El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya commemora l’any Shakespeare amb un acte per aproximar-se a la psicologia dels personatges shakespearians adaptats a l’òpera

30-11-2016

• Òpera i Shakespeare serà dinamitzat per Jaume Radigales, dimecres 30 de novembre a l’ESMUC
• Les propietats terapèutiques de la música han aparegut freqüentment en l’obra del gran autor de la literatura universal

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, mitjançant la Comissió de Cultura, ha programat un acte per commemorar l’any Shakespeare. Òpera i Shakespeare se celebrarà el dia 30 de novembre al recinte de l'Auditori, a la Sala Orquestra de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), a les 20 h. 
 
La conferència serà dinamitzada per Jaume Radigales, doctor en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i professor de la Blanquerna i de la UB. Radigales, a més, és crític musical a Catalunya Música i a La Vanguardia, mitjans en què ha col·laborat assíduament. L’acte relacionarà el treball psicològic en els personatges de Shakespeare amb l’òpera, gràcies a les adaptacions que diversos músics van començar a compondre a partir del segle XVII. 
 
Segons Jaume Radigales, “L'òpera, com una de les arts escèniques, ha incidit sovint en el tractament psicològic dels personatges a través de la música”. Tal com afirma, el fenomen “és especialment rellevant en les múltiples adaptacions d'obres shakesperianes”. En són exemple autors com Purcell, Salieri, Bellini, Berlioz, Gounod, Wagner, Britten i -molt especialment- Verdi,  que han adaptat tragèdies i comèdies del gran autor de la literatura universal. 
 
La conferència Òpera i Shakespeare és una aproximació a les òperes inspirades en Shakespeare, especialment Macbeth, Otello i Falstaff, les tres escrites per la genial ploma de Giuseppe Verdi. 
 
L’acte és gratuït prèvia inscripció a l’enllaç bit.ly/COPC-Shakespeare i és obert al públic general. El pintor i artista multidisciplinar Patrick Subirats ha dissenyat un cartell específic per a l’ocasió, que es pot descarregar al web del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.
 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC