El COPC celebra l’acte del patró en reconeixement a les persones que han complert 25 anys de col·legiació i a les persones col·legiades d’honor

L’acte va, que va tenir lloc el passat 29 d'abril, va sumar la celebració de les persones homenatjades dels anys 2020 i 2021, esdeveniments ajornats a causa de la pandèmia

El passat divendres dia 29 d’abril, el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya va celebrar l’acte del patró de la psicologia 2022 on es van homenatjar les persones col·legiades d'honor i es van reconèixer els 25 anys de col·legiació de les persones que els van complir durant els anys 2020 i 2021.

En aquesta ocasió totes les persones convidades van poder gaudir de l’esdeveniment en la sala de ball La Paloma, emblemàtic espai barceloní.

Guillermo Mattioli, degà del COPC, va obrir l'acte dedicant unes paraules de benvinguda a totes les persones assistents, celebrant el retrobament amb els col·legiats i col·legiades presents i fent menció a les raons que van portar als i les assistents a compartir la trobada: "Avui honorem la història de la professió, la psicologia és una ciència de només 150 anys, i el nostre COPC té unes dècades d’existència, però tenim l’orgull de reconèixer la contribució de persones que per la seva trajectòria col·legial o social mereixen ser recordats amb gratitud per la institució i tots nosaltres. També avui reconeixem la trajectòria de col·legues que compleixen 25 anys de col·legiació, un veritable capital humà i professional, exemple pels més joves".

Així mateix, també va compartir una menció al moment de canvi al qual el COPC s'apropa, amb les següents paraules: "Sentim que el Col·legi està molt viu, la participació dels i les seus integrants és cada cop més palesa, quantitativament segur, també però en el compromís en els grups de treball, delegacions i seccions. Cada cop són més els missatges directes adreçats als òrgans de govern, un govern proper, que escolti les necessitats dels psicos és la garantia de l'eficiència de la organització. Confiem que aquest increment en el compromís i el desig de participar dels nostres col·legiats es reflectirà en la propera cita electoral".

L’acte, que va comptar amb la reconeguda periodista Rita Marzoa com a conductora, va acollir diferents convidats entre els quals destaquem les tres persones col·legiades d’honor. 

Primerament, Joaquim Serrabona, vocal de la Junta de Govern i president del consell professional i Ana Martorell, membre de la secció de psicologia de l'educació, van presentar la primera persona homenatjada amb el reconeixement de col·legiat d’honor (a títol pòstum) el Dr. Joan Riart, doctor en Psicologia i professor de la Facultat de Psicologia a la Universitat Ramon Llull. Maria Soler Planas, vídua de commemorat va recollir el pin d’or.

En segon lloc, Guillermo Mattioli degà del COPC va ser la persona responsable de la presentació de la segona persona homenatjada amb el reconeixement com a col·legiat d’honor: el Dr. Joan Guàrdia actual rector de la Universitat de Barcelona i catedràtic de Metodologia de les Ciències del Comportament a la Facultat de Psicologia.

Finalment, Jaume Celma, vocal de la Junta de Govern i president de la Delegació Territorial de Lleida va presentar la tercera persona col·legiada d’honor: la Sra. Rosa Maria Jové, psicòloga especialitzada en psicologia clínica infantil i juvenil, en psicopediatria (de 0 a 3 anys) i en psicologia forense.

Després d’homenatjar les persones col·legiades d’honor, els col·legiats i col·legiades assistents que van complir el 25è aniversari de col·legiació els anys 2020 i 2021 van rebre un obsequi per part del Col·legi i el seu diploma commemoratiu.


El lliurament de diplomes va donar pas a la Mònica López, vicepresidenta de la Secció de Psicologia d'Emergències del COPC i membre del grup de treball de dol de la Secció de Clínica, que va compartir unes paraules amb totes les persones assistents amb les quals va realitzar un recorregut per les seves vivències com a psicòloga i com a col·legiada durant els darrers 25 anys. Durant el seu discurs va voler també agrair als companys i companyes, persones treballadores del Col·legi i a la mateixa Junta de Govern el suport brindat i les oportunitats oferides.

Finalment, totes les persones assistents van poder gaudir del grup de jazz liderat per Carlos Sarduy, reconegut trompetista guanyador d’un Grammy Award amb Chucho Valdés. 

Des del COPC esperem poder trobar-nos aviat amb totes les persones col·legiades i felicitem, una vegada més, a totes les persones que ens van acompanyar durant l’esdeveniment.

[En aquest enllaç podeu consultar la galeria d'imatges de l'acte]

Comparteix

en COPC
La Biblioteca del COPC presenta dos nous tests psicològics
El 'CTC-R. Cuestionario TEA Clínico' i 'd2-R. Test de Atención' ja són a disposició de les persones col·legiades en totes les delegacions territorials