Taller: Avaluació neuropsicològica en trastorns del moviment: Malaltia de Parkinson i malaltia de Huntington

Termini finalitzat
Categoria del curs: TALLER
Àrea: Interna
Referència: CR17000378
Temes desplegats al llarg del taller:

Tema 1: Introducció a la malaltia de Parkinson i Huntington des d'una perspectiva neuropsicológica actualitzada (1h)

Objectius: En aquest tema es caracteritzarà la fenomenologia neuropsicològica d'ambdues malalties a través de la revisió de la fisiopatologia que les acompanya.

Tema 2: Deteriorament cognitiu lleu i demència en la malaltia de Parkinson i Huntington: Quins criteris apliquen? (1h 30min)

Objectius: En aquest tema es farà una reflexió critica sobre la necessitat d'emprar criteris específics de deteriorament cognitiu lleu i demència en ambdues malalties i es revisarà el valor pronòstic dels diferents perfils cognitius en base al consens derivat de la Task force on Mild Cognitive Impariment de la Movement Disorders Society.

Tema 3: El procés d'avaluació neuropsicològica en la malaltia de Parkinson i Huntington (1h 30min)

Objectius: En aquest tema es farà una actualització en els protocols d'avaluació neuropsicològica recomanats per a la òptima caracterització dels diferents perfils cognitius que podem trobar en ambdues malalties. Es revisaran els test de cribratge, els protocols extensos i tasques específiques. S'incidirà en el procés d'administració de les diferents proves, la seva correcció i interpretació així com l'impacte dels trastorns neuropsiquiàtrics

Els temes es desenvoluparan a partir de revisió bibliogràfica, presentació de dades pròpies i revisió de casos clínics reals.

 

Programa dirigit a persones amb formació en Neuropsicologia que desenvolupin la seva feina en un entorn clínic o de recerca on es treballi amb les malalties abordades. El taller és obert a estudiants i altres professionals amb interès específic en la malaltia de Parkinson i Huntington.

Es descriurà la fenomenologia neuropsicològica característica dels diferents perfils cognitius representats en la malaltia de Parkinson i Huntington al llarg del seu curs evolutiu, es revisarà i actualitzarà el concepte de deteriorament cognitiu lleu i demència associats a aquestes malalties i s'il·lustrarà el procés d'avaluació neuropsicològica.

Saul Martinez

Saul Martinez

Coordinador del Grup de Treball en Neuropsicología dels Trastorns del Moviment de la Secció de Neuropsicología del COPC. Neuropsicòleg de la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurología de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i Investigador del Grup de Recerca en Malaltia de Parkinson i altres Trastorns del Moviment de l'Institut d'Investigació Biomédica Sant Pau (IIB-Sant Pau).
Aquesta activitat conté documentació privada, a la qual podràs accedir un cop t'hagis inscrit a l'activitat.
 
C/ Rocafort, 129 - 08015 Barcelona
Telèfon: 932.478.650
Fax: 932.478.654
Data d'inici 22-09-2017
Data de fi 22-09-2017
Data d'inici de la inscripció 06-06-2017, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 21-09-2017, 20:00:00
Preu Col·legiat/a COPC: 32,00 €
Estudiants de grau de Psicologia: 24,00 €
No col·legiat/a: 60,00 €
Precol·legiats/es: 24,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial per atur: 24,00 €
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
Programa dirigit a persones amb formació en Neuropsicologia que desenvolupin la seva feina en un entorn clínic o de recerca on es treballi amb les malalties abordades. El taller és obert a estudiants i altres professionals amb interès específic en la malaltia de Parkinson i Huntington.
Durada 4 hores
Sessions
Sessió 1 22-09-2017, 16:30 - 20:30
Barcelona - Sala de Juntes

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC