Secció de Psicologia de l’Esport   

La Secció de Psicologia de l'Esport busca defensar el perfil de psicòleg i psicòloga de l'esport, professionals amb coneixement expert en els factors psicològics que influeixen en la participació i el rendiment esportiu i els efectes psicològics derivats de la participació en un programa d’esport o d’exercici físic.

Objectius generals

Fer avançar la professió fent arribar a la societat els següents aspectes clau:

 • La validació i integració de la psicologia de l’esport en els diversos gremis professionals relacionats, en les associacions, en clubs i entitats, en el món formatiu i acadèmic i en l’àmbit sociosanitari.

 • La consolidació de l’esport com a eina necessària i fonamental per al benestar mental, físic i emocional tant de la societat com d’esportistes i de les seves famílies.

 • La necessitat de comptar amb la figura de psicòleg i psicòloga esportiu en més espais.

 • Augmentar la consciència social en relació amb el fet que els psicòlegs i psicòlogues esportius sónn un element clau per a la millora del rendiment, la millora psicològica en qualsevol etapa evolutiva d’un esportista i per fomentar la salut mental i general de les persones.

Objectius específics

 • Incentivar la contractació de psicòlogues i psicòlogues de l’esport en l’àmbit socioprofessional.

 • Convertir l’Acreditació Nacional de Psicologia de l’Esport en un segell de qualitat professional, amb reconeixement i validació interna i externa.

 • Treballar per estar més presents en els comitès professionals territorials i estatals.

 • Disminuir l’intrusisme professional a través de canvis estructurals i de conscienciació de figures referents.

 • Intervenir en els grups més vulnerables a través de la psicologia de l’esport.

 • Utilitzar la psicologia de l’esport per poder fer arribar amb més dimensió la nostra disciplina en els sectors més colpejats per la COVID-19.

 • Augmentar la visibilitat en xarxes socials de la Secció.

Composició de la Junta de la Secció

 
Nom Càrrec
Oliver Martínez Morales 
Presidència
Pere Jansà Rodríguez 
Vicepresidència
Cristina Llovera Rossell 
Secretaria
Vicenç Raluy Dorca 
Tresoreria
Ivan Bonilla Garrindo 
Vocalia
Marta Borrueco Carmona  Vocalia
Patricia Sánchez Luling 
Vocalia
Bernat Cardell Quintana 
Vocalia
Sergi Fosalba Vidal 
Vocalia

Formacions

La Secció organitza periòdicament jornades i cursos d'actualització vàlids per acreditar la formació continuada dels psicòlegs i psicòlogues. Podeu consultar la formació de cada trimestre al Programa d'activitats formatives del trimestre.

Materials de la Secció

Materials de la Secció  

Rep tota la informació sobre  activitats, formacions i reunions de la Secció cada 2 mesos al teu correu electrònic

Subscriu-m'hi

Com a psicòleg o psicòloga col·legiat pots inscriure't a la Secció de Psicologia de l’Esport . Fer-ho et permet sol·licitar la participació en els seus grups de treball, organitzar activitats de formació i participar a les assemblees i reunions de la Secció. A més, rebràs el butlletí informatiu de la Secció, de periodicitat bimensual, amb tota la informació sobre activitats, formacions i convocatòries de l'àmbit professional.

D'altra banda, com a col·legiat o col·legiada també pots inscriure't a les divisions professionals del Consejo General de la Psicología de España  ( www.cop.es  ). Per fer-ho cal estar donat d’alta, prèviament, a la secció del COPC corresponent.