Secció de Psicologia Clínica, de la Salut i Psicoteràpia


 

Aquesta nova Junta constitueix un esforç per reunir professionals de diferents línies teòriques que es donen en la actualitat, tant en la pràctica clínica com en l'exercici de la psicologia de la salut: psicoanalítica, sistèmica, cognitiva conductual, estratègica, ericksoniana i EMDR.

Dintre dels nostres objectius hi ha donar cabuda a les diferents formes de pensar la subjectivitat humana, la complexitat de la realitat clínica, les modalitats d'intervenció que es donen -o encara no- en l’àmbit de la salut, per tal de continuar desenvolupant estratègies terapèutiques i preventives, per una banda, i de formació i de divulgació del nostre exercici professional, per una altra.
Pensem que la coordinació i la col·laboració amb altres seccions del COPC pot potenciar un treball en xarxa, sempre útil i beneficiós per assolir determinats objectius professionals.

Donarem continuïtat a les tasques que l'anterior junta de la Secció va impulsar amb molt d'èxit, com són les Sessions Clíniques dels dimecres al COPC. També mantindrem el projecte del butlletí digital InfoClínica de la Secció, com a punt de trobada dels col·legues, tant pel que fa a les seves aportacions, com per compartir inquietuds de l’àmbit laboral/professional.

Per això animem tots els psicòlegs que vulguin participar en aquest projecte i que encara no estiguin inscrits a la Secció Clínica del COPC que ho facin. Només han d'enviar un correu electrònic a l'adreça següent: seccio@copc.cat, sol·licitant l'alta a la Secció i adjuntant el seu nom i el número de col·legiat. Quan es rebi el correu quedaran inscrits.

 

OBJECTIUS GENERALS

 1. Reflectir la pluralitat de la Psicologia Clínica, dins el rigor expositiu i el respecte als diferents paradigmes i línies de treball.
 2. Reflectir l'articulació del camp clínic amb altres camps que tenen una incidència en l'atenció de la població segons les franges d'edat, les patologies detectades, com són els camps sanitari, educatiu i social.
 3. Vetllar per la implantació i la tasca realitzada pels psicòlegs clínics i de la salut.
 4. Lluitar per la presència i implantació del psicòleg dins de l'àmbit de la salut. Afrontar amb decisió els reptes que planteja la Llei d'Ordenació de les Professions Sanitàries (LOPS) i el Real Decret d'Autorització de Centres, Serveis i Establiments Sanitaris.
 

 

OBJECTIUS ESPECÍFICS

 1. Treballar en xarxa amb els diferents grups de treball de la Secció, i amb les diferents seccions del Col·legi.
 2. Potenciar la formació contínua dels col·legiats amb la finalitat de facilitar la millora i el reciclatge de les seves habilitats i competències professionals.
 3. Potenciar l'espai de sessions clíniques que consisteixin en exposicions detallades de casos que puguin ser d'interès pràctic per als professionals de la psicologia clínica i la psicoteràpia, des de diferents orientacions psicològiques.
 4. Organitzar activitats dirigides a diferents entitats ciutadanes que treballen per la salut integral de la població, amb l'objectiu de donar a conèixer els diferents àmbits d'actuació del professional de la psicologia clínica i de la salut.
 5. Vetllar pel contingut en la Secció de Psicologia Clínica i de la Salut a la revista del COPC.
 6. Potenciar la comunicació via correu electrònic amb els membres de la secció, a banda de penjar la informació al web del Col·legi, i també fer arribar determinats documents, com reculls de les ponències de jornades, protocols, informació diversa, etc.
 7. Vetllar i defensar perquè la direcció assistencial dels centres de salut mental i drogodependències pugui ser exercida per un psicòleg clínic.
 8. Defensar l'especialitat en psicologia clínica i adequar-la a les necessitats de la societat i dels professionals.
 9. Impulsar amb força la tasca dels grups de treball i les iniciatives dels seus membres; així com les de la resta de membres de la Secció.
 10. Activar la coordinació i l'intercanvi amb altres seccions homòlogues, nacionals i internacionals.
 11. Afavorir i fomentar la formació de les diferents àrees específiques de la psicologia clínica, d'acord amb les tendències europees i estatals.
 12. Organitzar jornades, taules rodones, conferències, presentació de nous materials psicològics i actes pels membres de la Secció.
 13. Organitzar i potenciar cursos de formació específica en psicologia clínica per als membres de la Secció.
 

 

Composició de la Junta

Composició de la Junta període 2014-2018
NomCàrrec
Guillermo Mattioli i Jacobs President
Carmen Ferrer i Román Vicepresidenta
Neri Daurella de Nadal Secretària
Octavio García i Pereiro Tresorera
Roger Ballescá i Ruiz Vocal
Regina Bayo-Borrás i Falcón Vocal
Glòria Canalda i Sahli Vocal
Begoña Elizalde i Raso Vocal
Patrícia Escalona i Zorita Vocal
Ana Maria Gil i Ibañez Vocal
Ana Mercè Molinaro i Maturano Vocal
Júlia Pascual i Guiteras Vocal
 


Qüestionari sobre la situació del psicòleg que treballa en l'àmbit de les drogodependències

 
El Grup de Treball de Conductes Addictives (GTCA) de la Secció de Psicologia Clínica, de la Salut i Psicoteràpia del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya agrupa a psicòlegs/òlogues que treballen en l'àmbit de les drogodependències.
 
Entre les seves funcions hi ha la millora, la cohesió i la contribució cap a la resolució dels problemes que pugui tenir el col·lectiu en l'àmbit de la seva activitat professional i també la col·laboració en els aspectes que incideixin en el seu treball, formació i millora professional.
 
En consonància amb aquests objectius s'ha elaborat l'enquesta "Qüestionari sobre la situació del psicòleg que treballa en l'àmbit de les drogodependències", per conèixer millor les seves inquietuds i interessos.

És interès del GTCA del Col·legi conèixer les opinions dels psicòlegs/òlogues de l'àmbit de les drogodependències, per aquest motiu, us agrairem col·laboreu responent a l'enquesta.
 
Si voleu mes informació o apuntar-vos al GTCA del COPC nomes cal adreçar-se la secretària de seccions del COPC o al coordinador del GT
 

Com a col·legiat/ada podeu inscriure-us a les divisions professionals del Consejo General de la Psicología de España (www.cop.es), per fer-ho cal estar donat d’alta, prèviament, a la secció corresponent del COPC.

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC