Servei d’orientació professional

Presentació del servei d’orientació professional 

Si estàs buscant feina o en procés de reinvenció professional tens l'oportunitat de concertar una entrevista personal per resoldre tots els teus dubtes referents a aquest àmbit. És un servei pensat i dissenyat per al nostre col·lectiu, especialitzat en el mercat laboral vinculat a la psicologia.

Si no saps cap on tirar i necessites una orientació per delimitar millor el teu perfil professional, revisar les teves eines de presentació, la teva estratègia per arribar a les empreses o clients que busques, o fer qualsevol altra consulta vinculada a la construcció del teu futur professional, pots sol·licitar una orientació professional al Col·legi Oficial de Psicologia Catalunya.

Sessions d'assessorament professional

El servei d’orientació professional, s’inicia amb una sessió d’assessorament professional grupal on es fa un recorregut per les diferents sortides professionals de la psicologia. 

Es tracta d’un servei que s’ofereix a totes les persones vinculades a la professió de la psicologia (estudiants, col·legiades, precol·legiades, usuàries web, etc.) i està pensat per persones que es troben a etapes de desocupació o en moments de transició professional on es busca reforçar competències, habilitats i estratègies per aconseguir un canvi professional amb major efectivitat.

Els punts a tractar, seran, entre d’altres:   

  • Quines són les sortides sanitàries i no sanitàries?  

  • Quines àrees d'intervenció hi ha en psicologia?  

  • De què puc treballar si no tinc el Màster General Sanitari?  

  • Com i on puc començar a buscar feina quan acabo d'obtenir el grau de psicologia?  

  • Quines ofertes puc trobar a la borsa del COPC? 

Consulta les properes activitats programades al cercador de formació (al filtre de cerca indica com a organitzador "desenvolupament professional") 

Orientacions personalitzades

Un cop hagis participat de la sessió d’assessorament professional, si ets persona col·legiada o precol·legiada, independement de la seu del COPC a la que pertanyis, pots rebre 3 orientacions professionals a l’any, ja que és un servei subvencionat pel COPC que ha estat recentment adequat per atendre cada situació:

  • Per als col·legiats i col·legiades en situació d’atur i quota especial, el servei és gratuït (la gratuïtat requereix estar donat d’alta a la borsa de treball i haver realitzat com a mínim un taller o sessió d’assessorament professional telefònic o grupal impartit pel COPC).

  • Per a la resta de persones col·legiades i precol·legiades, el servei té un cost de 5 euros.

Nota: En cas que no es pugui assistir a una sessió ja concertada, serà necessari avisar amb dos dies d’antelació per poder-ne reservar una de nova. En cas d’absència sense justificar i sense preavís, no es podrà tornar a reservar l'orientació.

Pots enviar la teva sol·licitud a ocupacio@copc.cat explicant els motius pels quals t’agradaria sol·licitar el servei d’orientació professional. Un cop ens escriguis et farem arribar un enllaç amb les dates disponibles per a que tu mateix/a triïs dia i hora.

L’horari d’atenció de les orientacions és el dimecres al matí, de 10:00 a 13:00 h, amb possibilitat de flexibilitat horària.

Guia de bones pràctiques per a l'exercici de la psicologia a distància a través de les tecnologies de comunicació 

La progressiva generalització de l'exercici de la psicologia a distància a través de tecnologies de comunicació, ja sigui íntegrament o parcialment, en què s’empren canals de comunicació no presencials, ha generat la necessitat de disposar d'una guia de bones pràctiques per tal de garantir la correcta prestació dels serveis de psicologia.
Per aquesta raó l'any 2017 El Consejo General de la Psicologia va editar la

Guía para la práctica de la telepsicología


Nota sobre la contractació de psicòlegs i psicòlogues als CR 

Nota sobre la contractació de psicòlegs i psicòlogues als CR

Adjunts

Guía para la práctica de la telepsicología