Curs: Introducció al Moviment Autèntic

Termini finalitzat
Categoria del curs: CURS
Àrea: Interna
Referència: CR18000913
Es realitzarà una petita introducció, explicant l'origen de la pràctica i el seu desenvolupament. Després es seguirà directament amb el treball vivencial.

La pràctica és simple: una persona tanca els ulls dirigint l'atenció cap al seu interior, espera, escolta i es mou, seguint els seus impulsos, en presència d'un testimoni que està en una actitud de contemplació. La persona que es mou porta la seva atenció a les sensacions i busca escoltar i observar l'emergència dels seus impulsos. El testimoni porta la seva atenció al que es mou i alhora busca estar relaxat, present; veu a l'altre i s'observa a si mateix, els seus pensaments, els seus impulsos interns.

L'experiència del que es mou pot sentir-se molt condensada, com un somni. Treballarem amb l'expressió plàstica com a forma de transició del moviment cap a la paraula. Després, en un intercanvi verbal, el testimoni li ajuda a qui s'ha mogut a reconstruir l'experiència. "... Ser vist precedeix inevitablement el veure a si mateix", va dir Janet Adler (1987).

Al final, tancarem amb una reflexió sobre les aportacions del Moviment Autèntic en la pràctica clínica i en el treball personal del psicòleg.

El Moviment Autèntic és una pràctica que busca donar lloc al moviment espontani, a la mirada contemplativa i sense judici i de la presència encarnada. Oferim aquest curs introductori, pensat per a aquells que no tenen cap experiència amb aquest tipus de treball o per a aquells que han tingut algunes experiències i volen aprofundir-se. 
Carolina Jimenes

Carolina Jimenes

Llicenciada en psicologia i amb formació en psicoteràpia per la Pontifícia Universidade Católica de São Paulo PUCSP (Brasil), Dansa Moviment Terapeuta (Membre Titular de l'ADMTE, Màster en DMT per la UAB), Tècnica en Psicomotricitat (CET10 & Generalitat, Barcelona). Experiència com a Dansa Moviment Terapeuta amb adults i adolescents i com a psicòloga en atenció precoç i psicomotricitat. Practicant de Moviment Autèntic fa més de 10 anys, s'ha format amb Betina Waissman, Maria Elena García (ambdues deixebles de Janet Adler), Andrés Waksman i Gema Díaz.
 
C/ Rocafort, 129 - 08015 Barcelona
Telèfon: 932.478.650
Fax: 932.478.654
Data d'inici 06-10-2018
Data de fi 06-10-2018
Data d'inici de la inscripció 06-06-2018, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 05-10-2018, 15:00:00
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 4 hores
Sessions
Sessió 1 06-10-2018, 10:30 - 14:30
Barcelona - Sala d'actes

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC