Arrenca el psicurt, festival de curtmetratges sobre salut mental que se celebrarà a Tarragona del 10 al 13 d’octubre

11-10-2019

• La inauguració del festival, que es va dur a terme ahir dia 10 d’octubre a les 19:30h, va coincidir amb la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental

• El Psicurt va obrir les seves portes a l’Antiga Audiència de Tarragona amb una taula inaugural a càrrec de Pau Ricomà, alcalde de Tarragona; Carmen Cabezas, subdirectora General de Promoció de la Salut de la Generalitat de Catalunya; i Dolors Liria i Jaume Descarrega, membres de Junta de Govern del COPC.

• El festival ha seleccionat 32 curts per formar part de la secció oficial del certamen, al qual s’hi van presentar 294 propostes

“Amb aquest projecte el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya va fer una aposta ferma per seguir treballant la salut mental i fer-ho de la mà de la cultura, concretament de les arts escèniques i específicament des del cinema en format curtmetratge”, presentava Jaume Descarrega.

La subdirectora General de Promoció de la Salut de la Generalitat, per la seva part, va voler remarcar la importància de la relació entre la cultura i la salut mental i va agrair l’execució d’actes com el Psicurt.

Per últim, l’alcalde de Tarragona Pau Ricomà va compartir les següents paraules sobre el festival: “Considero el Psicurt un festival molt pertinent perquè junta salut mental i cultura. Amb qualsevol pel·lícula [...] és pràcticament impossible no fer una valoració des de la perspectiva de la Salut Mental. Crec que és molt important quan parlem de salut mental que no parlem només de teràpies i processos clínics, parlem de coses quotidianes de cada dia, d’emocions”.

Amb motiu de la inauguració del festival també es va realitzar la projecció de la pel·lícula “Campeones” de Javier Fesser amb posterior col·loqui amb la participació de David Marqués, guionista de la pel·lícula.

Sobre el Psicurt

A banda de la secció oficial, el certamen compta amb dues modalitats més de participació dirigides a estudiants. Les seccions Educurt i Educurt Exprés estan destinades a alumnes d’Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat i Cicles. La versió Exprés consisteix, a més, en un concurs que es realitzarà a Tarragona durant el cap de setmana del Festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l’organització, en el moment del inici del festival.

Destaquem com a activitats especials:

  • Masterclass, dissabte 12 d’octubre a les 10:00h, “Como levantar mi primera película” a càrrec de Marcos Cabotá, guanyador del Psicurt 2018 amb el curtmetratge “Glitch”.
  • Projecció del documental Down n’hi do”, dissabte dia 12 a les 11 h, amb posterior debat amb la seva directora i guionista Mireia Ros.
  • Gala final d’entrega de premis i projecció dels curts guanyadors, diumenge dia 13 a les 18:30h, conduïda per Yolanda Garcia, periodista i comunicadora tarragonina.

El festival té com a objectiu apropar a la ciutadania els diferents àmbits de la salut mental (prevenció, promoció i intervenció) a través del cinema. És un projecte cultural, social i de salut que promou la creació artística i la sensibilitat del públic al voltant de la salut mental, alhora que projecta la ciutat de Tarragona com a referent cultural.

Programa complet: https://bit.ly/2MyuFCM 

 

 

 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC