GT MaternitatSecció de Psicologia de les Dones, Gèneres i Diversitats

Objectius generals

  1. Aprofundir en les característiques, necessitats i transformacions psíquiques de cada membre de la família (mare/pare/progenitor-criatura) així com en el rol de la persona professional durant les etapes de prepart, postpart i criança. Abordant enfocaments i estratègies en relació a la salut primària, l'estimulació adequada en cada etapa del procés (prenatal, neonatal, primers anys), l'afrontament de situacions de crisis, el dol perinatal, els diferents estils de maternitat, etc.
  2. Promoure l'apoderament dels progenitors/res per a què assumeixin els rols que els pertoca i puguin executar-lo de la millor manera fent valer els seus drets i els de les seves criatures.
  3. Formació contínua a psicòlegs/es i a d'altres professionals relacionats/des amb el món de la maternitat, sempre des d'una vessant psicològica.
  4. Promoure la reflexió en relació a la maternitat des d'un àmbit psico-social.
 

Objectius específics

  1. Aprofundir en els processos que engloben la parentalitat/marentalitat: Dols, bebès prematurs, embaràs d'alt risc, parts traumàtics, dificultats en la concepció.
  2. Aprofundir en temes que pretenen aprofundir en els aspectes psicoafectius relacionats amb la recerca, gestació, part, postpart i criança per tal de poder realitzar documentació, oferir formació, donar assessorament als i les professionals que treballen en aquests àmbits, etc.
  3. Crear un grup d'estudi sobre psicologia perinatal.
 
Accedeix com a col·legiat/a per sol·licitar la teva inscripció a aquest grup de treball

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC