El COPC commemora el patró de la psicologia amb un acte institucional el proper 17 de març

L'acte anual del Col·legi condecora les persones col·legiades d'honor i les que compleixen el 25è aniversari de col·legiació

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya du a terme, anualment, un acte institucional per reconèixer la tasca en favor de la psicologia de persones que han exercit la professió amb destacable dedicació. Durant l'acte, d‘una banda, es condecora amb la col·legiació d’honor persones que han generat una obra especialment rellevant, i de l’altra s’homenatja les persones que han complert el 25è aniversari d’exercici professional. 

L’Acte del Patró de la Psicologia de 2023 tindrà lloc el proper 17 de març, de 19 a 23 h, al Casino l'Aliança del Poblenou (rambla del Poblenou, 42) i serà conduït per l'actriu Anna Bertran. L'assistència a l'acte requereix prèvia invitació del Col·legi, que restringeix a les persones homenatjades i a la representació institucional a través dels integrants dels principals òrgans de govern. 

Durant la primera part de l'acte es coneixeran els mèrits de les persones col·legiades d’honor, a les quals es donarà la paraula, i es reconeixerà l'obra dels col·legiats i col·legiades que van complir el 25è aniversari de col·legiació l’any 2022. Les persones col·legiades d'honor són:

  • Dra. Mari Pau González Gómez de Olmedo (a títol pòstum): Mari Pau González Gómez de Olmedo, va ser una referent en la professió, especialment en temes de psicologia i promoció de la salut, el que de manera àmplia denominem Salut Pública. La seva trajectòria professional fou brillant, vinculada sempre a projectes nous, originals i d’envergadura. La seva labor professional s’ha desenvolupat, entre d’altres institucions, a l’Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya com a tècnica de Salut Pública, però la Dra. González ha tingut també una àmplia experiència docent, amb participació en diverses universitats com la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Internacional de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona, entre d’altres.

    En la seva tasca com a investigadora ha format part de diversos grups com el d’investigació en salut i estrès (GIES) de la Universitat Autònoma de Barcelona, o el grup d’Investigació Biomèdica (IDIBELL) a l’Hospital de Bellvitge. En els últims anys fou coordinadora científica del Programa d’Atenció Integral a la Malaltia Avançada de la Obra Social la Caixa, per passar després al càrrec de Coordinadora de Promoció de la Salut i Prevenció de la Fundació Galatea. 

  • Dra. Maria Teresa Anguera: Mª Teresa Anguera Argilaga és professora del Departament de Metodologia de les Ciències del Comportament de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona, llicenciada en Psicologia amb Premi Extraordinari (1972) i en Dret (1997) per la Universitat de Barcelona, ​​i Doctora en Psicologia (1976) per la mateixa Universitat. Des del 1972 fins al 1985 va ocupar successivament a la Universitat de Barcelona els nivells professionals de Professora Ajudant, Encarregada de Curs, Adjunta i Catedràtica, sempre a temps complet.

    Ha impartit docència a tots els nivells, i de diverses assignatures metodològiques, des de 1972. En tercer cicle ha estat cocoordinadora i/o cotutora de Programes de Doctorat des del 1987 fins al 2008. La seva activitat investigadora sempre s´ha centrat en dues línies de treball; la Metodologia Observacional i els Dissenys d´Avaluació de Programes.

  • Joaquim de Toca de Ciurana: Teòleg per la Universitat Gregoriana de Roma i Psicòleg per la Universitat Louis Pasteur d’Strasbourg, es va especialitzar en Teràpia Familiar a Massachussets i posteriorment a Chile. Destacar de la seva àmplia trajectòria professional alguns dels múltiples càrrecs públics que va exercir, com ara: Delegat dels Serveis Territorials de Benestar Social a Girona, Director del Patronat de Serveis Socials de la Diputació de Girona, i Director de la Llar Infantil de Girona. Amb relació a la formació assenyalar que fou tutor de psicopedagogia de la primera promoció de professors de la UOC, i professor de formació sobre Benestar Social i Serveis Socials, sobretot en metodologia de l’acció educativa, avaluació en el treball social i perfil de l’educador especialitzat.

    En l’àmbit professional va participar en nombroses comissions de treball, fundacions i avantprojectes de llei remarcant temes d’infància i adolescència en perill, així com la problemàtica social a les comarques gironines sobre infància, vellesa i aturats. Pel que fa a la recerca destacar "El pla gerontològic a les comarques de Girona" i "La unitat d’estudi de les demències". A més a més de publicacions, consulta privada i una llarguíssima tasca pedagògica fou el president de la Junta rectora de la Delegació de Girona del COPC durant el mandat 1992-1996 destacant-ne la creació de la intercol·legial a Girona, impulsant grups de treball com "Psicòlegs sense fronteres", obrint vincles institucionals com el de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i organitzant trobades i jornades d’alt nivell acadèmic amb l’objectiu de treballar per la difusió i la professionalització de la psicologia.

A continuació, l'acte preveu un espai de relació entre les persones assistents, un sopar còctel amb l’amenització musical de Juju Groove and Cra Rosa

L’assistència dels col·legiats i col·legiades a l’acte està subjecta a invitació a causa de les limitacions d’aforament de la sala, però les persones convidades poden assistir-hi acompanyats d’una altra persona, cosa que s’haurà d’informar en el moment de la inscripció, inscrivint-s'hi amb l'opció "amb acompanyant". Si has rebut la invitació, inscriu-t'hi en aquest *enllaç per confirmar-hi l'assistència.

*És necessari registre al web per realitzar la inscripció, exclusiu per a persones que han complert el seu 25è aniversari el 2022.


L’acte de commemoració del Patró de la Psicologia del COPC rememora la figura de Juan Huarte de Saint Jean, metge del segle XVI considerat l’impulsor de la investigació científica en el camp psicològic a Espanya i el precursor de la psicologia diferencial gràcies a la seva obra Examen de ingenios para las ciencias (1575). 


Comparteix

Col·loqui postfunció amb PAZZO i la Comissió de Cultura el proper 2 de març
El proper 2 de març, a la Sala Versus Glòries, i amb descompte en el preu de l’entrada. Reserva’t el dia!