La candidatura El COPC ets tu encapçalada per Guillermo Mattioli guanya les eleccions a la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya

13-06-2018

• Amb 647 vots, un 34 % del total, El COPC ets tu ha obtingut la victòria respecte les altres tres candidatures
• Guillermo Mattioli serà el degà del COPC els propers 4 anys; Laia Rosich, la vicedegana

Barcelona, 13 de juny de 2018.- El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) té nova Junta de Govern per als propers 4 anys després de les eleccions que va celebrar ahir 12 de juny de 2018. La candidatura El COPC ets tu, encapçalada per Guillermo Mattioli, ha obtingut el suport de 647 col·legiats i col·legiades i ha estat l’escollida d’entre les quatre candidatures que hi concorrien.
 
La jornada electoral s’ha desenvolupat sense incidents i ha comptat amb un total de 1.894 vots vàlids, un 13 % dels 14.625 col·legiats i col·legiades amb dret de vot, cosa que suposa un increment del 2,9 % respecte les anteriors eleccions de 2010. El COPC havia habilitat un centre de votació a cada capital de província i havia proveït a tots els col·legiats i col·legiades la documentació per votar per correu, per tal de fomentar el vot i afavorir un increment de la participació. Finalment, la participació mitjançant el vot per correu, un 43% del vot vàlid, ha estat tan important com el vot presencial, la qual cosa ha repercutit en l’increment de participació total.
 
La campanya electoral de 2018 havia començat el passat 22 de maig amb la concurrència de quatre candidatures. Els resultats oficials de les eleccions a la Junta de Govern de 2018 els han suposat els següents suports: El COPC ets tu, la candidatura guanyadora, ha obtingut 647 vots (34%); la candidatura Psi·R - Un Col·legi per la República, 482 vots (25,4 %); la candidatura Més i Millor, 468 vots (24,6 %); per últim, la Candidatura Renovació ha obtingut 297 vots (16%). Com a resultat de les eleccions, les persones que ocuparan els càrrecs de la Junta de Govern del COPC són les següents: Guillermo Mattioli, degà; Laia Rosich, vicedegana; Teresa Moratalla, secretària; Roger Ballescà, vicesecretari; Ona Palau, tresorera; Dolors Liria, primera vocal; Óscar Pino, segon vocal; Connie Capdevila, tercera vocal; Elisa Micciola, quarta vocal; Jaume Descarrega, cinquè vocal, i Rafael Panadés, sisè vocal.
 
El nou degà del COPC, Guillermo Mattioli Jacobs -Doctor per la Universitat de Barcelona, psicòleg especialista en psicologia clínica i especialista en psicoteràpia Europsy- encapçala un equip que té com a principals objectius aconseguir un COPC més transparent, més àgil, més participatiu, més poderós i més útil per a tothom: col·legiats i col·legiades, delegacions i territoris, seccions i grups de treball. La presa de possessió de Mattioli com a nou degà i de la seva candidatura com a nous membres de la Junta de Govern del COPC es produirà en el termini màxim d'un mes. 
 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC