Taller sobre l’ètica i la bona praxi en totes les modalitats de la pràctica psicoterapèutica: presencial, online i la divulgació a les xarxes socials.
La Psicologia és permeable als canvis socioculturals, sobretot quan aquests provenen de les noves tecnologies. Davant d’aquests canvis, sobretot a causa de l’expansió de les xarxes socials, cal qüestionar-nos si el codi deontològic i l’ètica establerta fins al moment esdevenen suficient. Per aquesta raó oferim una formació dividida en quatre parts:
1. La importància de la bioètica en la pràctica clínica: per què és necessari i com defineix el rol del professional de la psicologia. Extrapolable a les dues modalitats que permet la nostra professió, presencial i virtual.
2.
Impacte de les xarxes socials en la
nostra professió: mostrar una imatge professional a les xarxes socials sense
mostrar la nostra vida personal per crear una falsa “proximitat”. Replantejar
el vincle terapèutic.
3.
L’exposició de les intimitats del professional de la psicologia a les xarxes socials: qüestionar la finalitat d’aquesta exposició, així com si s’obté el benefici terapèutic.
4.
Debat: els i les participants podran interactuar amb les ponents a través de preguntes durant tot el taller per tal de resoldre els seus dubtes, així com poder expressar les seves inquietuds.
Les quatre parts tenen per finalitat posar sobre la taula el nou ús de les xarxes socials per part d’alguns professionals de la psicologia i l’impacte que està tenint en la pràctica clínica, així com en la formació de futurs professionals de la psicologia.