Joaquín Morata, el Defensor del Col·legiat

26-04-2017   |  Barcelona

El COPC estrena nova figura col·legial, el Defensor del Col·legiat.

El COPC estrena nova figura col·legial, el Defensor del Col·legiat. A la celebració de la Junta General Extraordinària del 24 d’abril de 2017, es va donar a conèixer el nom del col·legiat que desenvoluparà aquesta nova funció. Es tracta de Joaquin Morata, col·legiat número 6247, únic candidat presentat al procés i que ha reunit tots els requisits indispensables per poder desenvolupar aquest rol.

Joaquín Morata, nascut a Teruel i resident a Girona, és llicenciat en psicologia per la UNED i la Universitat de València. Tal i com va apuntar en una breu intervenció a la Junta General Extraordinària, Morata es defineix “com un corcó” i afirma que ell sempre defensa i defensarà que “el col·legi treballa per als col·legiats”. Centrat en la docència a la UNED, s’especialitza en les assignatures de l’àrea de Metodologia de les Ciències del Comportament i imparteix cursos d’extensió universitària des del Servei de Psicologia Aplicada de la UNED- Girona. També és Coordinador del COIE (Centro de Orientación, Información y Empleo) de la UNED-Girona. En l’àmbit de la psicologia, treballa tant en la seva consulta privada, amb una orientació clarament cognitiu-conductual, com en l’àmbit de la psicologia forense i jurídica, realitzant peritatges i dirigint l’Institut de Psicologia Legal i Forense Psicojuris.

El Defensor del Col·legiat és un òrgan col·legial unipersonal, que actua amb plena independència, objectivitat i autonomia funcional, sense rebre instruccions de cap autoritat ni de cap membre de la Junta de Govern, per a la defensa i protecció dels drets dels col·legiats i els altres drets, garanties i interessos tutelats a les lleis i el control de les funcions administratives del COPC relacionades amb l’exercici professional de la psicologia.

Les seves funcions són estudiar i canalitzar les queixes que els col·legiats/ades formulin, ja sigui pel funcionament anormal dels serveis col·legials o per l’actuació dels diferents òrgans del COPC. Podrà actuar també en aquelles qüestions concretes que la Junta de Govern li pugui delegar per actuacions de les Administracions Públiques, empreses, entitats i particulars relatives a la professió de psicologia.

 

Consulta el Reglament del Defensor del Col·legiat.

  Etiquetes: Institucional , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC