Servei d’orientació professional

Presentació del servei d’orientació professional 

Si estàs buscant feina o en procés de reinvenció professional tens l'oportunitat de concertar una entrevista personal per resoldre tots els teus dubtes referents a aquest àmbit. És un servei pensat i dissenyat per al nostre col·lectiu, especialitzat en el mercat laboral vinculat a la psicologia.

Si no saps cap on tirar i necessites una orientació per delimitar millor el teu perfil professional, revisar les teves eines de presentació, la teva estratègia per arribar a les empreses o clients que busques, o fer qualsevol altra consulta vinculada a la construcció del teu futur professional, pots sol·licitar una orientació professional al Col·legi Oficial de Psicologia Catalunya.

Guies d'orientació professional

Guia d'orientació professional específica 

Guia d'orientació professional general 

Orientacions personalitzades

Cada col·legiat o col·legiada de totes les seus del COPC pot rebre 3 orientacions professionals a l’any, ja que és un servei subvencionat pel COPC que ha estat recentment adequat per atendre cada situació:

  • Per als col·legiats i col·legiades en situació d’atur i quota especial, el servei és gratuït (la gratuïtat requereix estar donat d’alta a la borsa de treball i haver realitzat com a mínim un taller o sessió d’assessorament professional telefònic o grupal impartit pel COPC).

  • Per a la resta de persones col·legiades i precol·legiades, el servei té un cost de 5 euros

Nota: En cas que no es pugui assistir a una sessió ja concertada, serà necessari avisar amb dos dies d’antelació per poder-ne reservar una de nova. En cas d’absència sense justificar i sense preavís, no es podrà tornar a reservar l'orientació.

Pots enviar la teva petició a ocupacio@copc.cat, explicant els motius pels quals t’agradaria sol·licitar el servei d’orientació professional. Un cop ens escriguis, et citarem per resoldre els teus dubtes generals de la professió en un primer assessorament de 30 minuts, on valorarem la possibilitat de derivar-te a una sessió d’orientació professional d'una duració aproximada d’una hora.

L’horari d’atenció de les orientacions és el dimecres al matí, de 10:00 a 13:00 h, amb possibilitat de flexibilitat horària.

Tallers grupals gratuïts d'orientació i assessorament professional

Aquest servei ofereix als col·legiats i col·legiades que es troben en una etapa de transició professional i busquen reforçar les seves competències, habilitats i estratègies per aconseguir un canvi professional amb major efectivitat.

Entre d'altres, es tractaran els següents punts:  

  • Definició del projecte professional

  • Disseny d'un pla de màrqueting individual d'accés al mercat laboral

  • Metodologia i estratègies per aconseguir els objectius proposats 

Consulta les properes activitats programades al cercador de formació (al filtre de cerca indica com a organitzador "desenvolupament professional") 

Guia de bones pràctiques per a l'exercici de la psicologia a distància a través de les tecnologies de comunicació 

La progressiva generalització de l'exercici de la psicologia a distància a través de tecnologies de comunicació, ja sigui íntegrament o parcialment, en què s’empren canals de comunicació no presencials, ha generat la necessitat de disposar d'una guia de bones pràctiques per tal de garantir la correcta prestació dels serveis de psicologia.
Per aquesta raó l'any 2017 El Consejo General de la Psicologia va editar la

Guía para la práctica de la telepsicología


Nota sobre la contractació de psicòlegs i psicòlogues als CR 

Nota sobre la contractació de psicòlegs i psicòlogues als CR

Adjunts

Guia d'orientació professional específica
Guia d'orientació professional general
Guía para la práctica de la telepsicología