Tarragona
Notícies de la Delegació Territorial de Tarragona

La biblioteca de la Delegació de Tarragona incorpora 8 nous tests aquesta setmana

La Biblioteca del COPC augmenta el seu fons bibliogràfic contínuament per respondre a les necessitats dels col·legiats i col·legiades. El pressupost que el Col·legi destina a eixamplar la quantitat de recursos està establert, argumentat i prioritzat per les tècniques de la biblioteca, i inclou també al compra de tests per tal que els psicòlegs i psicòlogues col·legiats s'hi puguin familiaritzar abans d'usar-los. 

Aquesta setmana, la biblioteca de la Delegació Territorial de Tarragona augmenta el seu fons amb 8 tests més, que ara us presentem. 

Relació de tests psicològics incorporats a la biblioteca de la Delegació Territorial de Tarragona
BYI-2 , Inventarios de Beck para niños y adolescentes-2

Edat: De 7 anys a 18 anys i 11 mesos
Temps d’aplicació: Entre 5 i 10 minuts per inventari
Finalitat: Cinc inventaris autoaplicats breus per avaluar depressió, ansietat, ira, conducta disruptiva i autoconcepte en nens i adolescents

JSS. Cuestionario de Estrés Laboral (b) 

Edat: Adults
Temps d’aplicació: variable, entre 15 i 20 minuts.
Finalitat : Avaluació de l'estrès laboral.

MMSE. Examen Cognoscitivo Mini-Mental (b)

Edat a partir de 65 anys o adults amb sospita de deteriorament cognitiu. 
Temps d’aplicació: variable, entre 5 i 15 minuts.
Finalitat: Adaptació espanyola a una de les proves clíniques més reconegudes i utilitzades per a la valoració de les funcions cognitives i de l'estat mental en adults.

TESEN. Test de los Senderos para la Evaluación de las Funciones Ejecutivas (c)

Edat: de 16 a 91 anys.
Temps d’aplicació: aproximadament 10 minuts. Finalitat: Avaluació del funcionament executiu de joves i adults mitjançant la realització d'una tasca de planificació consistent en una activitat visomotriu (Trail Making Test).

Animales rabiosos (a)

Edat: de 5 a 10 anys
Temps d’aplicació: 45 minuts aproximadament.
Finalitat: Juego de ayuda para aprender a expresar los sentimientos de rabia y cólera de una forma adaptativa y adecuada

El Bingo de las Emociones (a)

Edat:  A partir de 6 anys i adults amb retard cognitiu.
Temps d’aplicació: 45 minuts aproximadament. 
Finalitat : Joc d'ajuda per aprendre a conèixer els altres, a assumir el risc de compartir experiències personals amb un grup i respondre als altres amb empatia millorar els aspectes emocionals

El Juego de las Habilidades Sociales (a)  

Edat: niños y adolescentes desde los 8 años.
Temps d’aplicació: 45 minuts aproximadament.
Finalitat: Programa d'intervenció en forma de joc per ensenyar als infants i als adolescents una sèrie d'actituds i comportaments específics que augmenten les interaccions positives i gratificants amb els companys.

MI FAMILIA HA CAMBIADO (a)


Edat: nens i adolescents des dels 8 anys. 
Temps d’aplicació: variable segons els desitjos del terapeuta. Finalitat : Programa d'intervenció en forma de joc per a nens i adolescents que han d'afrontar situacions familiars difícils com ara la separació o el divorci dels pares.

Biblioteca
La Delegació Territorial de Tarragona continua treballant per als col·legiats i col·legiades creant sinergies entre els diferents col·legis professionals de l'àmbit de la salut

La Delegació Territorial de Tarragona del COPC i el Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Tarragona han renovat un conveni en què ambdues entitats es comprometen a col·laborar activament per fomentar la lluita contra l’intrusisme, l’ocupabilitat i l’assoliment de competències professionals.

Les activitats que se'n derivin i el seu format seran acordats per ambdues parts, i seran iniciatives diverses tals com conferències tècniques, activitats  formatives, tallers, cursos, jornades conjuntes, etc.

A més, els dos organismes es comprometen a fer difusió mútuament d'aquelles activitats que hagin organitzat que s’adeqüin als seus objectius formatius o que puguin resultar d’interès pels seus col·legiats en els canals habituals de comunicació.

El conveni té una vigència de dos anys, prorrogable successivament. L'acord ha estat signat per Eva Llatser com a presidenta de la Delegació de Tarragona del COPC i Lluïsa Brull Gisbert Presidenta del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona. La Delegació Territorial de Tarragona espera que el conveni sigui fructífer i generi noves oportunitats als col·legiats i col·legiades".

La Junta Rectora de la Delegació Territorial de Tarragona organitza diferents actes commemoratius del Patró de la Psicologia

La Junta Rectora de la Delegació Territorial de Tarragona organitza diferents actes per commemorar el Patró de la Psicologia, que culminen amb la festa col·legial del proper 24 de febrer. 

Els actes commemoratius són els següents, prem el botó i inscriu-te a tots els que puguis:

Conferència: Treballa en equip els trastorns de la conducta alimentària

El 20 de febrer està programada la Conferència Treballa en equip els trastorns de la conducta alimentària en col·laboració amb el CoDiNuCat. Es parlarà dels trastorns de la conducta alimentària des d’un punt de vista psicològic i nutricional. Ens centrarem a explicar què són, com identificar-los, què podem fer per abordar-los i quan és necessari fer una derivació a un recurs especialitzat.

Inscripcions gratuïtes aquí

Conferència: Com omplir la teva agenda de pacients malgrat que la tinguis a zero

23 de febrer, impartida per Alejandro Vera Casas, psicòleg general sanitari i expert en emprenedoria i màrqueting per a psicòlegs i psicòlogues. 

Inscripcions gratuïtes aquí

Festa col·legial 2023
Delegació Territorial de Tarragona

Com a colofó final, la Junta Rectora de la Delegació Territorial de Tarragona us convida a tots els col·legiats i col·legiades de la demarcació de Tarragona a participar a la Festa Col·legial a les Fonts de Can Sala, on tindrà lloc l’acte de commemoració de les persones que porten 25 anys de col·legiació i on gaudirem d’un còctel a peu dret .

Inscripcions gratuïtes aquíInstitucional
La IV edició del  concurs de fotografia l'Ull de la Psicologia ja té guanyadores
Tarragona
La Delegació de Territorial de Tarragona participa a la recollida de joguines de la campanya “Els seus drets en joc”