L’ètica professional en el món de la psicologia a debat en una jornada organitzada per la UOC i el COPC

19-03-2018

• La reflexió es centrarà en tres àmbits concrets: la psicologia clínica i de la salut, la jurídica i la social.
• L’aportació d’experiències personals i casos d’exemple guiarà el desenvolupament de la jornada.

 

Barcelona, 19 de març.- La Universitat Oberta de Catalunya, UOC, i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, COPC, organitzen una jornada de debat sobre l'ètica professional en el món de la psicologia en tres àmbits principals: la psicologia clínica i de la salut, la jurídica i la social. La jornada, que porta per títol Jornada Dilemes i Controvèrsies deontològiques en la Pràctica i la Recerca, tindrà lloc el 14 d'abril al Col·legi d'Agents Comercials de Barcelona i es podrà seguir presencialment i per streaming.

L’objectiu d’ambdues entitats és fomentar la reflexió oberta, participativa i col·laborativa sobre les qüestions deontològiques que afecten la pràctica de la professió i la recerca en psicologia per ajudar a prevenir possibles errors i vulneracions i clarificar els límits que no haurien de ser excedits. El debat s’enriquirà amb l’aportació d’experiències personals i casos d’exemple que posaran de manifest la importància de l’ètica i la deontologia per al correcte desenvolupament de la professió del psicòleg. En la societat actual de la postveritat és necessari preservar les normes i els codis que han de guiar els professionals en la bona pràctica.

El conjunt de ponents que participaran a la trobada està format per perfils diversos com Cristian Ochoa, expert en psicooncologia de l’Institut Català d’Oncologia; Ma Nieves Pérez, professora titular del Departament de Personalitat, Avaluació i Tractament Psicològic de la Universitat de Granada; José Manuel Muñoz, psicòleg forense del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat de Madrid; Dolors Viñas, magistrada de l'Audiència Provincial de Barcelona; Álvaro Rodríguez-Carballeira, catedràtic de Psicologia Social i Jurídica a la Universitat de Barcelona; Begoña Román, presidenta del Comitè d'Ètica de Serveis Socials de Catalunya; Lupicinio Íñiguez, catedràtic de Psicologia Social; Noemí Pereda, professora titular de Victimologia a la Universitat de Barcelona, i Núria Vendrell, supervisora i docent d’Espais Educatius Familiars municipals.

Potenciar el coneixement de l’ètica i la deontologia professional com quelcom que ha d’existir en el sentit comú dels psicòlegs i psicòlogues és un dels elements claus en el qual treballen la UOC, en l’àmbit educatiu a través de la seva oferta formativa, i el COPC, a través de les activitats de difusió impulsades per la seva Comissió Deontològica.

La Jornada Dilemes i Controvèrsies deontològiques en la Pràctica i la Recerca està dirigida tant a professionals com a estudiants. La inscripció és gratuïta i es pot fer efectiva a:

http://symposium.uoc.edu/18640/detail/jornada-dilemes-i-controversies-deontologiques-en-la-practica-i-la-recerca.html

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC