Conferència: Neuropsicologia de les al·lucinacions visuals: Aportacions des de la malaltia de Parkinson

Termini finalitzat
Categoria del curs: CONFERÈNCIES
Àrea: Interna
Referència: CR18000982
El desenvolupament d'al·lucinacions visuals és un fenomen freqüent en diferents malalties neurodegeneratives i psiquiàtriques. La fenomenologia amb que aquest símptoma es presenta i progressa sol associar-se a un pitjor pronòstic cognitiu, fenomen que ha estat àmpliament reportat en la malaltia de Parkinson i la demència per cossos de Lewy. Tot i les implicacions que té la presencia d'aquest símptoma, el coneixement real sobre les bases o mecanismes que el desencadena és limitat. Inicialment, la presencia d'al·lucinacions visuals ha estat eminentment atribuïda a problemes relacionats amb les àrees visuals. Actualment però, gracies al coneixement derivat dels estudis de les xarxes funcionals, apareixen nous models explicatius per aquest fenomen, cobrant especial rellevància el paper dels sistemes relatius a la xarxa neuronal per defecte i les xarxes atencionals.

Al llarg d'aquesta conferencia, es farà un repàs a les característiques definitòries de les al·lucinacions visuals i a quina és la contribució de les xarxes neuronals en la seva etiologia.

Conferència on s'exposaran les característiques fenomenològiques de les al·lucinacions visuals en la malaltia de Parkinson i les últimes aportacions dels estudis de neuropsicologia i neuroimatge sobre les bases de les al·lucinacions visuals.
Helena Bejr-Kasem

Helena Bejr-Kasem

Llicenciada en Medicina per la Universitat de València i especialista en Neurologia (Hospital Universitari Vall d'Hebron). Des de la finalització de l'especialitat, ha centrat la seva activitat en la investigació en el camp de la malaltia de Parkinson. El seu doctorat està concretament enfocat als trastorns cognitius i psiquiàtrics associats a aquesta malaltia. Desenvolupa la seva activitat a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i està vinculada a l'equip d'investigació liderat pel Dr Kulisevsky.
 
C/ Rocafort, 129 - 08015 Barcelona
Telèfon: 932.478.650
Fax: 932.478.654
Data d'inici 13-11-2018
Data de fi 13-11-2018
Data d'inici de la inscripció 13-06-2018, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 13-11-2018, 14:30:00
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 2 hores
Sessions
Sessió 1 13-11-2018, 19:00 - 21:00
Barcelona - Sala d'actes

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC