Recull de premsa

El recull de premsa del COPC és una selecció setmanal d'articles
dels mitjans de comunicació en què es parla de psicologia

El Departament de Comunicació Externa del COPC elabora, setmanalment, un recull d'articles de premsa de les aparicions del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya als mitjans de comunicació generalistes.

A més, també enllaça altres notícies dels mitjans relacionades amb la psicologia que poden ser d'interès per al seu exercici o per als psicòlegs i psicòlogues que vulguin estar al corrent de les informacions sobre la professió que es publiquen als mitjans.

Maria Lluïsa Lozano

GT Envelliment

A partir de quina edat ens consideren vells de veritat?

La Vanguardia (29/05/2022)

Anna Romeu

GT Emergències

Som el país que més Valium, Trankimacin i Orfidal consumeix.

The Objective (22/05/2022)

Lara Castro

GT Sexualitat i parella

Et fan 'benching'? Et donen peixet, però, de fet, no els interesses: fuig!

Rac1 (20/05/2022)

Roger Ballescà

Comitè d'Infància i adolescència

L'empatia explicada als infants.

TV3, Infok (23/05/2022)

28 de juliol

Els tapavasos, la submissió química, erotomania o masclisme,  per què plorar regularment beneficia la salut... consulta el recull i estigues al dia!

21 de juliol

Com visitar un nadó, eines per aconseguir un bon estiu per a infants i el Psicurt: les delegacions, protagonistes del recull

14 de juliol

Desconnectar per vacances, els beneficis de plorar, i com fer front a l'esgotament general, temes de la setmana al recull.

7 de juliol

El Dr. Mattioli, degà, a pàgina sencera al Diari Ara, com afecta la infantesa a les relacions de parella, com deixar de ser el titella d'una persona narcisita, etc.

30 de juny

La depressió que pot generar la jubilació o com serà la recertificació de psicòlegs i psicòlogues, alguns dels temes destacats al recull.

23 de juny

La frustració explicada als infants, com detectar una personalitat narcisista, i l'educació sexual a les escoles, temes de la setmana al recull de premsa.

16 de juny

Com afrontar la Selectivitat o com gestionar els pensaments i les emocions negatives, temes d'actualitat al recull. 

9 de juny

La precarietat i la temporalitat i la salut mental, com conciliar fills i amics, temes que incorporen la dimensió psicològica als mitjans. 

2 de juny

Els beneficis que aporten les queixes, supervivents de matrimonis forçats o les personalitats narcisistes, alguns dels temes que incorporen el punt de vista de la psicologia. 

26 de maig

El creixement del nombre de casos de salut mental als CAP i el servei de WhatsApp per resoldre dubtes de salut mental de forma anònima, temes de la setmana al recull.

19 de maig

Manifest Infància i pantalles, l'actual retard de la parla en infants de 3 anys, la cirurgia estàtica o en 'benching' des de la psicologia. Fes clic! 

12 de maig

Infància i pantalles: la cara oculta del 'nadiu digital',  l'envelliment actiu i saludable i els pares i mares 'tòxics': detecció i efectes, temes destacats en aquesta edició

5 de maig 

Escoles que pregunten a l'alumnat com es troba emocionalment, la dismorfia productiva i diversos aspectes de la sexualitat, alguns temes de la setmana.

21 d'abril 

La fi de l'obligatorietat de relacionar-se amb les altres persones portant mascareta, protagonista al recull de premsa de la setmana. 

7 d'abril

Recull de premsa de la setmana. 

24 de març

Vocals de la Junta de Govern i les seccions protagonitzen el recull de la setmana amb temes com per què som infeliços als països acomodats? 

10 de març 

La pandèmia ens ha canviat? Com s'explica la guerra a les escoles i com afecta els i les més petites?

24 de febrer 

Els trets psicopàtics dels alts càrrecs, la cura emocional de les persones superdotades, les inseguretats que els adolescents han amagat sota les mascaretes... Fes clic!

10 de febrer 

Per què els haters s'acarnissen amb dones famoses? És essencial enamorar-nos? És dolenta la mandra? Consulta el recull i troba respostes!

27 de gener 

La Setmana Europea de la Mediació s'endú la major part dels articles del recull de premsa de la setmana... Però també hi ha molts altres temes!

13 de gener

Gràcies a professionals de la psicologia, els mitjans escriuen sobre consum d'ansiolítics i somnífers, la vulnerabilitat per distanciament o la necessitat d'anteposar la salut mental dels estudiants.

16 de desembre

Els problemes de salut mental que causa la pandèmia, la salut mental de les persones grans o el suïcidi, alguns dels temes del recull de premsa d'avui

2 de desembre

Per què empitjora la salut mental dels sanitaris? Què és la fragilitat emocional? Per què vol aprimar-se el 47% de les adolescents?

18 de novembre

El Govern admet la saturació dels serveis de salut mental juvenils, i altres temes d'actualitat sobre psicologia, al recull

4 de novembre de 2021

Com explicar la mort als més petits? Val la pena el canvi d'hora? Hem de passar un dol per la normalitat que no tornarà?

21 d'octubre de 2021

En quins temes d'actualitat hi juga un paper important la psicologia? El recull de premsa te'n dona la resposta!


7 d'octubre de 2021   

Cinema, salut mental i joves explicant la necessitat d'anar al psicòleg 


28 d'abril 

Els pares i mares tòxics. els delictes comesos per nens i adolescents, i per què no es volen treure la mascareta explicada per psicòlegs i psicòlogues al recull.

14 d'abril 

Recull de premsa de la setmana

31 de març

Per què la pandèmia ha afectat la son dels infants? Què podem fer per no perdre les bones amistats? Troba les respostes d'un professional de la psicologia al recull.

17 de març

Per què falten psicòlegs i psicòlogues a la sanitat pública? Com afecta a la salut mental els 2 anys de pandèmia i la guerra d'Ucraïna?

3 de març

Realitat virtual per tractar agressors de gènere, per què hi ha adolescents que no es volen treure la mascareta, com afecta una guerra a la població civil? Fes clic!

17 de febrer 

Morir abans de viure, requisits que demanen les empreses quan contracten, el sexe entre amics, la sinceritat o el sincericidi, egoisme o empatia... Escull i consulta tema!

3 de febrer 

Persones que s'autodiagnostiquen patologies mentals, per què ens tatuem i la psicologia dels tatuatges, per què és perillós viure entre espectatives... Clica el recull! 

20 de gener 

El dia mundial de la lluita contra la depressió i la setmana europea de la mediació protagonistes al recull de premsa del COPC


30 de desembre

L'angoixa del personal sanitari, el dol i el Nadal i el retorn de les mascaretes al carrer, alguns dels temes de l'últim recull de l'any

23 de desembre

La Marató per la salut mental i les noves restriccions per COVID, temes principals de l'actualitat del recull de premsa


9 de desembre

Aquesta setmana, les delegacions territorials i les seccions són les protagonistes del recull de premsa del COPC


25 de novembre de 2021

És el mateix violencia de gènere que violència masclista? Quants tipus recull la llei? Quina és la clau per eliminar-la? Quin percentatge de víctimes és menor?

11 de novembre de 2021

Has sentit a parlar de l'ecoansietat? Sol afectar els i les joves, angoixats pels efectes de la crisi climàtica


28 d'octubre de 2021 

És la salut mental només per a rics? Estem exagerant l'efecte de les xarxes socials en els joves? Donar-se un temps pot ajudar a superar una crisi de parella? 

14 d'octubre de 2021

El dia mundial de la salut mental, la presentació de la Marató sobre salut mental i el Psicurt, l'actualitat dels mitjans al recull de premsa

30 de setembre de 2021  

El recull de premsa parla de les afectacions psicològiques de l'erupció del volcà de La Palma o les fòbies, entre d'altres temes d'interès