La Universitat de Barcelona (UB) i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) vàren signar un conveni de col·laboració a l’abril de 2023, representats pel Rector de la UB, Dr. Joan Guàrdia Olmos, i el Degà del COPC, Dr. Guillermo Mattioli Jacobs, amb la finalitat de crear una Escola Catalana d’Estiu de Psicologia. En el conveni s’estipulava la formació d’un grup promotor, amb representació de les dues institucions mencionades, que havia d’impulsar la creació d’aquesta referida escola catalana d’estiu. Entre les clàusules del conveni es fixava l’interès per a que totes les Facultats de Psicologia del sistema universitari català participessin en aquest projecte. Es va crear un grup de treball a on, a més a més del grup promotor, s’incorporava una representació de totes del Facultats de Psicologia de l’àmbit català, ja siguin públiques o privades. Així, en el projecte participen les Facultats de Psicologia de la Universitat Abad Oliba CEU, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat de Vic, Universitat Internacional de Catalunya, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Ramon-Llull, Universitat Rovira i Virgili i, a més a més, la Universitat de les Illes Balears.
El grup de treball ha estat reunint-se per tal de preparar els cursos i tallers que compondran aquesta segona edició de l’Escola Catalana d’Estiu de Psicologia, que està programada pel mes de juliol de 2025, del dia 7 al dia 10, ambdós inclosos. Durant quatre dies, està prevista la realització de 8 activitats formatives que es realitzaran en horari de tarda.
Esperem que aquesta nova aventura es constitueixi en un nou punt de trobada de la Psicologia a Catalunya, especialment de l’àmbit professional i l’acadèmic.
CONTINGUT DEL TALLER: ELS JOCS DE TAULA MODERNS COM A EINA TERAPÈUTICA: EVIDÈNCIES I RECURSOS.
El taller tindrà per objectiu introduir als i les assistents en l’ús dels jocs de taula moderns en la pràctica professional en psicologia i aportar les evidències científiques actuals que sustenten aquestes pràctiques lúdiques. Es combinarà teoria i pràctica per tal que esdevingui una formació experiencial en la que aprenguem de forma col·laborativa, compartim recursos i gaudim del joc compartit. Es tractarà quins són els processos psicològics bàsics que podem treballar per mitjà dels jocs, quin impacte real tenen aquestes intervencions lúdiques i com podem adaptar jocs comercials als nostres objectius terapèutics i a la població i context.
