Acreditació d'expertesa en Psicologia del Treball i les Organitzacions

El psicòleg o psicòloga especialitzat en treball i organitzacions (a partir d’ara, PSITORH), té com a àmbit d’intervenció la interacció entre l'individu i l´organització. El seu objectiu és tant la recerca del benestar, el desenvolupament i l'excel·lència de la persona en el context laboral, així com la de l'organització i les relacions que l'organització estableix amb el seu entorn, com la responsabilitat social de l'organització i la satisfacció sobre els seus productes i serveis.

Per tal d´assolir aquests objectius, el PSITORH rep una formació especifica de totes aquelles àrees que formen part de la gestió de persones dins d’una organització. Actualment en l'àmbit de la psicologia del treball, organitzacions i recursos humans es compta amb l'acreditació de caràcter internacional EuroPsy. Aquesta acreditació, estàndard de qualitat europeu de reconegut prestigi, preveu el domini de diferents camps d'intervenció, així com d'un detallat i complex model de competències professionals. Si bé no tots els professionals en actiu dominen el conjunt de competències descrites, ja que és molt habitual que un professional tingui una dilatada experiència en una activitat específica (selecció, formació, desenvolupament, gestió, prevenció de riscos laborals) però no en conjunt. És per aquest motiu que l´acreditació EuropPsy resulta adequada per a professionals amb una àmplia experiència en anys i desenvolupant activitats diverses.

Actualment però, hem observat que resulta poc habitual trobar professionals amb una trajectòria transversal en la qual hagin pogut adquirir experiència en les tres àrees d´intervenció: treball, organitzacions i recursos humans). Per a atendre la demanda d'aquells professionals que no compten amb experiència dilatada en totes les àrees d´intervenció, però si dominen alguna d'elles, es crea aquesta acreditació PSITORH, per tal de reconeixer la seva especialització dins de la globalitat de l'àmbit de treball, organitzacions i recursos humans.

En coherència amb l'evolució de la professió i amb les tendències actuals en matèria d'acreditacions de competències, aquesta nova acreditació complementa l'existència de EuroPsy, establint dos nivells naturals i complementaris de reconeixements professionals.

1. Document amb les bases (pdf)

2. Annexos

Annex I:   Currículum vitae (word)
Annex II:  Model de sol·licitud (word)

 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC