GT Maltractament i Salut Mental (Tarragona)Secció de Psicologia Clínica, de la Salut i Psicoteràpia

El GT Maltractament i Salut Mental té com a finalitat propiciar i coordinar un espai de reflexió i divulgació de la implicació de l'adversitat en la infància per abús i maltractament en el desenvolupament i salut mental de la persona. De la mateixa manera, promoure trobades entre professionals en contacte amb poblacions amb maltractament com el cas d'assetjament escolar, violència de gènere i entre iguals, maltractament a la tercera edat, o en persones que pateixen malalties mentals, entre d'altres. 

Objectius

1) Fer formació i divulgació de la repercusió de l'abús i maltractament en el cicle evolutiu de la persona i en la seva salut mental. 

2) Establir sinergies amb altres grups de treball per la realització de formació en la prevenció del maltractament o en el seu cas, en el seu tractament, com l'àmbit de maltractament entre iguals a l'escola, o les malalties mentals. 

3) Estimular la trobada, des d'una aproximació d'anàlisi qualitatiu i quantitatiu de la investigació, entre professionals psicòlegs i d'altres disciplines en contacte amb la realitat del maltractament, per al desenvolupament de projectes de prevalència del maltractament, de desenvolupament d'instruments de detecció del maltractament i, en general, per a l'increment i divulgació d'un nou coneixement sobre implicació de l'adversitat per maltractament en les diferents funcions mentals i emocionals de la persona. 

4) Divulgació de les conseqüències del maltractament en mitjans de comunicació i institucions on es requerixi. 

 

Responsable del grup de treball

Nom Càrrec
JOSÉ ALFONSO GUTIÉRREZ ZOTES Coordinador/a
Accedeix com a col·legiat/a per sol·licitar la teva inscripció a aquest grup de treball

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC