Preguntes freqüents sobre formació

Preguntes freq¨üents | Preguntes freqüents sobre formació

Com puc cercar una formació específica (cursos, conferències, cinefòrums, tallers, taules rodones…)? 

Pots utilitzar el cercador d’activitats formatives en funció de la data de realització. Més endavant, també podràs clicar sobre qualsevol dia del calendari web i et mostrarà les activitats programades per aquella jornada.  

També pots fer la recerca en funció de la modalitat formativa, la tipologia d’inscripció o l’organitzador.

A més disposes del PAF (Programa d’Activitats Formatives) en format digital. 


Sóc col·legiat/col·legiada o precol·legiat/precol·legiada. Com puc inscriure’m a una activitat formativa?

Has d’entrar a la teva Àrea privada mitjançant les claus creades i, dins de la fitxa de l’activitat formativa, clicar a la pestanya “Registre”. Et sortirà la tarifa que et correspon i ja podràs inscriure’t a l’activitat. 

Per a més informació, consulta la informació i normes generals

No sóc col·legiat/col·legiada o precol·legiat/precol·legiada. Com puc inscriure’m a una activitat formativa? 

Verifica, primer, si l’activitat és de lliure accés. Posteriorment hauràs de clicar sobre l’opció “Registre d’entrada” i introduir les teves dades i clau d’accés a la que serà la teva Àrea privada del web del COPC. Amb el teu correu electrònic i la contrasenya introduïda, podràs accedir a la teva Àrea privada, i anar a cercar l’activitat a la que t’interessa assistir. Un cop estiguis a l’activitat hauràs de prémer el botó “Registre” per formalitzar la inscripció.  

Com puc saber la modalitat d’impartició de cada activitat formativa programada pel COPC? 

A cada activitat hi ha una etiqueta de color blau que indica si l’activitat és totalment presencial, en línia o en format híbrid. En aquest últim cas, un cop accedeixis a l’activitat, veuràs dues opcions d’inscripció, en línia o presencial, hauràs d’inscriure’t en una o en l’altra en funció de la  teva preferència. 

Com entro a la meva àrea privada?

Al web del COPC, veuràs que a dalt a la dreta hi ha un botó en color blau que diu “Registre d’entrada” per poder accedir a l’Àrea privada. L’usuari, serà el correu electrònic que tinguis a la teva fitxa col·legial i, la contrasenya, la que hagis preestablert durant el primer inici de sessió.  .

Les activitats formatives del COPC són gratuïtes o de pagament?

Gran part de les activitats són gratuïtes i de lliure entrada, però totes amb prèvia inscripció. No obstant això, determinats cursos i tallers són de pagament. Consulta les diferents tarifes i descomptes a la fitxa de l’activitat a la qual vulguis assistir. A més disposes del PAF (Programa d’Activitats Formatives) en format digital per consultar totes les activitats programades al primer trimestre de l’any. 

Si la formació és en línia, què he de fer?

Dos dies previs a l’inici de l’activitat formativa, rebràs un correu electrònic del Departament de Formació del COPC, amb l’enllaç de registre a la plataforma de l’activitat formativa. És important que abans que s'iniciï l’activitat formativa, t'hagis registrat a la plataforma de realització de l’activitat. Un cop registrat, rebràs un correu electrònic amb l'enllaç de connexió a la sessió formativa.  

Com puc obtenir el certificat d'assistència a una activitat formativa?

Els certificats d’assistència es generen pels cursos, tallers i jornades i sempre i quan, s’arribi al 80% de l’assistència. Si es reuneixen aquests requisits, rebràs per correu electrònic el certificat acreditatiu. 

Quina diferència hi ha entre un justificant d’inscripció i un certificat d’assistència?

Un justificant d’inscripció és el document amb el qual pots acreditar que t’has inscrit a una activitat formativa. En canvi, al finalitzar la formació es lliura el certificat d'assistència a aquells inscrits que han assistit al 80% (com a mínim) de la durada de la formació.  

On obtinc el material d’una activitat formativa? 

A les persones inscrites a l’activitat formativa se’ls hi envia un correu electrònic amb la informació generada a cada sessió o activitat formativa. 

A qui he d’adreçar una proposta formativa? 

Envia una petició per escrit adreçada al departament de Formació (formacio@copc.cat) o bé, posa’t en contacte amb la persona coordinadora de la secció i/o grup de treball amb el que està vinculat l’activitat formativa a presentar.  

Puc cancel·lar la meva inscripció a una activitat formativa? I si és de pagament? 

Es pot cancel·lar la inscripció a tota activitat formativa enviant un correu electrònic a formacio@copc.cat.  

Per les activitats de pagament el funcionament és el mateix tot i que s’ha de tenir present que en aquests casos s’ha de notificar 7 dies abans de l’inici de la formació per poder tenir dret a la devolució de l’import, tal i com s’indica a la normativa de formació del COPC

Preguntes freqüents

sobre desenvolupament professional

Preguntes freqüents

sobre atenció col·legial

Preguntes freqüents

sobre biblioteca