents i sensibles: per què la conducció posa violentes algunes persones?, com acompanyar algú amb demència?, què passa quan el teu fill o filla és l'assetjador?

2 de novembre de 2023   

Com ens afecta el canvi d'hora? Com superar la por? Sabem gestionar la mort de persones estimades? Quina és la diferència entre tristesa i depressió? Els psicòlegs i psicòlogues del COPC ho expliquen als mitjans.

26 d'octubre de 2023   

Setmana de temes candents a la premsa, com la hipersexualització infantil, l'estigma al voltant dels trastorns mentals, la participació dels infants a les feines de casa o el masclisme al 'true crime'. Tot, a un clic!

19 d'octubre de 2023   

Al recull d'aquesta setmana, un nou espai per al dol perinatal, per què funciona el clickbait, mestres que deixen la professió i front comú a les escoles catalanes per endarrerir l'ús del mòbil fins els 16 anys.

11 d'octubre de 2023   

El Dia Mundial de la Salut Mental, el palmarès del festival Psicurt, la psicologia a les escoles i el nou permís de salut mental per a les persones treballadores són només alguns dels temes del recull setmanal.

5 d'octubre de 2023   

Quan hem de començar a parlar de sexe amb els fills i filles? Per què amaguem els problemes de salut mental a la feina? Què fa que augmentin els suïcidis entre la gent gran? Les respostes, al nostre recull.

28 de setembre de 2023   

 Aquesta setmana, a la premsa, trobem la reclamació dels psicòlegs i psicòlogues de Lleida, les agressions entre menors, la il·lusió de freqüència, els mòbils a les aules i la doble excepcionalitat en les altes capacitats.

21 de setembre de 2023   

Al recull d'aquesta setmana, les agressions sexuals infantils, la dismòrfia corporal i les dietes del setembre, el team building, la síndrome de l'impostor i totes les novetats de la 8a edició del Psicurt.

14 de setembre de 2023   

El suïcidi, la frustració juvenil i l'abús de tecnologia tornen a ser els temes més tractats pels nostres experts i expertes als mitjans en els últims set dies, junt amb la tornada a la rutina. Feu clic per llegir totes les notícies!

7 de setembre de 2023   

Al primer recull del setembre, parlem de la tornada a l'escola, la labor dels psicòlegs i psicòlogues a les empreses, el suïcidi, i com de dur és aquest mes per als professionals de la psicologia. Consulta ja totes les notícies!

31 d'agost de 2023   

Aquesta setmana els nostres experts i expertes han parlat als mitjans de la tornada a la rutina, el ghosting, el cas Rubiales i les claus de l'èxit, entre altres temes d'actualitat psicològica que trobareu a un sol clic.

  27 de juliol de 2023   

En aquest recull trobareu com s'aplica la psicologia a l'adherència a l'esport, com es manifesta el burnout en el personal mèdic, com gaudir més de les vacances i un nou estudi sobre violència escolar a Catalunya.

  20 de juliol de 2023  

Aquesta setmana els mitjans han conversat amb els psicòlegs i les psicòlogues del COPC sobre les vacances, les pors, els efectes de la psicoteràpia i el fenomen de l'entrapment. Tot, a un clic!

  13 de juliol de 2023  

La premsa posa el focus en el Psicurt, en com tenir cura de les persones que curen, en l'ús del mindfulness com a part del procés oncològic o en com les xarxes propicien operacions de cirurgia estètica.

  6 de juliol de 2023  

El recull d'aquesta setmana ens porta temes com les conseqüències de la ingesta d'alcohol, els retocs estètics en l'adolescència i la necessitat d'estar sempre ocupats, de la mà dels col·legiats i col·legiades del COPC.

  29 de juny de 2023  

Com afecten les demores per declarar als menors abusats? Cal deixar la feina per canviar de vida? Viuen més les persones impuntuals? Totes les respostes dels col·legiats i col·legiades als mitjans, a un clic!

  22 de juny de 2023  

Per què l'increment en la demanda d’atenció psicològica és també una bona notícia i els motius darrere del me too dels abusos a la universitat, entre els temes sobre psicologia més destacats de la setmana.

   15 de juny de 2023  

La campanya contra l'intrusisme professional del COPC omple el recull d'aquesta setmana, amb articles sobre el suïcidi juvenil, l'ansietat a la feina i la falta de professionals de la psicologia a la sanitat pública.

  8 de juny de 2023  

Com tenir el millor pla B per si ens quedem sense feina, com ajudar-nos a envellir millor o com gestionar la relació dels adolescents amb el mòbil, els grans temes d'actualitat del nostre recull setmanal.

  1 de juny de 2023  

És el vapeig la porta d'entrada al tabaquisme? Com es pot tractar la síndrome de Diògenes? Com gestionar les xarxes d'un ésser estimat que ha mort? El recull setmanal del COPC té totes les respostes d'actualitat.

  25 de maig de 2023

Hi ha hagut "efecte crida" entre les bessones de Sallent i les d'Oviedo? Quines són les necessitats al SNS en matèria de salut mental? Per què es paralitzen les víctimes de violació? Tota l'actualitat psicològica, al recull!

  18 de maig de 2023

Com ens afecta la contaminació acústica? Com superar el burnout? Les parelles joves tenen menys desig sexual? Les respostes dels psicòlegs i les psicòlogues als dubtes més actuals, a un sol clic!

11 de maig de 2023

 Per què ha tancat la UAVAT? Quines són les actuals xifres de suïcidi? Quins són els perills dels reptes de TikTok? Per què cada cop ens costa més concentrar-nos? Tota l'actualitat de la psicologia, al nostre recull setmanal.

4 de maig de 2023

  El bullying, l'ecoansietat, l'addicció a les pantalles, les autolesions i la salut mental perinatal, entre els grans temes d'actualitat tractats aquesta setmana als mitjans pels experts i expertes del COPC.

27 d'abril de 2023

Què es la precrastinació, per què necessitem emocions negatives, quins són els millors llibres de Sant Jordi i les conclusions del nou Informe de vulneracions de drets en salut mental. Totes les respostes, al recull setmanal. 

20 d'abril de 2023

El sou actual dels psicòlegs i les psicòlogues, l'augment de metges amb problemes de salut mental i com diagnosticar l'addicció a les pantalles, entre els temes més destacats de la setmana als mitjans.

13 d'abril de 2023  

Què fer davant una crisi d’ansietat? I davant un infant que sempre vol ser el protagonista? Quina és la diferència entre mania i TOC? Es pot seguir aplicant el SAP judicialment? Tot, al segon recull de l'abril!

6 d'abril de 2023

Com afecten les fotografies als records, quan la neteja i l'ordre es converteixen en una obsessió, avenços en la malaltia de l'Alzheimer i molt més al recull de premsa de la setmana!

30 de març de 2023

Es pot comprar la maternitat i la paternitat? Per què el burnout afecta el 70% de les persones?  Com explicar a les criatures com es fan els nens sense enganyar-los?

23 de març de 2023

Les claus d'una autoestima sana i errors que cal evitar, per què el cap em va a mil per hora, què fa feliç a les persones... Una setmana més, tots els àmbits de la psicologia als mitjans.  

16 de març de 2023

Per què es donen casos de violacions en infants, com distingir el burnout d de la depressió, com tractar els familiars de les persones desaparegudes o de persones amb autisme. El recull demana clic!  

9 de març de 2023

Les dones pateixen 3 vegades més abusos sexuals que els homes a la feina, la banalització de la salut mental, la síndrome d'alienació parental i molt més al recull.  

2 de març de 2023

La falta de professionals accentua la desigualtat territorial en salut mental, la salut mental dels joves desborda el sistema de salut, la conveniència de psicòlegs i psicòlogues clínics als centres educatius... fes clic!

16 de febrer de 2023

El burnout, les conseqüències psicològiques derivades de la violència obstètrica, les relacions de parella saludables... els psicòlegs i psicòlogues en parlen al recull de la setmana.

9 de febrer de 2023

Les falses creences sobre la depressió, l'impacte emocional de terratrèmols com els de Turquia, com afecten les eutanàsies als professionals que les practiquen... totes les respostes al recull.

2 de febrer de 2023

Per què els adolescents s’atreveixen més amb les professores dones?
Com fer un arbre genealògic? Com viure a contracorrent? Respon aquestes preguntes i moltes més al recull!

26 de gener de 2023

Oferir un bon entorn laboral, els somnis en la psicoanàlisi, quan relaxar-se causa estrès, els motius dels psicòlegs i psicòlogues per anar a la vaga... busca i fes clic als temes que t'interessin.

19 de gener de 2023

El Blue Monday, l'augment dels diagnòstics en depressió a Catalunya o com parlar del suïcidi amb adolescents, al recull de premsa d'aquesta setmana.

12 de gener de 2023

La presentació de les noves juntes territorials de les delegacions del COPC, els propòsits d'any nou, o la postveritat generada per intel·ligència artificial, alguns temes del recull.

29 de desembre

En plenes vacances de Nadal la premsa es pregunta: per què fem propòsits d'any nou? Hi ha conseqüències emocionals si regalem en excés?

22 de desembre

El premi nacional de psicologia, els infants hiperregalats, l'eutrès, les taules de Nadal... segur que hi ha el tema que t'interessa!

12 de desembre

Si et toca la loteria, sobretot ves al psicòleg! L'assetjament laboral, el deteriorament de la salut mental dels joves... temes cridaners del recull.

1 de desembre

La violència masclista, les violències sexuals, la sexualitat, els delictes sexuals de menors, la violència digital... El 25N centra el recull de la setmana.

24 de novembre

Aquesta setmana destaquen els resultats d'una macroenquesta feta a adolescents catalans que mostra que el 8'8% expressa ganes de morir-se.

17 de novembre

L'arribada d'un germà, el sentit de la vida, l'estil de lideratge, els tipus de persones amb altes capacitats... Els temes amb connexió a la psicologia, cada setmana diferents.

10 de novembre

Les baixes laborals per causa de salut mental augmenten, a la sanitat pública es jubilen més psicòlegs i psicòlogues que els que es formen per poder-hi entrar... clica el recull de la setmana!

3 de novembre

Els psicòlegs preveuen dificultats dels pacients per pagar les visites, treballar el cervell per no tenir por, es dispara la demanda per estudiar psicologia... Setmana diversa en temes!

27 d'octubre

La Junta de Govern, 9 membres dels grups de treball del COPC i uns altres 10 col·legiats i col·legiades són les veus del recull de premsa de la setmana. 

20 d'octubre

L'obsessió per la productivitat, l'ansietat, el burnout, el dol perinatal... segur que t'interessa l'aportació de la psicologia a fenòmens que tracten els mitjans.

13 d'octubre

Aquesta setmana, recull de rècord! La psicologia més present que mai als mitjans de comunicació: la cirurgia estètica i els joves, quant costa anar al psicòleg, els guanyadors del Psicurt... 

6 d'octubre

La sanitat pública a Catalunya atén menys de la meitat dels trastorns mentals que pateixen els nens, i altres titulars impactants, recollits per a tu!

29 de setembre

La pandèmia ha deixat els joves més irritables, les relacions sexuals amb "ex", o l'assetjament quan el teu fill o filla és l'agressor, al recull de la setmana.

22 de setembre

Treballs que et porten a teràpia psicològica, l'atenció psicològica als serveis socials de Lleida, les creences limitants o com fer micropauses a la feina, temes del recull de la setmana.

15 de setembre

La presentació de la setena edició del Psicurt atreu una part important del recull, però també temes com l'atenció domiciliària en crisis de salut mental o el desig sexual després de tenir fills.

8 de setembre

El període d'adaptació escolar, l'augment de casos de violència sexual, i per què cada cop es tenen menys amics, temes de la setmana al recull de premsa.

1 de setembre

La tornada de vacances, la tornada a l'escola, les conductes de risc o l'entrevista a doble pàgina al degà Mattioli, alguns dels temes de la setmana.

25 d'agost

Trencar amb una persona amiga, el Psicurt, l'augment de les agressions sexuals, les habitacions de la ràbia, les relacions tòxiques... posa't al dia amb el recull.

28 de juliol

Els tapavasos, la submissió química, erotomania o masclisme,  per què plorar regularment beneficia la salut... consulta el recull i estigues al dia!

21 de juliol

Com visitar un nadó, eines per aconseguir un bon estiu per a infants i el Psicurt: les delegacions, protagonistes del recull.

14 de juliol

Desconnectar per vacances, els beneficis de plorar, i com fer front a l'esgotament general, temes de la setmana al recull.

7 de juliol

El Dr. Mattioli, degà, a pàgina sencera al Diari Ara, com afecta la infantesa a les relacions de parella, com deixar de ser el titella d'una persona narcisita, etc.

30 de juny

La depressió que pot generar la jubilació o com serà la recertificació de psicòlegs i psicòlogues, alguns dels temes destacats al recull.

23 de juny

La frustració explicada als infants, com detectar una personalitat narcisista, i l'educació sexual a les escoles, temes de la setmana al recull de premsa.

16 de juny

Com afrontar la Selectivitat o com gestionar els pensaments i les emocions negatives, temes d'actualitat al recull. 

9 de juny

La precarietat i la temporalitat i la salut mental, com conciliar fills i amics, temes que incorporen la dimensió psicològica als mitjans. 

2 de juny

Els beneficis que aporten les queixes, supervivents de matrimonis forçats o les personalitats narcisistes, alguns dels temes que incorporen el punt de vista de la psicologia. 

26 de maig

El creixement del nombre de casos de salut mental als CAP i el servei de WhatsApp per resoldre dubtes de salut mental de forma anònima, temes de la setmana al recull.

19 de maig

Manifest Infància i pantalles, l'actual retard de la parla en infants de 3 anys, la cirurgia estàtica o en 'benching' des de la psicologia. Fes clic! 

12 de maig

Infància i pantalles: la cara oculta del 'nadiu digital',  l'envelliment actiu i saludable i els pares i mares 'tòxics': detecció i efectes, temes destacats en aquesta edició

Domi Díez

Secció Clínica

"Si les pantalles fan de cangur, treuen capacitats a l'infant"

TV3 (20/10/2023)

Oriol Garcia

Coordinador GT Psicologia LGTBIQ+

Un nen de 12 anys és apte per decidir ser trans?

La Vanguardia (24/1/2024)

  Àngel Guirado

President Delegació Territorial de Girona del COPC

Què són les Altes Capacitats i com s’avaluen?

Olot TV (14/3/2024)

Patricia Barba

Coord. GT CTA i obesitat

Què és el CTA? Es pot superar? (1:26:10)

La Xarxa TV (14/12/2023)

5 de maig 

Escoles que pregunten a l'alumnat com es troba emocionalment, la dismorfia productiva i diversos aspectes de la sexualitat, alguns temes de la setmana.

21 d'abril 

La fi de l'obligatorietat de relacionar-se amb les altres persones portant mascareta, protagonista al recull de premsa de la setmana. 

7 d'abril

Recull de premsa de la setmana. 

24 de març

Vocals de la Junta de Govern i les seccions protagonitzen el recull de la setmana amb temes com per què som infeliços als països acomodats? 

10 de març 

La pandèmia ens ha canviat? Com s'explica la guerra a les escoles i com afecta els i les més petites?

24 de febrer 

Els trets psicopàtics dels alts càrrecs, la cura emocional de les persones superdotades, les inseguretats que els adolescents han amagat sota les mascaretes... Fes clic!

10 de febrer 

Per què els haters s'acarnissen amb dones famoses? És essencial enamorar-nos? És dolenta la mandra? Consulta el recull i troba respostes!

27 de gener 

La Setmana Europea de la Mediació s'endú la major part dels articles del recull de premsa de la setmana... Però també hi ha molts altres temes!

13 de gener

Gràcies a professionals de la psicologia, els mitjans escriuen sobre consum d'ansiolítics i somnífers, la vulnerabilitat per distanciament o la necessitat d'anteposar la salut mental dels estudiants.

16 de desembre

Els problemes de salut mental que causa la pandèmia, la salut mental de les persones grans o el suïcidi, alguns dels temes del recull de premsa d'avui

2 de desembre

Per què empitjora la salut mental dels sanitaris? Què és la fragilitat emocional? Per què vol aprimar-se el 47% de les adolescents?

18 de novembre

El Govern admet la saturació dels serveis de salut mental juvenils, i altres temes d'actualitat sobre psicologia, al recull

4 de novembre de 2021

Com explicar la mort als més petits? Val la pena el canvi d'hora? Hem de passar un dol per la normalitat que no tornarà?

21 d'octubre de 2021

En quins temes d'actualitat hi juga un paper important la psicologia? El recull de premsa te'n dona la resposta!


7 d'octubre de 2021   

Cinema, salut mental i joves explicant la necessitat d'anar al psicòleg 


28 d'abril 

Els pares i mares tòxics. els delictes comesos per nens i adolescents, i per què no es volen treure la mascareta explicada per psicòlegs i psicòlogues al recull.

14 d'abril 

Recull de premsa de la setmana

31 de març

Per què la pandèmia ha afectat la son dels infants? Què podem fer per no perdre les bones amistats? Troba les respostes d'un professional de la psicologia al recull.

17 de març

Per què falten psicòlegs i psicòlogues a la sanitat pública? Com afecta a la salut mental els 2 anys de pandèmia i la guerra d'Ucraïna?

3 de març

Realitat virtual per tractar agressors de gènere, per què hi ha adolescents que no es volen treure la mascareta, com afecta una guerra a la població civil? Fes clic!

17 de febrer 

Morir abans de viure, requisits que demanen les empreses quan contracten, el sexe entre amics, la sinceritat o el sincericidi, egoisme o empatia... Escull i consulta tema!

3 de febrer 

Persones que s'autodiagnostiquen patologies mentals, per què ens tatuem i la psicologia dels tatuatges, per què és perillós viure entre espectatives... Clica el recull! 

20 de gener 

El dia mundial de la lluita contra la depressió i la setmana europea de la mediació protagonistes al recull de premsa del COPC


30 de desembre

L'angoixa del personal sanitari, el dol i el Nadal i el retorn de les mascaretes al carrer, alguns dels temes de l'últim recull de l'any

23 de desembre

La Marató per la salut mental i les noves restriccions per COVID, temes principals de l'actualitat del recull de premsa


9 de desembre

Aquesta setmana, les delegacions territorials i les seccions són les protagonistes del recull de premsa del COPC


25 de novembre de 2021

És el mateix violencia de gènere que violència masclista? Quants tipus recull la llei? Quina és la clau per eliminar-la? Quin percentatge de víctimes és menor?

11 de novembre de 2021

Has sentit a parlar de l'ecoansietat? Sol afectar els i les joves, angoixats pels efectes de la crisi climàtica


28 d'octubre de 2021 

És la salut mental només per a rics? Estem exagerant l'efecte de les xarxes socials en els joves? Donar-se un temps pot ajudar a superar una crisi de parella? 

14 d'octubre de 2021

El dia mundial de la salut mental, la presentació de la Marató sobre salut mental i el Psicurt, l'actualitat dels mitjans al recull de premsa

30 de setembre de 2021  

El recull de premsa parla de les afectacions psicològiques de l'erupció del volcà de La Palma o les fòbies, entre d'altres temes d'interès