El Govern atorga 15 medalles i plaques Josep Trueta a professionals i entitats destacades de l'àmbit de la salut

Diferents entitats i professionals vinculades a l'àmbit de la psicologia van rebre distincions pels serveis prestats amb vista al progrés i la millora de la sanitat

El passat dia 22 de febrer va tenir lloc al Palau de la Generalitat de Catalunya l'acte de lliurament de les medalles i plaques del Premi Josep Trueta; amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, i del conseller de Salut, Manel Balcells i Díaz.

Els guardons van ser creats l'any 1997 amb la finalitat d’honorar les persones i les entitats que s’hagin destacat de manera significativa pels serveis prestats amb vista al progrés i la millora de la sanitat. Les distincions són atorgades pel Govern de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Salut.

Aquest any, diferents entitats i professionals vinculades a l'àmbit de la psicologia han rebut distincions:

El president, Carles García Roqueta, va recollir el guardó en nom dels socis i de l'equip que han treballat per aconseguir aquesta distinció.

La vicepresidenta de la Societat Catalana de Mediació en Salut, Connie Capdevila (també vicepresidenta de la Secció d'Alternatives per a la Resolució de Conflictes del COPC), també va assistir-hi a l'esdeveniment.

Aquest guardó ha estat atorgat per l’impuls realitzat durant més d’una dècada treballant la cultura del diàleg i la pau en el sistema de salut català, amb activitats formatives i de divulgació de la mediació, el disseny de sistemes alternatius de resolució de conflictes en les organitzacions sanitàries i les intervencions mediadores.


Carles García, Connie Capdevila i representants de la Societat Catalana de Mediació en Salut amb el president Pere Aragonès


 Associació sense ànim de lucre que promou la resolució alternativa de conflictes en l’àmbit de la salut. Agrupa a més de quaranta organitzacions entre col·legis professionals, associacions empresarials, associacions de pacients, l’Institut Català de la Salut, i altres entitats vinculades amb el món sanitari.

Durant la pandèmia provocada per la COVID-19, Galatea, en estreta col·laboració amb el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, va posar en marxa un Servei de Tele Suport Psicològic i un Servei d’Intervencions en Equips Interdisciplinaris de Salut i en organitzacions sanitàries dirigit al personal sanitari.

  • Cecília Borràs Múrcia

Llicenciada en Psicologia, especialitat clínica, per la Universitat de Barcelona i Doctora Cum Laude per la mateixa universitat. Diplomada en Coaching Executiu i Personal, Màster en Comunicació Científica, Mèdica i Mediambiental i Màster en Gerontologia Social.

Reconeguda per la seva trajectòria professional de més de trenta anys com a neuropsicòloga a la Unitat de Neuroimmunologia Clínica de l’Hospital Vall d'Hebron i pel seu paper com a General Manager i de gestió empresarial en Biometria Mèdica Social, S.L.

La seva trajectòria professional i personal la va portar a fundar i presidir l’entitat "Después del Suicidio - Asociación de Supervivientes", associació que ha estat declarada d’utilitat pública per la seva tasca en l’acompanyament i el suport al dol dels supervivents a la mort per suïcidi.

Els guardons s'han concedit a un total de 15 persones i entitats, consultables en seguint aquest enllaç.


en COPC

Comparteix

Set escriptors i escriptores presenten la seva obra als col·legues de professió en diferents sales d’actes del Col·legi durant el proper mes
Del 27 de març al 28 d’abril, mes literari al COPC per commemorar la Diada de Sant Jordi.