El COPC edita la guia didàctica del conte contra el maltractament en la vellesa ‘Al fons a la dreta’

15-06-2017

• L’objectiu de la publicació és treballar el maltractament a les persones grans, recordant que el maltractament subtil també és maltractament.
• La guia didàctica es presentarà el proper 21 de juny, a les 19h, a l'Aula Magna de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, Universitat Ramon Llull (C/ Santaló 37).

 

Barcelona, 15 de juny.- El Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya edita la guia didàctica del conte ‘Al fons a la dreta’ que posa de manifest la problemàtica del maltractament en la vellesa. El conte, que va formar part de la campanya ‘Això està passant a prop teu’ juntament amb ‘Com cada matí’ i ‘Com vells amants’, ajuda a posar en pràctica el bon tracte a les persones grans i a sensibilitzar la població de l’existència de maltractament subtil en la vellesa.

Segons dades de l’Organització Mundial de la Salut, una de cada deu persones grans ha patit alguna forma de maltractament el darrer mes i només un de cada 24 casos es notifiquen. L’OMS també preveu l’augment d’aquesta situació com a conseqüència del creixent envelliment de la població en molts països.

Veient la magnitud d’aquesta problemàtica i el gran hermetisme que l’acompanya, ‘Al fons a la dreta’ demostra que rere certes actituds i comportaments socialment acceptats, s’amaguen accions abusives vers les persones grans i que la societat ignora, normalitza o silencia. La finalitat del conte és dotar a professionals de diferents àmbits -professors, educadors o professionals que treballen en l’atenció a persones grans- d’una eina didàctica per treballar aquests aspectes a través de la lectura del conte i del debat posterior.

La guia didàctica del conte ‘Al fons a la dreta’ està editada pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i compta amb la col·laboració de la Fundació Pere Tarrés. El Grup de Treball de Psicologia de l’envelliment és el coordinador del document i ha comptat amb el suport de Carmen Hurtado, treballadora social i autora del conte.

La presentació de la publicació tindrà lloc el proper dimecres 21 de juny, a les 19h, a l'Aula Magna de la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés, Universitat Ramon Llull  (C/ Santaló 37). Els contes ‘Al fons a la dreta’, ‘Com cada matí’ i ‘Com vells amants’ es poden consultar al web del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC