Cicle jornades: Reconceptualizació del dolor crònic i noves propostes de tractament per la pandèmia: Reconceptualització del dolor crònic i nous abordatges terapèutics (FORMACIÓ ONLINE)

Places disponibles
Categoria del curs: JORNADA
Àrea: Interna
Referència: CR21002548
9.00 h a 9.15 h. Benvinguda a la Jornada (Coordinació: Dra. Mayte Serrat i Sra. Sara Martín)


Taula Rodona 1: Reconceptualització del dolor crònic

- 9.15 h a 9.30 h Introducció: Dolor Crònic vs. Dolor Persistent. Canvi conceptual? (Dra. Jenny Moix)

- 9.30 h a 10.00 h Reconceptualització del dolor: Educació en Neurociència del Dolor (Dra. Mayte Serrat)

- 10.00 h a 10.30 h Intervenció Psicològica Grupal (Dr. Carlos J. Van der Hof Roman)

- 10.30 h a 11.00 h Precs i Preguntes (Dra. Guila Fidel)

 
11.00 h a 11.15 h Descans


Taula Rodona 2: Nous abordatges terapèutics

- 11.15 h a 11.45 h Tractament psicològic de la comorbilitat dolor i depressió (Dr. Juan Vicente Luciano i Sr. Juan Pablo Sanabria)

- 11.45 h a 12.15 h L'estimulació vibrotàctil en la fibromiàlgia: una nova proposta terapèutica (Dr. Joan Deus)

- 12.15 h a 12.45 h La hipnosi en el tractament del dolor neuropàtic (Dr. Antoni Castel)

- 12.45 h a 13.15 h Dolor Crònic i Pediatria (Dr. Jordi Miró)

- 13.15 h a 13.45 h Precs i Preguntes (Sra. Klara Albajes)


13.45 h a 14.15 h Clausura (Sra. Klara Albajes)

 

Objectius principals:
 • Actualitzar el concepte de dolor crònic.
 • Evidenciar la importància de nous abordatges i la necessitat de canvi tant en la comprensió com l'abordatge del dolor crònic.
 • Donar a conèixer la importància de l'educació en neurociència del dolor com a marc de referència per a l'abordatge del dolor.
 • Donar a conèixer les adaptacions de tractament sorgides per causa de la SARS-COVID19
 • Actualitzar els abordatges actuals amb la inclusió de les TICS (aplicacions web, mòbils, realitat virtual i app).
Antoni Castel

Antoni Castel

Doctor en Psicologia. Psicòleg Clínic Especialista. Expert en avaluació i tractament psicològic del dolor. Coordinador àrea Avaluació i Intervenció Psicològica. Màster en Medicina del Dolor. Sociedad Española del Dolor. Psicòleg Clínic. Unitat del Dolor. Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII Coordinador Grup Multidisciplinari d'Investigació en Dolor. Hospital Universitari Joan XXIII, Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili Membre del Programa Assistencial d'Expertesa en Dolor del Institut Català de la Salut (PADEICS). Coordinador del Grupo de Trabajo de Psicología y Dolor de la Sociedad Española del Dolor
Carlos Javier Van-der Hofstadt Román

Carlos Javier Van-der Hofstadt Román

Doctor en Psicologia. Psicòleg Especialista en Psicologia Clínica. Màster en Psicologia de la Salut. Responsable de la Unidad de Psicología Hospitalaria del Hospital General Universitario de Alicante. Professor Associat en Cienciès de la Salut. Departament de Psicologia de la Salut. Universidad Miguel Hernández
Jenny Moix

Jenny Moix

Doctora en Psicologia. Professora Titular de la UAB.
Joan Deus

Joan Deus

Doctor en Psicologia amb beca de Formació de Personal Investigador (FPI) i premi extraordinari de doctorat d'acord amb el programa de Neuropsicologia adscrit a la Facultat de Medicina i Psicologia de la Universitat de Barcelona (UB). Postgrau de Teràpia de Conducta de la Universidad Pontifícia de Comillas i de l'Institut Superior d'Estudis Psicològics (ISEP). Postgrau d'Actualització en Psicobiologia Clínica de la UB. Psicòleg Especialista en Psicologia Clínica. Expert en Neuropsicologia Clínica pel Consell General de la Psicologia a Espanya i pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Certificat Europeu de Psicologia Clínica (EuroPsy). Docència Universitària. Catedràtic laboral de la UAB. Coordinador de l'assignatura d'Avalulació Psicològica Clínica en Adults i d'Avaluació Psicològica Forense. Docent de Màsters no-oficials de la Facultat de Medicina de la UAB. Docent Màster oficial de Psicologia General Sanitària de Psicogeriatria i de Neuropsicologia Clínica i dels Trastorns Mentals. Col·laborador investigador de neuroimatge de CETIR Grup Mèdic. Col·laborador investigador de la Unitat de Recerca de Ressonància Magnètica de l'Hospital de la Mar-Parc de Salut Mar. Co-autor de 162 publicacions i 107 són publicacions en revistes indexades, 4 manuals,, 24 capítols de llibre i 26 publicacions en revistes nacionals no indexades. Des de 1998 fins a l'actualitat ha estat membre investigador en 22 projectes de recerca competitius privats i públics (FIS i I+D+I) sent investigador principal en 4 sobre neuroimatge del dolor crònic. Ha dirigit 16 tesis doctorals. Ha rebut 24 premis de treballs de recerca, entre ells: de la Societat Catalana de Psiquiatria, de la Societat Espanyola de Neurologia, de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears i de la Societat Espanyola del Dolor, la Fundació Afectats/as de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica, Premi Rosa Martí-Sensat del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC), Premi Nacional en Neuropsicologia Experimental del Consorci de Neuropsicologia Clínica (CNC), Premi Ramón Bayés i Sopena per la seva trajectòria professional de la Societat Catalano-Balear de Psicologia de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. Ponent i conferenciant, en congressos nacionals i internacionals,.
Jordi Miró

Jordi Miró

Catedràtic d’universitat i Director del Màster en Psicologia General Sanitària de la Universitat Rovira i Virgili. Councilor de la International Association for the Study of Pain. Coordinador de la Red Española de Investigación en dolor infantil. Coordinador del grup de dolor infantil de la Sociedad Española del Dolor. Director de la Càtedra de Dolor Infantil de la URV i del programa de tractament de dolor crònic infantil de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.
Juan Pablo Sanabria

Juan Pablo Sanabria

Psicòleg de la salut.Investigador predoctoral PFIS
Juan Vicente Luciano

Juan Vicente Luciano

Psicòleg. Doctor en Psicologia. Investigador senior Miguel Servet en el Parc Sanitari Sant Joan de Déu (Sant Boi de Llobregat) Professor col·laborador en el Grau de Psicologia de la UOC
Mayte Serrat

Mayte Serrat

Psicòloga. Doctora per la UAB i fisioterapeuta. Professora associada de la UAB en el departament de psicologia bàsica. Docent de diversos cursos i ponent en diferents jornades nacionals de dolor crònic, principalment Fibromialgia. Autora d'articles en revistes de màxim impacte (Q1) sobre l'efectivitat del tractament multicomponent grupal en Fibromiàlgia. Responsable i investigadora principal de la Unitat d'Expertesa en Síndromes de Sensibilització Central de l'Hospital Vall d'Hebrón. Membre del Programa Assistencial de l'Institut Català de la Salut (PADEICS) SSC. Coordinadora de la Comissió Dolor Crònic del CFC i del Grup de Treball de Dolor Crònic del COPC.
Sara Guila Fidel

Sara Guila Fidel

Especialista en Psicología Clínica, Màster i Doctora en Psicologia per la UAB, és adjunta del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Vall d'Hebron. Desenvolupa activitats clíniques i de recerca en el Programa d'Estrès Traumàtic i en el camp de la Psicologia de la Salut (Interconsulta i Programes d'enllaç Hospitalari). Colaboradora de la Unitat del dolor de l'Hospital vall d'Hebron, on realitza tractaments psicològics i avaluacions per programes específics i docència. Membre del GT de Dolor Crònic del COPC.
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web.
 
L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet.
Per inscriure’t a l’activitat llegeix atentament i segueix els passos que trobes a continuació:

 • Si ets col·legiat/ada o precol·legiat/ada i ja has validat les teves dades a la web : INSCRIU-TE
 • Si ets col·legiat/ada o precol·legiat/ada i NO has validat les teves dades a la web:
  • Primer, INICIA SESSIÓ
  • Segon, fes clic a la pestanya INSCRIPCIÓ de l'activitat que t'interessa i confirma la inscripció
 • Si ets usuari/ària (persona no col·legiada) i NO t’has registrat a la web:
  • Primer, INICIA SESSIÓ i registra't
  • Segon, fes clic a la pestanya INSCRIPCIÓ de l'activitat que t'interessa i confirma la inscripció
 • Si ets usuari/ària (persona no col·legiada i ja t’ha registrat a la web: INSCRIU-TE

Un cop t'hagis resgistrat, ja podràs inscriure't a les activitats formatives del teu interès i realitzar diferents gestions.

Per assistir a les activitats formatives del COPC és indispensable haver-se inscrit prèviament i portar el document d’inscripció corresponent imprès o en format digital al telèfon mòbil. Si no es compleix aquest requisit, no es permetrà l’entrada a l’activitat.

Iniciar sessió a l'àrea privada
Data d'inici 06-11-2021
Data de fi 06-11-2021
Data d'inici de la inscripció 30-06-2021, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 29-10-2021, 14:00:00
Preu Col·legiat/a COPC: 10,00 €
Col·legiat/a d'altres Col·legis de Psicologia d'Espanya amb conveni: 10,00 €
Estudiants de grau de Psicologia: 8,00 €
No col·legiat/a: 15,00 €
Precol·legiats/es: 8,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial per atur: 8,00 €
Idioma Castellà
Modalitat En línia
Estat Obert
Departament responsable Seu Barcelona
Formació necessària
 
Durada 5,25 hores
Sessions
Sessió 1 06-11-2021, 09:00 - 14:15
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC