El COPC organitza el Psicurt, Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental

27-07-2016

• El festival, que es celebrarà a Tarragona del 6 al 9 d’octubre, busca promoure la sensibilització entorn la salut mental i potenciar la creació artística
• En total, es repartiran 4.400 € en premis repartits en tres seccions: OFICIAL, EDUCURT i EDUCURT EXPRES

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) des de la seva Delegació a Tarragona, organitza el PSICURT -Festival de Curtmetratges sobre Salut Mental-, un concurs estatal de curtmetratges que es celebrarà del 6 al 9 d’octubre de 2016 a la ciutat de Tarragona. 
 
L’objectiu del festival és apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental, com són la prevenció, la promoció i la intervenció, a través del cinema. Aquesta iniciativa cultural, social i de salut permet promoure la creació artística i la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental i projectar, alhora, la ciutat de Tarragona com a referent cultural.
 
PSICURT compta amb dues modalitats principals: la Secció OFICIAL i la Secció EDUCURT. A la Secció OFICIAL hi poden participen autors d’arreu de l’estat espanyol amb obres de ficció de temàtica relacionada amb la salut mental i d’una durada màxima de 20 minuts. A la Secció EDUCURT es poden presentar curtmetratges de ficció realitzats per estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (E.S.O), Batxillerat i Cicles Formatius que tinguin una durada màxima de 25 minuts. Amb aquesta secció es busca que els joves, des de la proximitat del seu dia a dia, treballin temes socials que es puguin relacionar amb la salut mental i l’equilibri emocional ja sigui des de l’àmbit de la salut, l’educatiu, el social, el familiar, etc. Dins la Secció EDUCURT hi ha la categoria EDUCURT EXPRES, destinada també a estudiants, en la què es poden presentar curtmetratges de ficció només en català i amb una durada màxima de 5 minuts. La producció dels curts d’aquesta categoria es realitzarà a Tarragona durant el cap de setmana del Festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l’organització, en el moment de l’inici del Concurs.
 
En total, s’atorgaran 4.400 € en premis repartits en les diferents seccions. A més, es comptarà amb un premi del públic al millor curtmetratge de tots els presentats. 
 
Els terminis d’inscripció per participar al PSICURT finalitzen el 15 d’agost, per a la Secció OFICIAL; el 26 de setembre, per a la Secció EDUCURT i el 3 d’octubre, per a la Secció EDUCURT EXPRES. 
 
El festival compta amb el patrocini de la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona i Repsol, i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i de la Tarragona Film Office. La direcció artística és de Calaix Obert Produccions.
 
Consulta totes les bases a la web del festival www.psicurt.com. 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC