Tarragona
Notícies de la Delegació Territorial de Tarragona

La Delegació de Tarragona del COPC convoca la IV edició del concurs de fotografia 'L’ull de la psicologia'
Activitats COPC Tarragona
Celebra el Sant Jordi amb la Delegació Territorial de Tarragona i els companys i companyes de la demarcació que hi presenten un llibre

La Diada de Sant Jordi se celebra el dia dels enamorats i el dia del llibre, cosa que omple els carrers de persones que busquen una rosa i un llibre per regalar. Per tal de facilitar-los la feina i per commemorar Sant Jordi 2022 la Delegació Territorial de Tarragona organitza dues presentacions de llibre els dies previs. Els dos actes tenen en comú que estan organitzats per la Junta Rectora de la Delegació i que es duran a terme en modalitat híbrida, per tal que les persones que hi vulguin assistir puguin decidir si fer-ho presencialment a les instal·lacions de la Delegació o seguir-la en línia. En funció de quina preferència tinguin, caldrà que s’hi inscriguin en una modalitat o l’altra.  

A més, les dues presentacions també tenen el comú que són activitats gratuïtes en què es parlarà d’un llibre escrit per una persona col·legiada de la Delegació de Tarragona, si bé els dos llibres són d’autoria compartida. 

El dia 19 d’abril, dimarts, es presentarà Maternidades, experiencias y narraciones. Una mirada a través de los campos de saberes de Serena Brigidi i Coral Cuadrada. La sinopsi del llibre, l’objectiu de la presentació i els enllaços d’inscripció són en aquest enllaç a la pàgina de l’activitat

Dos dies més tard, dijous 21 d’abril, es presentarà GT Infancias: De la perversión polimorfa al género fluido, de C. Bermant, M. Baldiz, C. Pascual, I. Bosch, M. Pelegrí i L. Izcovich. Igualment, els objectius, temàtica i inscripcions a l’activitat són en aquest enllaç a la pàgina de la presentació

Celebra #SantJordi2022 amb la Delegació de Tarragona i participa de les activitats que et prepara. 

Comparteix

Presentació de llibre
La Delegació Territorial de Tarragona participa a les activitats de l’Abril, mes de la salut de la Xarxa Tarragona Saludable
Convenis Tarragona
El III Concurs de fotografia: L’ull de la psicologia ja té guanyadors
Institucional
La Delegació de Tarragona organitza una trobada per proposar idees i projectes a la Junta Rectora i dues setmanes d’actes per commemorar el patró de la psicologia

El 24 de febrer se celebra el dia del patró de la psicologia, Juan Huarte de Saint Jean. La Delegació Territorial de Tarragona del COPC organitza, com cada any, una setmana d’activitats en commemoració del patró, enguany amb una gran novetat, el Cafè d’Huarte.

El Cafè d’Huarte és una trobada entre la Junta Rectora de la Delegació i els col·legiats i col·legiades que ho desitgin per tal de compartir-li idees, projectes, objectius, etc. per tal que la Junta Rectora segueixi impulsant la professió dels psicòlegs i psicòlogues. La reunió serà el dia 26 de febrer a la seu de la Delegació, de 10 a 12 hores, i per assistir-hi només cal confirmar-hi l’assistència al correu electrònic copc.t@copc.cat o al 977 21 41 02.

Abans, però, el mateix dia del patró de la psicologia, el dia 24 de febrer, es programa la taula rodona Lluita contra l'estigma en salut mental, activitat gratuïta prèvia inscripció. Tota la informació i inscripcions és en aquest enllaç a l’apartat de formació del web.

La següent activitat commemorativa és dimarts 1 de març, la conferència de Víctor Amat Psicologia Estàndard. 10 Lleis per a convertir la teva vida en una ruïna usant la psicologia estàndard (formació en línia). La informació i inscripcions ja són disponibles en aquest enllaç a l'apartat de formació del web.

L’última activitat formativa en commemoració del patró és la Conferència: Detecció de les addiccions a l’ús de les noves tecnologies en nens i adolescents (formació híbrida), de Tània Muelas, que tindrà lloc el proper 10 de març. Premeu l’enllaç i inscriviu-vos-hi!!

Per tancar el conjunt d’actes de celebració del Patró Juan Huarte de Saint Jean, la Delegació Territorial de Tarragona convoca a la Festa Col·legial anual, que enguany recupera la presencialitat. Properament es farà públic el lloc i el programa de l’acte, però de moment reserveu-vos la data, el 18 de març!!


Comparteix

Formació Institucional
La Jornada: Autolesions en infants i adolescents us espera el proper 7 de març

La Delegació Territorial de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) organitza la Jornada: Autolesions en infants i adolescents el proper 7 de març, en horari de 9:30 a 12:30 h. La jornada pretén ajudar als professionals de l’educació i de la psicologia a entendre què hi ha darrera de les conductes autolesives per prevenir i detectar els factors de risc que poden portar a aquestes conductes.

Els objectius del programa són identificar els tipus de conductes, conèixer què podem fer per prevenir aquestes conductes, identificar els factors de risc i saber què podem fer per detectar aquestes conductes i, finalment, dotar els assistents de recursos i eines. El programa consta d'una ponència inicial, Autolesions en temps de Covid, a càrrec de Daniel Vega - doctor en psiquiatria i psicologia i membre del GRETA (Grup d'estudi i tractament de l'autolesió)- i una taula rodona, L'autolesió en joves: respostes fàcils a qüestions complexes, en què participaren els psicòlegs Joaquim Puntí i Anna Sintes, el director del Col·legi Sant Pau, el pedagog Pablo Muñoz, i la metgessa i coordinadora dels CMIJ de Terrassa i Sant Cugat, Iria Méndez.

L'activitat compta amb la col·laboració del Col·legi Sant Pau de Tarragona, que acollirà la jornada en format presencial, a la Sala d'Actes del centre.

L'activitat és gratuïta prèvia inscripció a aquest enllaç a l'apartat de formació del web del COPC, .


Comparteix


Secció de Psicologia Clínica, de la Salut i Psicoteràpia Tarragona
Teatrefòrum a Tarragona amb la Comissió de Cultura i L’abraçada dels cucs de la companyia Cactus Teatre


L’abraçada dels cucs és una obra sobre la mort convertida en un cant a la vida en el darrer treball de l’actriu i dramaturga Paula Llorens, que protagonitza l’obra al costat de Sergio Caballero, director de l’espectacle i un dels actors i directors més coneguts del País Valencià. L’abraçada dels cucs és una història d’amistat poc corrent, una comèdia que ens explica com els llaços afectius poden sorgir en les situacions més inesperades i absurdes. L’obra es programa els dies 28 i 29 de gener a la Sala Trono de Tarragona, amb descompte per a col·legiats i col·legiades.

La sessió del dia 28, però, és especial perquè en finalitzar l’obra es durà a terme un col·loqui entre la companyia, el públic i Jaume Descarrega, vocal de la Junta de Govern i coordinador de la Comissió de Cultura del COPC. Públic de Tarragona, aprofita l’ocasió i acudeix a la Sala Trono! Només et cal comprar les entrades en aquest en aquest enllaç a la taquilla en línia i aplicar la promoció Col·legi de Psicologia amb el codi COPC22TRONO.

Gaudiu del teatre, de la psicologia i de la suma perfecta, els teatrefòrums, i amb descompte gràcies a la Comissió de Cultura del COPC!


Comparteix

Comissió de Cultura Tarragona