Sessió Cicle Supervisió de base psicodinàmica, corporal i creativa

Termini finalitzat
Categoria del curs: CICLE DE TALLERS
Àrea: Interna
Referència: CR17000785
 Bases teòriques:

El background teòric és psicodinàmic però integrat amb aportacions de la psicologia intersubjectiva. La visió actual de la psicologia intersubjectiva considera que tant el terapeuta com el pacient estan involucrats en un diàleg intersubjectiu, en el qual cada participant influeix i és influenciat per l'altre.

Des d'aquesta perspectiva adquireix cada vegada més importància al desenvolupament de la consciència la pròpia experiència subjectiva del terapeuta. Només a partir de la mateixa és possible comprendre, empatitzar, ressonar amb l'experiència subjectiva del pacient i coparticipar en el procés de descobriment i desenvolupament dal seu Self i de la seva narració personal.

Per tant la supervisió ha de posar l'accent en la comprensió del que està succeint en la relació, deixant de banda els suggeriments sobre "el que s'hauria de fer". Es tracta d'ampliar la consciència del terapeuta però després és ell qui ha de trobar la pròpia actitud en el context terapèutic.

Aquesta forma de supervisió té per objectiu ampliar la capacitat de d'entonament afectiu transmodal i d'empatia quinestèsica, fer emergir els diferents matisos de la contratransferència, y aprendre a utilitzar les ressonàncies corporals per percebre el camp de la relació.

 Metodologia:

El principal recurs de la supervisió consisteix en desvetllar el coneixement implícit a través de:

- l'exploració d'activitats espontànies autodirigides.

- i de imatges cinètiques o cinesicas que puguin emergir.

Cada participant haurà d'enviar per escrit el cas a supervisar (només 2 pàgines, amb una antelació de 4 dies). Durant la supervisió el professional farà una presentació verbal resumida del que necessita supervisar, i d'aquí partirem per a una exploració (en moviment o creativa) dels elements emergents, utilitzant diferents tècniques segons el cas presentat. Finalitzarem amb una posada en comú del que s'ha observat en l'exploració.

Destinarem 45 minuts per cas presentat.

 La Supervisió té per objectiu: ampliar la capacitat de "entonament afectiu transmodal" (transmodal affective attunement) i l'empatia quinestésica (kinaestetic empathy), fer emergir els diferents matisos de la contratransferència, y aprendre a fer servir les ressonàncies corporals per percebre el camp de la relació.
María Elena García

María Elena García

Psicòloga i Psicoterapeuta acreditada, Dansa moviment Terapeuta (Membre Supervisor de l'Associació Professional Italiana i també de l'Espanyola ADMTE), Art Terapeuta (Associació Professional Art Therapy Italiana en col·laboració amb Goldsmith College, Londres), docent en el Màster de Dansa Moviment Teràpia de la UAB. A Itàlia, docent en el “Centro di Formazione nelle Artiterapie di Lecco” y al “Corso di Musicoterapia del Conservatorio 'A.Casella' dell'Aquila". Àmplia experiència amb pacients psiquiàtrics. Actualment, consulta en clínica privada.
 
C/ Rocafort, 129 - 08015 Barcelona
Telèfon: 932.478.650
Fax: 932.478.654
Data d'inici 23-02-2018
Data de fi 23-02-2018
Data d'inici de la inscripció 00-00-0000, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 22-02-2018, 20:00:00
Preu Col·legiat/a COPC: 50,00 €
Estudiants de grau de Psicologia: 65,00 €
No col·legiat/a: 65,00 €
Precol·legiats/es: 24,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial per atur: 65,00 €
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 2.5 hores
Sessions
Sessió 1 23-02-2018, 17:00 - 19:30
Barcelona - Sala d'actes

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC