Acreditació d’Expertesa en Psicologia de les Emergències i Catàstrofes

L’evolució i implantació creixent de l’activitat de la Psicologia a les Emergències i Catàstrofes a Catalunya fa necessari en aquest moment definir i defensar el perfil dels professionals de la psicologia especialitzats en aquest camp, així com les necessitats formatives i d’experiència. Pensem que aquesta és la millor manera de garantir i vetllar pels drets dels usuaris a una assistència professional, que compleixi amb estàndards de qualitat, bones pràctiques i eficiència provada.

La creació de l’acreditació d’Expertesa en Psicologia d’Emergències i Catàstrofes pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) persegueix aquests objectius. D'una banda, permetrà garantir que els serveis que proporciona a la societat siguin d'una alta qualitat, assegurant que els professionals que els proporcionen disposen de la formació necessària per realitzar les funcions pròpies del professional de la psicologia d'emergències.

D'altra banda, serviran per establir les bases d'un futur reconeixement oficial de l'especialitat, ja que els criteris que s'han establert són iguals en termes de temps i qualitat de la formació als que compleixen altres especialitats ja reconegudes com la de psicòleg/a especialista en psicologia clínica, tal com està recollit en el Llibre Blanc de les Professions Sanitàries (2013).

1. Document amb les bases (pdf)

2. Annexos

Annex I:   Currículum vitae (word)
Annex II:  Declaració responsable (word) 

 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC