Obligacions professionals

  • És obligatòria la col·legiació per exercir la professió de psicologia?

La col·legiació és un requisit inicial obligatori per exercir la professió de la psicologia. A més, hi ha altres obligacions legals: informa-te’n en el document: Exercici de la psicologia per compte propi: obligacions formals que ha preparat l’assessor legal del COPC.

 

  • El COPC em pot orientar sobre tarifes a cobrar? Aclariment sobre honoraris professionals.

El marc normatiu vigent des de 2009 regula sobre els honoraris dels serveis professionals, que esdevenen lliures i únicament sotmesos als pactes que es puguin subscriure entre el professional i el client respectant les normes deontològiques i de competència. Si vols més informació, consulta els Aclariments sobre la indicació d’honoraris professionals per part del COPC.

 

  • Quines diferències hi ha entre una persona precol·legiada i una de col·legiada?

Una persona precol·legiada és una estudiant de 3r o 4t del Grau de Psicologia, o de primer del Màster universitari si el cursa en qualsevol universitat espanyola i l’inicia com a molt tard 1 any després de la finalització del grau. La persona precol·legiada no pot exercir la professió fora de l’àmbit de pràctiques i disposa d’un paquet reduït de serveis que s’especifiquen als Avantatges de la precol·legiació. L’import anual (30 €) es descompta de l’alta si passa a ser persona col·legiada.

 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC