El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya entrega les primeres acreditacions d’expertesa en psicologia del treball i de les organitzacions

02-02-2016

• En aquesta primera convocatòria s'acrediten 25 col·legiats/es
• L’acte d’entrega de les acreditacions, obert i gratuït, comptarà amb la presència de la Dra. Victòria Camps qui oferirà una conversa sobre l'ètica en les organitzacions

El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, COPC, entrega les primeres acreditacions com a expert/a en psicologia del treball i de les organitzacions, PSITOR. El psicòleg/a especialitzat en treball i organitzacions té com a àmbit d’intervenció les empreses i organitzacions que necessiten donar un impuls als seus processos organitzacionals i a les persones i professionals que les formen.
 
Seguint amb la defensa i l’ordenació de les especialitats de la psicologia, el COPC continua promovent noves acreditacions i nous processos d’acreditacions ja existents. En aquesta primera entrega d’acreditacions PSITOR, impulsada per la Junta de Govern i la Secció de Psicologia del Treball i de les Organitzacions, un total de 24 psicòlegs/es rebran la certificació d’expertesa. Per tal d’aconseguir aquesta certificació, els candidats han hagut de complir amb els següents requisits: tenir el títol de Llicenciatura o Grau de Psicologia; estar col·legiat/a al COPC; ser membre de la Secció de Psicologia de les Organitzacions i del Treball del COPC; no estar complint cap sanció col·legial ni cap altra que comporti inhabilitació professional o per càrrec públic; acreditar un mínim de 5 anys d’experiència professional en l’àmbit de psicologia de les organitzacions i del treball; acreditar haver fet un Màster Oficial en l’àmbit de la Psicologia del Treball, Organitzacions, o RRHH. (de mínim 60 crèdits ECTS o bé haver cursat estudis de màster o postgrau de mínim 750 hores o 30 crèdits ECTS) impartits per universitats o centres homologats; superar una prova situacional o acreditar documentalment haver fet la implementació de tres projectes d'intervenció en consultoria o en l'àrea de recursos humans, i superar una entrevista amb la comissió d'experts/es.
 
L’acreditació PSITOR vol donar resposta a una necessitat actual i futura de les empreses i organitzacions que aposten per la presència en el seu entorn d’una psicologia col·legiada que intervingui frontalment en l’abordatge del comportament de les persones en els entorns laborals, per a una millora de rendiment, de benestar i de salut. El PSITOR rep una formació especifica en totes aquelles àrees que formen part de la gestió de persones dins d’una organització i intervé com a especialista en l’esquema triangular format per psicologia, treball i organitzacions. L’acte d’entrega de les acreditacions comptarà, a més, amb la presència de la dra. Victòria Camps, catedràtica emèrita de filosofia moral i política de la Universitat Autònoma de Barcelona, qui conversarà amb Ricard Cayuela, vicedegà del COPC, sobre l’ètica en les organitzacions. L’acte, obert i gratuït, tindrà lloc avui, dia 2 de febrer a partir de les 19.00 hores, a la seu del COPC a Barcelona (carrer Rocafort, 129).

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC