Girona
Notícies de la Delegació Territorial de Girona

El COPC impulsa iniciatives per millorar el benestar emocional en l’àmbit educatiu

El passat dijous 10 d’abril, Jordi Fernàndez, coordinador del Grup de treball de Psicologia de l’Educació, i Àngel Guirado, president de la Delegació Territorial del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) a Girona, es van reunir amb Miquel Marcé, director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona. 

El motiu de la reunió fou presentar les iniciatives impulsades pel Grup de treball Neurodiversitat i Conducta en l’Àmbit Educatiu, que busca abordar les necessitats del sistema educatiu i promoure el benestar emocional tant de l’alumnat com del professorat.  

Es va posar en coneixement del director, del Cicle de conferències sobre les pràctiques restauratives en els instituts de Catalunya que ha organitzat la Secció de Psicologia de l'Educació del COPC on s’expliquen les experiències en aquest model d’intervenció per professionals de l’educació o d’altres camps professionals, perquè en pugui donar coneixement al cos docent.  

L’objectiu principal de la trobada va ser presentar un document elaborat amb la finalitat d’obtenir dades sobre aspectes que preocupen els docents en l’àmbit de l’aula. En aquest context, es va sol·licitar la col·laboració del Departament de Serveis Territorials d’Educació per difondre un qüestionari que, un cop recollides les respostes, permeti analitzar l’impacte d’aquestes qüestions en el benestar emocional del professorat. 

Aquesta investigació busca obtenir dades a partir d’una mostra poblacional significativa, amb l’objectiu d’identificar les creences dels docents sobre el benestar emocional i el seu efecte en el clima escolar. El propòsit final és compartir les conclusions amb la comunitat educativa i elaborar recomanacions pràctiques que contribueixin a millorar el benestar global als centres educatius

El debat 'Els bons vincles generen felicitat' remarca la importància dels vincles en la felicitat i el benestar emocional

Dissabte 29 de març, dins les activitats de la Setmana de la Felicitat organitzada pel CAP Dr. Joan Vilaplana juntament amb altres entitats dels barris de Taialà, Domeny i Fontajau, es va dur a terme un debat col·loqui a la Biblioteca Antònia Adroher sota el lema Els bons vincles generen felicitat.

Hi van participar les psicòlogues REBEC de Taialà, Melany Martínez, i de Montilivi, Anabella Bellelli, així com els psicòlegs especialitzats en vincles Maria Gràcia Cornella i Manel Carrera. L’objectiu era crear un ambient on es pogués reflexionar sobre la importància de les relacions humanes en el benestar emocional i en la felicitat personal i col·lectiva.

Les persones participants, joves del barri i també algunes adultes, van arribar juntes a definir què entenem per bons vincles, destacant elements essencials per establir relacions de confiança com l’empatia, la sinceritat, la confiança i el coneixement mutu.

Els i les assistents van exposar la dificultat de trobar amics o grups i van destacar l’individualisme i la poca comunicació. Tot i estar més connectats que mai, les xarxes socials no estan pensades per trobar amistats, sinó més aviat per trobar parella. Es va plantejar el dubte sobre si les persones joves estan perdent la capacitat de vincular-se.

Per continuar reflexionant sobre la importància dels vincles per al benestar emocional, es van plantejar qüestions com:

  • Què podem fer per millorar els nostres vincles personals i professionals?

  • Quins obstacles hi ha en la societat actual que dificulten la creació de vincles profunds?

  • Com podem ajudar a crear un entorn on els bons vincles siguin una prioritat?

La trobada va concloure amb una reflexió final per deixar tothom pensant en la importància de les relacions humanes i el benestar emocional: "El que realment importa a la vida són les persones amb qui la compartim." Tot seguit, els assistents van poder continuar la conversa en un ambient distès amb un pica-pica saludable i sense alcohol a l’hora del vermut.

Girona
El llibre solidari "Cuinant les nostres emocions a foc lent" fusiona emocions i gastronomia per promoure la salut mental

La Biblioteca Carles Rahola de Girona va acollir el 28 de març la presentació del llibre Cuinant les nostres emocions a foc lent, activitat organitzada per la Delegació Territorial de Girona del COPC.

El 5è tinent d'alcaldia i regidor de Gestió de Recursos i Atenció a la Ciutadania,Sergi Font, va donar la benvinguda i l’agraïment per part de l’Ajuntament de Girona, i la vocal de Junta Rectora del COPC a Girona, Anny Escatllar, va presentar a les autores del llibre i als cuiners.

Cuinant les nostres emocions a foc lent és un llibre que s’ordena com un menú, amb aperitiu, entrants, plats principals i postres, i que combina cada explicació científica i formal amb una historieta i una recepta culinària. Es tracta d’un llibre solidari i els beneficis que es generen es destinen al programa de mecenatge de la Fundació Althaia de Manresa, que té per objectiu aconseguir fons per a la recerca i millora de l’atenció de l’àrea de Salut Mental.

La presentació va comptar amb totes les autores, que són sis psicòlogues de l’àrea de Salut Mental d’Althaia que fa molts anys que treballen juntes. Són la Ma. Cruz Crespo, la Ma. Jesús Creus, la Dominica Díez, la Yolanda Martínez, l’Antònia Raich i la Rosa Tejedor. Totes elles, motivades per la promoció de la salut, van tenir la idea d’escriure un llibre que recollís les recomanacions sobre gestió emocional que fan habitualment als seus pacients. Uns consells que moltes vegades inclouen exemples culinaris, d’aquí la proposta de crear una publicació divulgativa sobre les emocions i el cultiu del benestar a partir d’exemples gastronòmics.

També van intervenir en la presentació els cuiners Benvingut Aligué i Jaume Font, que han estat els promotors que s’unissin al projecte del llibre molts cuiners de relleu i figures de l’alta gastronomia com Nandu Jubany, Carme Ruscalleda, els Germans Torres, Jordi Roca, l’equip de Disfrutar, Paco Pérez i Ferran Adrià, entre molts d’altres.

Joan Roca va emfatitzar en la importància de la gestió de les emocions, sobretot en equips molt grans com El Celler de Can Roca, que té des de fa més de 15 anys una psicòloga en plantilla. També va destacar com la cuina i tot el que l’envolta—cuinar, la sobretaula, la conversa—aporta benestar i ajuda a crear vincles.

A continuació, pots visualitzar algunes fotografies de la presentació:

Girona
El talent gironí en recerca i salut es consolida amb una jornada dedicada a les persones joves investigadores

La secretària de Junta Rectora de la Delegació de Girona del COPC, la Dra. Susana Mantas, va assistir el passat 25 de març a la I Jornada Talent Gironí en Recerca i Salut, que va tenir lloc a l’Aula Magna de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

La Jornada va permetre conèixer de primera mà els projectes guanyadors de les beques Talent Gironí per a professionals sanitaris joves i els vuit projectes del nou ajut per potenciar la investigació biomèdica als hospitals comarcals. L'objectiu de les noves beques, dotades amb un total de 30.000 euros sumant les dues convocatòries de 2024, és descentralitzar la recerca i impulsar-la als hospitals comarcals que tenen conveni de col·laboració amb l'IDIBGI.

La I Jornada Talent Gironí en Recerca i Salut, organitzada per l'Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut) i l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, ha reconegut la tasca investigadora dels professionals sanitaris del territori gironí.

Durant la jornada, s'han lliurat els ajuts de dos programes de suport a la recerca biomèdica realitzada des dels hospitals: d'una banda, els ajuts al Talent Gironí, destinats a professionals sanitaris que inicien la seva trajectòria investigadora, i, de l'altra, els ajuts a projectes de recerca dels hospitals comarcals gironins. Ambdós programes fomenten la investigació clínica i transaccional per millorar la salut i l'atenció sanitària a la demarcació de Girona.

Segons ha apuntat la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona i presidenta delegada de Dipsalut, Maria Puig Ferrer, «aquesta jornada neix en el marc del conveni que tenim amb l'IDIBGI. La voluntat és que tingui continuïtat per reivindicar la recerca en salut que es fa als hospitals comarcals gironins, acostar a la ciutadania aquests referents de proximitat i donar-los visibilitat».

A la tercera edició, el programa Talent Gironí, impulsat per Dipsalut, l'IDIBGI i el Col·legi Oficial de Metges de Girona (COMG), ha concedit dues ajudes post-residència perquè professionals sanitaris puguin combinar l'activitat assistencial amb la recerca en grups de l'IDIBGI durant un any, prorrogable a dos. Aquest programa està obert a qualsevol professional sanitari que hagi finalitzat la seva formació especialitzada, incloent-hi metges (MIR), infermers, farmacèutics i psicòlegs.

Aquestes iniciatives reflecteixen el compromís del Dipsalut i l'IDIBGI per potenciar la recerca biomèdica a Girona i acostar-la a la pràctica clínica. La I Jornada Talent Gironí en Recerca i Salut ha servit per remarcar aquest talent investigador i reforçar la col·laboració entre institucions sanitàries i científiques.



Girona
Per Sant Jordi ens tirem a la piscina!

Aquest any us proposem una immersió en l'essència de la poesia a través dels haikus. 

Us convidem a crear i enviar les vostres creacions abans del 20 d'abril, però abans us expliquem què són, com es fan i... el resultat final el compartirem en un recital. 

Què és un haiku?

Un haiku és una composició poètica brevíssima de tres versos amb una estructura de 4-6-4 síl·labes. Aquí tens uns exemples:

Haiku de primavera (Basho):

D'una granota

que salta al vell estany,

el so de l'aigua.

Haiku d'estiu (Shiyo-ni):

Totes les coses

que recullo es belluguen:

marea baixa.


Característiques essencials del haiku
        Captura un instant, com una fotografia en paraules
        Tria una sola emoció i la lliga a l'entorn i la natura
        Crea evocacions, imatges i emocions amb poques paraules
        Exercici de concentració, recerca de bellesa i mot just

        La mètrica en català i castellà son diferents!

        La mètrica en català es compta fins a la darrera síl·laba tònica, mentre que en castellà es compten totes les síl·labes fins al final del vers.

        Trets característics

        Detallisme
        Fugacitat de l'instant
        Sensibilitat davant la natura
        Absència de figures retòriques


        Animeu-vos a participar i indagar en el vostre interior i exterior! 

        Podeu enviar els vostres haikus i consultes al correu electrònic suport.gi@copc.cat. L'Eva Naranjo Estañol, psicòloga i poeta, estarà disponible per resoldre dubtes i coordinar l'activitat.



        Bibliografia 
        Francesca Laguarda. Sovint m’aturaria en els teus ulls. Edicions Reremús.
        Sam Abrams, Llum a les golfes (Antologia del haiku modern i contemporani català). Barcelona: Viena, 2018.
        Josep N Santaeulàlia. La llum dins l’aigua. Barcelona: Columna, 1996.
        Josep N.Santaeulàlia. Marea baixa. Haikus de primavera i d’estiu. Barcelona: La Magrana, 1997.
        Susana Benet y Frutos Soriano. Un viejo estanque, Antología de haiku contemporáneo en español, editores, editorial Comares, 2003
        Vicente Haya y Akiko Yamada. Haiku-do, El haiku como camino espiritual,, Kairós, 2007
        José María Bermejo, traductor. Instantes, Nueva antología del haiku japonés, Hiperión,
        Vicente Haya, Teresa Costa-Gramunt, traductora. Herba roja de tardor. Cent estances de l’haiku japonès, Pagès editors, 2009.

        Sessió informativa per als estudiants del 3r curs del grau de Psicologia de la Universitat de Girona

        El passat dijous 13 de febrer, els estudiants de 3r curs del grau de Psicologia de la Universitat de Girona van assistir a una sessió informativa a càrrec de Dolors Liria, vicedegana del COPC, i Oscar Pino, vocal i comissionat de recerca i universitats del Col·legi.

        L’acte, emmarcat en l’assignatura Pràcticum, va tenir com a objectiu principal proporcionar una visió clara sobre les diferents sortides professionals en l’àmbit de la psicologia, tant en el sector sanitari com en el no sanitari.

        Durant la sessió, es van abordar qüestions clau com la necessitat de cursar el Màster en Psicologia General Sanitària per exercir en consultes privades i les alternatives per accedir a la salut pública a través del PIR o l’especialització en psicologia clínica. Les persones ponents van destacar la importància de conèixer amb precisió els requisits acadèmics i legals per evitar confusions en l’elecció del camí professional.

        Aquest tipus de trobades organitzades pel COPC són essencials per orientar els estudiants en la recta final del grau i oferir-los les eines necessàries per afrontar amb seguretat els reptes del mercat laboral. Així, el Col·legi es consolida com un suport fonamental en el desenvolupament professional dels futurs psicòlegs i psicòlogues.


        Girona
        Es presenta el Mapa interactiu gratuït que ajuda a oferir i trobar atenció psicològica a Girona

        El Mapa web de serveis psicològics a les Comarques Gironines ja és una realitat. El passat 21 de febrer, l’eina, impulsada per la Universitat de Girona (UdG) amb la col·laboració de la Delegació Territorial de Girona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), va ser presentada a la Sala Graus de la Facultat de Lletres i Turisme de la UdG amb un clar objectiu: establir una xarxa que connecti els i les professionals de la psicologia, tant de l’àmbit públic com del privat, i faciliti el seu accés a la societat.

        El mapa abasta serveis de la psicologia educativa, clínica i de la salut, del treball i les organitzacions, i de la intervenció psicosocial. I no només permet a la ciutadania localitzar els serveis d’atenció psicològica de les comarques gironines, sinó també permet als i les professionals oferir els seus centres i/o serveis.


        Com funciona? 

        Durant la presentació, es va mostrar al públic el senzill funcionament de l'eina:

        Per oferir un servei psicològic:
        1.    Entrar a https://mapscloud.udg.edu/serveis_psicologia/
        2.    Registrar-se amb nom i correu electrònic
        3.    Entrar nom, descripció i dades de contacte del centre o servei
        4.    Escollir una especialitat i afegir, si es desitja, una foto o vídeo
        Per trobar un servei psicològic:
        1.    Entrar a https://mapscloud.udg.edu/serveis_psicologia/
        2.    Triar un àmbit de la psicologia, per exemple, “Clínica/Salut”
        3.    Triar una subcategoria, per exemple, “Addiccions”
        4.    Fer clic en algun dels punts grocs del mapa, per tenir tota la informació dels centres i serveis disponibles
        Una presentació plena d'expertes i experts


        La Dra. Sílvia Llach, vicerectora de Territori i Compromís Social de la UdG, va donar la benvinguda a l’acte tot agraint l’esforç per fer realitat el projecte i fent especial èmfasi en el concepte de sostenibilitat, i també en la importància de treballar des de les institucions per donar resposta a les necessitats de les persones, especialment aquelles en situació de vulnerabilitat.

        El Dr. Guillermo Mattioli, degà del COPC, va destacar el gran nombre de professionals de la psicologia social que mostra aquest mapa, posant de manifest l’alt grau d’importància d’aquest àmbit de la psicologia. També va destacar la importància de no separar el món acadèmic del món professional i com aquesta eina web és un clar exemple d’aquest esforç comú.

        El Dr. Àngel Guirado, president de la Delegació de Girona del COPC, va manifestar la importància de treballar per la difusió i la visibilització del mapa, ja que és una eina que promou el networking i que permet cercar informació de manera assequible i inclusiva.

        La Dra. Esperança Villar, professora de Psicologia de la UdG, va voler destacar la utilitat que el mapa tindrà pels estudiants de psicologia, de cara a conèixer tant els serveis del territori com les diferents sortides professionals; per als psicòlegs i psicòlogues, que podran veure la xarxa de serveis més enllà dels seus àmbits; i per la ciutadania, que coneixerà tots els serveis de les comarques i com accedir-hi. A més, Villar va posar en valor la taxonomia del cercador, desenvolupada a través d’un estudi amb metodologia Delphi en què es van consultar 27 experts i expertes del món de la psicologia de diversos àmbits professionals.

        El Dr. Francesc Sidera, coordinador del Grau en Psicologia de la UdG, va expressar el seu agraïment i va destacar la importància que juga en aquest projecte el professorat i l’alumnat de la Facultat de Psicologia de la UdG.

        Cap al final de l’acte, l’exprofessor i investigador Dr. Carles Rostan, un dels protagonistes de l’execució del mapa, va presentar el Dr. Manuel Armayones, catedràtic en Disseny del Comportament de la UOC, el qual va oferir una conferència “IA i Psicologia: llums, ombres i noves oportunitats professionals”, que es va centrar en com la IA pot complementar i transformar els serveis d’atenció psicològica, sempre amb un enfocament ètic i centrat en la persona. 

        Manuel Armayones: “Cal explorar el potencial de la IA però prioritzant l’ètica i la ciència"

        Algunes de les conclusions principals de la conferència magistral del Dr. Armayones van ser:

        • La IA pot ajudar a gestionar millor la demanda de serveis psicològics, especialment en àrees amb recursos limitats. Eines com a bots i agents IA podrien oferir suport inicial, derivant casos complexos a professionals i alliberant-los de tasques que aportin poc valor.

        • La IA permet adaptar els tractaments a les necessitats individuals, utilitzant dades per a identificar patrons de comportament i preferències dels usuaris. Això podria millorar l'adherència a la teràpia i l'eficàcia de les intervencions.

        • Cal que els psicòlegs i les psicòlogues es formin en IA i ètica digital. La IA està creant nous rols, com a avaluadors d'algorismes o especialistes en inoculació psicològica contra la desinformació, la qual cosa organitzacions com APA ja recomanen.

        • És molt important generar evidència científica sobre l'eficàcia de la IA en psicologia, evitant generalitzacions no recolzades. La recerca ha de prioritzar la diversitat en les dades i abordar els biaixos algorítmics.

        • Alguns riscos de la IA són la pèrdua d'empatia, la discriminació i els problemes de privacitat. Per això cal recalcar la necessitat de regulacions per a garantir un ús responsable de la tecnologia.

        • Cal un model on la IA complementi els serveis tradicionals, enfortint la col·laboració i l'accessibilitat.

        En definitiva, el doctor va convidar els i les professionals de la psicologia a ser “cautelosament optimistes”, i a explorar el potencial de la IA, però sempre prioritzant l’ètica, la formació i l’evidència científica.

        La jornada va finalitzar amb un aperitiu al claustre de la Facultat, on els assistents van poder compartir inquietuds, idees, opinions i anècdotes en un ambient distès.

        Entra al mapa

        Activitats externes Desenvolupament professional Girona Notícies destacades
        La Delegació Territorial de Girona en xifres: Com hem invertit en les persones col·legiades?

        Un cop finalitzat l’any, la Delegació Territorial de Girona presenta, en xifres, el balanç del tancament econòmic del 2024

        En la gràfica s’observa, del pressupost total anual del COPC, la part corresponent a les 3 delegacions territorials de Tarragona, Lleida i Girona.  

        Les dades mostren que del volum d’ingressos (figura 1), en la seva gran majoria, generats per les quotes col·legials, la seu de Girona compta amb un 8% del total de Catalunya. Com s’indica en la gràfica de la seu Girona (figura 2). Pel que fa a les despeses (figura 3), aquestes han representat un 7% del total, mantenint així una gestió ajustada dels recursos disponibles.




        Des de la Junta Rectora de Girona, enfoquem la major part dels esforços i les decisions a la partida SERVEIS CENTRALS AL COL·LEGIAT. Com es veu en la gràfica partides despeses Girona 2024 (figura 4) on es desglossen més detalladament, es mostra que aquesta partida representa un 13%. En aquest exercici ha suposat prop de 41.000 € de despesa i 4.300 € d’ingressos. Aquest import s’ha destinat a fons bibliotecari, comunicació i marxandatge, serveis als col·legiats, donacions, suport als Grups de Treball, el Club Social, la Festa Anual i el Dia Mundial de la Salut Mental, entre altres iniciatives.

        A més, des del 2023 i amb més empenta el 2024, s’ha impulsat amb més força el projecte del Recull de la Memòria Històrica, que veurà la llum en els pròxims mesos i representarà un pas important en la conservació i difusió del llegat de la psicologia a Girona.


        Per a informació amb més grau de detall, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres.


        Els grups de treball de la Delegació celebren la seva trobada anual

        El passat divendres 31 de gener es va celebrar la trobada anual dels membres dels diferents grups de treball, la Junta Rectora, la Psicoxarxa Solidària i les persones treballadores de la Delegació Territorial de Girona del COPC per compartir els projectes d'aquest 2025. L’esdeveniment es va dur a terme a l'Hotel Best Western Premier CMC de Girona i va comptar amb una assistència completa.

        A les 19 h, el president Àngel Guirado i els membres de la Junta Rectora van donar inici a la reunió amb una benvinguda als nous grups del 2025. En aquest primer tram de la trobada, es va informar sobre el pressupost disponible i les previsions econòmiques per al nou any, oferint a les persones assistents una visibilitat clara dels recursos i objectius de la delegació.

        Els 13 grups de treball van estar representats en la jornada, cadascun d'ells especialitzat en diverses àrees d’intervenció psicològica:

        -GT Mediació familiar i comunitària
        -GT Confluències en neuropsicologia
        -GT Abordatge clínic del trauma i del vincle amb EMDR (ACTIV-EMDR)
        -GT Actualitzacions de la psicoanàlisi en la clínica del segle XXI
        -GT Creativitat, procés artístic i salut mental
        -GT de Salut psicoambiental
        -GT Psicoteràpia psicoanalítica
        -GT Trastorns alimentaris i trauma
        -GT Neurodiversitat i conducta en l'àmbit educatiu
        -GT Prevenció i intervenció en psicologia de l’esport
        -GT Estudi de psicologia forense
        -GT Salutogènesi i psicología
        -GT Prevenció de psicopatologies relacionades amb successos psicològicament traumàtics. Des de la disciplina de la intervenció psicològica en crisis i emergències 

        Un dels moments destacats de la trobada va ser la presentació del nou projecte artístic del GT Creativitat, procés artístic i salut mental, titulat L'empremta interior; una inspiració zen, una exposició que ja està disponible a la seu de la Delegació.

        Per cloure la vetllada, els 35 col·legiats i col·legiades assistents van gaudir d'un sopar en un ambient més proper i distès, on es van compartir inquietuds i projectes individuals en un marc de complicitat i col·laboració professional.

        Consulta aquí totes les imatges de la trobada:

        Guarda't la data i vine a la presentació del Mapa de Serveis d'Atenció Psicològica de les comarques gironines

        El proper divendres 21 de febrer, la Universitat de Girona (UdG) acollirà la presentació pública del Mapa de Serveis d'Atenció Psicològica de les comarques gironines. L'acte tindrà lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres i comptarà amb la presència de destacades figures acadèmiques i professionals del sector.

        Aquest projecte, fruit de la col·laboració entre els Estudis de Psicologia de la UdG i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), ofereix una eina web que permet localitzar de manera àgil i senzilla els diferents centres i serveis d'atenció psicològica disponibles a la demarcació de Girona.

        L'acte comptarà amb la participació de la Dra. Sílvia Llach, vicerectora de Territori i Compromís Social de la UdG, i el Dr. Guillermo Mattioli, degà del COPC, que donaran la benvinguda a les persones assistents. Posteriorment, el Dr. Francesc Sidera, coordinador del Grau en Psicologia de la UdG, la Dra. Esperança Villar, professora de Psicologia de la UdG, i la Dra. Susana Mantas, secretària de la Junta Rectora de la Delegació de Girona del COPC, presentaran el mapa i les seves funcionalitats.

        A les 12 h, el catedràtic en Disseny del Comportament de la UOC, Manuel Armayones, impartirà la conferència IA i Psicologia: llums, ombres i noves oportunitats professionals, on explorarà el paper de la intel·ligència artificial en l'àmbit de la psicologia i les seves perspectives de futur.

        L'acte finalitzarà a les 13 h amb un refrigeri al Claustre de la Facultat de Lletres, on les persones assistents tindran l'oportunitat de compartir impressions i establir xarxes de col·laboració.

        Aquesta iniciativa representa un pas endavant en la millora de l'accessibilitat als serveis psicològics a les comarques gironines i un exemple de col·laboració entre institucions acadèmiques i professionals per al benefici de la ciutadania.

        Per conèixer més sobre aquest projecte, fes clic aquí. I sobretot, no oblidis apuntar-te prement aquest enllaç.


        Col·laboracions Girona Institucional
        Participa i fes que la teva veu arribi lluny amb el "XXXVI Concurs literari d’articles de psicologia Lluís Maruny"!

        T’agrada la psicologia i vols compartir la teva perspectiva única sobre temes d'actualitat? El XXXVI Concurs Literari d'Articles de Psicologia Lluís Maruny  és l'oportunitat perfecta per fer arribar les teves idees més enllà, compartint el teu coneixement i creativitat. 

        Un any més, la Delegació Territorial de Girona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya vol donar veu als professionals col·legiats, pre col·legiats i estudiants del grau perquè puguin enriquir el nostre camp de coneixement. 

        Els relats poden abordar temes d'expertesa, reflexions profundes sobre l'actualitat o fins i tot històries reals tractades amb un to literari, és a dir, relats originals. Poder connectar amb els lectors a partir de la paraula permet anar més enllà dels conceptes o idees teòriques. No hi ha límits per a la creativitat: des de casos reals, experiències professionals, fins a reflexions sobre els reptes socials i personals que afrontem cada dia.

        Podran participar-hi:

        • Psicòlegs i psicòlogues col·legiats al Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

        • Estudiants de Grau de Psicologia de totes les universitats amb seu a Catalunya.

        • Precol·legiats i precol·legiades del COPC (en les condicions especificades per la precol·legiació al COPC, incloent-hi estudiants de màster, postgrau, etc.). 

        Dins de la categoria de "Graduats/Llicenciats" hi haurà tres premis:

        • El primer premi serà de 600 euros.

        • El segon, de 400 euros.

        • El tercer, de 300 euros.

        En la categoria "Estudiants de Grau" el premi serà de 300 euros.

        La data límit per enviar els articles serà el dilluns, 19 de maig de 2025.

        Finalment, cal remarcar que el concurs és obert a persones col·legiades de les quatre demarcacions del COPC.

        No deixis passar aquesta oportunitat per aportar la teva mirada sobre el món de la psicologia. Consulta les bases del concurs ja disponibles i comença a preparar el teu millor article! 

        Girona