Recull de premsa

El recull de premsa del COPC és una selecció setmanal d'articles
dels mitjans de comunicació en què es parla de psicologia

El Departament de Comunicació Externa del COPC elabora, setmanalment, un recull d'articles de premsa de les aparicions del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya als mitjans de comunicació generalistes.

A més, també enllaça altres notícies dels mitjans relacionades amb la psicologia que poden ser d'interès per al seu exercici o per als psicòlegs i psicòlogues que vulguin estar al corrent de les informacions sobre la professió que es publiquen als mitjans.

Bàrbara Mas 

Coord. GT Perinatal Tarragona

Les conseqüències psicològiques de la violència obstètrica

Canal Reus TV (9/2/2023)

Elisa Micciola

Vocal Junta de Govern

Com evitar la dissociació interna i aprendre a cuidar-se

Catalunya Ràdio (18/2/2023)

Gemma Altell

Secció Dones, gèneres i divers.

Renunciar a la indemnització per ser creguda

El Periódico (24/1/2023)

Antoni Baena

Coord. GT Psicologia digital

Enganyar és fàcil (amb intel·ligència artificial)

Diari de Girona (5/2/2023)

23 de març de 2023

Les claus d'una autoestima sana i errors que cal evitar, per què el cap em va a mil per hora, què fa feliç a les persones... Una setmana més, tots els àmbits de la psicologia als mitjans.  

16 de març de 2023

Per què es donen casos de violacions en infants, com distingir el burnout d de la depressió, com tractar els familiars de les persones desaparegudes o de persones amb autisme. El recull demana clic!  

9 de març de 2023

Les dones pateixen 3 vegades més abusos sexuals que els homes a la feina, la banalització de la salut mental, la síndrome d'alienació parental i molt més al recull.  

2 de març de 2023

La falta de professionals accentua la desigualtat territorial en salut mental, la salut mental dels joves desborda el sistema de salut, la conveniència de psicòlegs i psicòlogues clínics als centres educatius... fes clic!

16 de febrer de 2023

El burnout, les conseqüències psicològiques derivades de la violència obstètrica, les relacions de parella saludables... els psicòlegs i psicòlogues en parlen al recull de la setmana.

9 de febrer de 2023

Les falses creences sobre la depressió, l'impacte emocional de terratrèmols com els de Turquia, com afecten les eutanàsies als professionals que les practiquen... totes les respostes al recull.

2 de febrer de 2023

Per què els adolescents s’atreveixen més amb les professores dones?
Com fer un arbre genealògic? Com viure a contracorrent? Respon aquestes preguntes i moltes més al recull!

26 de gener de 2023

Oferir un bon entorn laboral, els somnis en la psicoanàlisi, quan relaxar-se causa estrès, els motius dels psicòlegs i psicòlogues per anar a la vaga... busca i fes clic als temes que t'interessin.

19 de gener de 2023

El Blue Monday, l'augment dels diagnòstics en depressió a Catalunya o com parlar del suïcidi amb adolescents, al recull de premsa d'aquesta setmana.

12 de gener de 2023

La presentació de les noves juntes territorials de les delegacions del COPC, els propòsits d'any nou, o la postveritat generada per intel·ligència artificial, alguns temes del recull.

29 de desembre

En plenes vacances de Nadal la premsa es pregunta: per què fem propòsits d'any nou? Hi ha conseqüències emocionals si regalem en excés?

22 de desembre

El premi nacional de psicologia, els infants hiperregalats, l'eutrès, les taules de Nadal... segur que hi ha el tema que t'interessa!

12 de desembre

Si et toca la loteria, sobretot ves al psicòleg! L'assetjament laboral, el deteriorament de la salut mental dels joves... temes cridaners del recull.

1 de desembre

La violència masclista, les violències sexuals, la sexualitat, els delictes sexuals de menors, la violència digital... El 25N centra el recull de la setmana.

24 de novembre

Aquesta setmana destaquen els resultats d'una macroenquesta feta a adolescents catalans que mostra que el 8'8% expressa ganes de morir-se.

17 de novembre

L'arribada d'un germà, el sentit de la vida, l'estil de lideratge, els tipus de persones amb altes capacitats... Els temes amb connexió a la psicologia, cada setmana diferents.

10 de novembre

Les baixes laborals per causa de salut mental augmenten, a la sanitat pública es jubilen més psicòlegs i psicòlogues que els que es formen per poder-hi entrar... clica el recull de la setmana!

3 de novembre

Els psicòlegs preveuen dificultats dels pacients per pagar les visites, treballar el cervell per no tenir por, es dispara la demanda per estudiar psicologia... Setmana diversa en temes!

27 d'octubre

La Junta de Govern, 9 membres dels grups de treball del COPC i uns altres 10 col·legiats i col·legiades són les veus del recull de premsa de la setmana. 

20 d'octubre

L'obsessió per la productivitat, l'ansietat, el burnout, el dol perinatal... segur que t'interessa l'aportació de la psicologia a fenòmens que tracten els mitjans.

13 d'octubre

Aquesta setmana, recull de rècord! La psicologia més present que mai als mitjans de comunicació: la cirurgia estètica i els joves, quant costa anar al psicòleg, els guanyadors del Psicurt... 

6 d'octubre

La sanitat pública a Catalunya atén menys de la meitat dels trastorns mentals que pateixen els nens, i altres titulars impactants, recollits per a tu!

29 de setembre

La pandèmia ha deixat els joves més irritables, les relacions sexuals amb "ex", o l'assetjament quan el teu fill o filla és l'agressor, al recull de la setmana.

22 de setembre

Treballs que et porten a teràpia psicològica, l'atenció psicològica als serveis socials de Lleida, les creences limitants o com fer micropauses a la feina, temes del recull de la setmana.

15 de setembre

La presentació de la setena edició del Psicurt atreu una part important del recull, però també temes com l'atenció domiciliària en crisis de salut mental o el desig sexual després de tenir fills.

8 de setembre

El període d'adaptació escolar, l'augment de casos de violència sexual, i per què cada cop es tenen menys amics, temes de la setmana al recull de premsa.

1 de setembre

La tornada de vacances, la tornada a l'escola, les conductes de risc o l'entrevista a doble pàgina al degà Mattioli, alguns dels temes de la setmana.

25 d'agost

Trencar amb una persona amiga, el Psicurt, l'augment de les agressions sexuals, les habitacions de la ràbia, les relacions tòxiques... posa't al dia amb el recull.

28 de juliol

Els tapavasos, la submissió química, erotomania o masclisme,  per què plorar regularment beneficia la salut... consulta el recull i estigues al dia!

21 de juliol

Com visitar un nadó, eines per aconseguir un bon estiu per a infants i el Psicurt: les delegacions, protagonistes del recull.

14 de juliol

Desconnectar per vacances, els beneficis de plorar, i com fer front a l'esgotament general, temes de la setmana al recull.

7 de juliol

El Dr. Mattioli, degà, a pàgina sencera al Diari Ara, com afecta la infantesa a les relacions de parella, com deixar de ser el titella d'una persona narcisita, etc.

30 de juny

La depressió que pot generar la jubilació o com serà la recertificació de psicòlegs i psicòlogues, alguns dels temes destacats al recull.

23 de juny

La frustració explicada als infants, com detectar una personalitat narcisista, i l'educació sexual a les escoles, temes de la setmana al recull de premsa.

16 de juny

Com afrontar la Selectivitat o com gestionar els pensaments i les emocions negatives, temes d'actualitat al recull. 

9 de juny

La precarietat i la temporalitat i la salut mental, com conciliar fills i amics, temes que incorporen la dimensió psicològica als mitjans. 

2 de juny

Els beneficis que aporten les queixes, supervivents de matrimonis forçats o les personalitats narcisistes, alguns dels temes que incorporen el punt de vista de la psicologia. 

26 de maig

El creixement del nombre de casos de salut mental als CAP i el servei de WhatsApp per resoldre dubtes de salut mental de forma anònima, temes de la setmana al recull.

19 de maig

Manifest Infància i pantalles, l'actual retard de la parla en infants de 3 anys, la cirurgia estàtica o en 'benching' des de la psicologia. Fes clic! 

12 de maig

Infància i pantalles: la cara oculta del 'nadiu digital',  l'envelliment actiu i saludable i els pares i mares 'tòxics': detecció i efectes, temes destacats en aquesta edició

5 de maig 

Escoles que pregunten a l'alumnat com es troba emocionalment, la dismorfia productiva i diversos aspectes de la sexualitat, alguns temes de la setmana.

21 d'abril 

La fi de l'obligatorietat de relacionar-se amb les altres persones portant mascareta, protagonista al recull de premsa de la setmana. 

7 d'abril

Recull de premsa de la setmana. 

24 de març

Vocals de la Junta de Govern i les seccions protagonitzen el recull de la setmana amb temes com per què som infeliços als països acomodats? 

10 de març 

La pandèmia ens ha canviat? Com s'explica la guerra a les escoles i com afecta els i les més petites?

24 de febrer 

Els trets psicopàtics dels alts càrrecs, la cura emocional de les persones superdotades, les inseguretats que els adolescents han amagat sota les mascaretes... Fes clic!

10 de febrer 

Per què els haters s'acarnissen amb dones famoses? És essencial enamorar-nos? És dolenta la mandra? Consulta el recull i troba respostes!

27 de gener 

La Setmana Europea de la Mediació s'endú la major part dels articles del recull de premsa de la setmana... Però també hi ha molts altres temes!

13 de gener

Gràcies a professionals de la psicologia, els mitjans escriuen sobre consum d'ansiolítics i somnífers, la vulnerabilitat per distanciament o la necessitat d'anteposar la salut mental dels estudiants.

16 de desembre

Els problemes de salut mental que causa la pandèmia, la salut mental de les persones grans o el suïcidi, alguns dels temes del recull de premsa d'avui

2 de desembre

Per què empitjora la salut mental dels sanitaris? Què és la fragilitat emocional? Per què vol aprimar-se el 47% de les adolescents?

18 de novembre

El Govern admet la saturació dels serveis de salut mental juvenils, i altres temes d'actualitat sobre psicologia, al recull

4 de novembre de 2021

Com explicar la mort als més petits? Val la pena el canvi d'hora? Hem de passar un dol per la normalitat que no tornarà?

21 d'octubre de 2021

En quins temes d'actualitat hi juga un paper important la psicologia? El recull de premsa te'n dona la resposta!


7 d'octubre de 2021   

Cinema, salut mental i joves explicant la necessitat d'anar al psicòleg 


28 d'abril 

Els pares i mares tòxics. els delictes comesos per nens i adolescents, i per què no es volen treure la mascareta explicada per psicòlegs i psicòlogues al recull.

14 d'abril 

Recull de premsa de la setmana

31 de març

Per què la pandèmia ha afectat la son dels infants? Què podem fer per no perdre les bones amistats? Troba les respostes d'un professional de la psicologia al recull.

17 de març

Per què falten psicòlegs i psicòlogues a la sanitat pública? Com afecta a la salut mental els 2 anys de pandèmia i la guerra d'Ucraïna?

3 de març

Realitat virtual per tractar agressors de gènere, per què hi ha adolescents que no es volen treure la mascareta, com afecta una guerra a la població civil? Fes clic!

17 de febrer 

Morir abans de viure, requisits que demanen les empreses quan contracten, el sexe entre amics, la sinceritat o el sincericidi, egoisme o empatia... Escull i consulta tema!

3 de febrer 

Persones que s'autodiagnostiquen patologies mentals, per què ens tatuem i la psicologia dels tatuatges, per què és perillós viure entre espectatives... Clica el recull! 

20 de gener 

El dia mundial de la lluita contra la depressió i la setmana europea de la mediació protagonistes al recull de premsa del COPC


30 de desembre

L'angoixa del personal sanitari, el dol i el Nadal i el retorn de les mascaretes al carrer, alguns dels temes de l'últim recull de l'any

23 de desembre

La Marató per la salut mental i les noves restriccions per COVID, temes principals de l'actualitat del recull de premsa


9 de desembre

Aquesta setmana, les delegacions territorials i les seccions són les protagonistes del recull de premsa del COPC


25 de novembre de 2021

És el mateix violencia de gènere que violència masclista? Quants tipus recull la llei? Quina és la clau per eliminar-la? Quin percentatge de víctimes és menor?

11 de novembre de 2021

Has sentit a parlar de l'ecoansietat? Sol afectar els i les joves, angoixats pels efectes de la crisi climàtica


28 d'octubre de 2021 

És la salut mental només per a rics? Estem exagerant l'efecte de les xarxes socials en els joves? Donar-se un temps pot ajudar a superar una crisi de parella? 

14 d'octubre de 2021

El dia mundial de la salut mental, la presentació de la Marató sobre salut mental i el Psicurt, l'actualitat dels mitjans al recull de premsa

30 de setembre de 2021  

El recull de premsa parla de les afectacions psicològiques de l'erupció del volcà de La Palma o les fòbies, entre d'altres temes d'interès