El benestar emocional a la feina, eix central de la jornada Salut Laboral

13-05-2016

• Sara Berbel, Carles Prats i Albert Soria són alguns dels protagonistes de la jornada

El benestar emocional a la feina és el tema central de la Jornada Salut Laboral que organitza el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya el proper dimarts 17 de maig a Barcelona. Al llarg del dia, diferents experts de l’àmbit de la psicologia de les organitzacions i del treball es trobaran per parlar de temes com els entorns de treball saludables, els factors psicosocials en la prevenció de riscos laborals o els reptes actuals de la conciliació familiar. 
 
El Grup de Treball de Salut Laboral i Benestar Emocional del COPC, organitzador de la jornada, té per objectiu crear i facilitar la reflexió i l’estudi de millores en la prevenció de riscos psicosocials a la feina. Per aquest motiu, impulsen iniciatives com la Jornada Salut Laboral que apropa als professionals de la psicologia les darreres investigacions científiques en aquest àmbit. 
 
Actualment, les organitzacions treballen per crear entorns laborals saludables que siguin purificadors i generadors de satisfacció per al conjunt de la societat. El sentiment de benestar emocional d’individus i equips a la feina és un factor de primer ordre a l’hora d’assolir un funcionament harmònic i l’èxit en les organitzacions. Per tant, és necessari implementar condicions que afavoreixin el manteniment d’un to emocional saludable que incideixi directament sobre el desenvolupament de comportaments satisfactoris. No fer-ho pot donar lloc a resultats no desitjats i a la ineficàcia en el lloc de treball i, fins i tot, pot desenvolupar malalties. 
 
La doctora en psicologia i experta en polítiques d’igualtat, Sara Berbel, el diputat del Parlament de Catalunya, Carles Prats, la presidenta de la Asociación de Expertos en Psicosociología Aplicada, Mª Ángeles Carrión, o el psicòleg i ex-director de RRHH de la Fundació La Caixa, Albert Soria, seran alguns dels ponents que participaran a la Jornada Salut Laboral. 
 
Lideratge i construcció d'equips emocionals, polítiques socialment responsables en la direcció de persones, polítiques d'igualtat a la feina, prevenció de riscos psicosocials i mesures correctives, principals patologies psicosocials i abordatge: estrès, mobbing, burnout, el dimarts 17 de maig, a la seu del COPC (Carrer Rocafort, 129) la salut i el benestar emocional a la feina seran el tema del dia.  
 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC