Conferència: “Que podem aportar des de la psicologia al futur de les ciutats?”. “Emmarcat dins la setmana de la Mobilitat Europea”

Termini finalitzat
Categoria del curs: CICLE DE CONFERÈNCIES
Àrea: Interna
Referència: CR17000371
La contribució dels psicòlegs/gues a a la ciutat, té necessàriament moltes arestes i possibilitats. La ciutat és el nostre "ecosistema natural", 'resultant' i 'condicionador' de les nostres vivències, possibilitats, estats d'ànim, frustracions i èxits.  

Per la natura d'aquest 'objecte', la ciutat és (o hauria de ser) per definició tema central i rellevant de la psicologia. Facilitador-dificultador de les relacions, interaccions, personals i socials, de la vida en comú, de la vida social, dels serveis, de les atencions, de la solitud...  

Amb consciència o sense, la forma urbana ens condiciona, i els estils de vida dominants ens impulsen a una mobilitat que acaba posant en qüestió les mateixes condicions 'ambientals' que permeten la vida humana actual, tal com la coneixem... Com les emissions, canvi climàtic... salut, malalties... alteren les possibilitats de vida i qualitat de vida en darrera instància? 

El ciutadà n'és responsable, i podem contribuir a canviar el seu comportament, però... ¿la responsabilitat és sobre tot del ciutadà com a individu? l'estem Sobre-Responsabilitzant? 

La mobilitat i les formes de mobilitat possibles, depenen principalment de la 'decisió' de la persona? L'administració ha de posar els recursos per a facilitar l'elecció desitjada? Què en sabem del que pot facilitar -o dificultar- l'elecció del modus de transport del ciutadà, i dels seus condicionants? 

Aquestes són qüestions a les que la Psicologia Ambiental ha tractat de contribuir per trobar respostes en cada situació. Al debat tractarem de revisar i repensar la seva aplicabilitat a les nostres especificitats i necessitats.

Xerrades sobre temes d'interès de l'àmbit de la psicologia del trànsit i de la seguretat
Enric Pol

Enric Pol

Catedràtic de Psicologia Social i Psicologia Ambiental de la Universitat de Barcelona
 
C/ Rocafort, 129 - 08015 Barcelona
Telèfon: 932.478.650
Fax: 932.478.654
Data d'inici 20-09-2017
Data de fi 20-09-2017
Data d'inici de la inscripció 30-05-2017, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 19-09-2017, 20:00:00
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 2 hores
Sessions
Sessió 1 20-09-2017, 18:00 - 20:00
Barcelona - Sala d'actes

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC