Curs: La intervenció del professional de la Psicologia als Serveis Socials Bàsics de l'Ajuntament de Barcelona (FORMACIÓ ONLINE)

Places exhaurides
Categoria del curs: CURS
Àrea: Interna
Referència: CR21002501
Formació que dóna resposta a les necessitats formatives dels psicòlegs/gues interessats en conèixer la intervenció del professional de la psicologia als Serveis socials i que vulguin opositar a la pròxima convocatòria de l'Ajuntament de Barcelona. 
 
Els continguts del programa abasten principalment rol i funcions del professional de la psicologia en el context dels Serveis socials Bàsics, així com la intervenció psicològica en àrees cabdals de SSB.
 • Sessió 1. EL CONTEXT DE SERVEIS SOCIALS BÀSICS.
  Presentació del Rol del professional de la psicología en els SSB i el model psicosocial de l'Ajuntament de Barcelona. Modalitats de intervenció.
 • Sessió 2. INTERVENCIÓ INDIVIDUAL/FAMILIAR.
  Suggeriments per la resolució del cas pràctic.
 • Sessió 3. INTERVENCIÓ GRUPAL, ACCIONS COMUNITÀRIES I TREBALL EN XARXA.
  Xarxes de infància, salut mental, circuit de violència.
 • Sessió 4. VIOLÈNCIA MASCLISTA.
  Intervencions psicosocials i Circuit d'abordatge.
 • Sessió 5. INFÀNCIA EN RISC.
  Intervencions del psicòleg/oga i treball interdisciplinari.a l'equip Articulacions del circuit d'atenció a la infància en risc.
 • Sessió 6. GENT GRAN.
  Intervencions individuals, grupals i comunitàries. Maltractaments a la gent gran. Les sessions formatives contemplaran una part d'exposició temàtica i una part aplicada a casos y projectes.
Formació que dóna resposta a les necessitats formatives dels psicòlegs/gues interessats en conèixer la intervenció del professional de la psicologia als Serveis socials i que vulguin opositar a la pròxima convocatòria de l'Ajuntament de Barcelona. 
Alberto Barrientos

Alberto Barrientos

Psicòleg (Universitat de Santiago de Compostel·la). Psicòleg de Serveis Socials Ajuntament Barcelona. Especialista en Psicologia clínica. Postgrau en Psicodiagnòstic i Tractament: Psicoteràpia Psicoanalítica a la Universitat Pontifícia de Comillas de Madrid. Consultor en Desenvolupament Organitzacional a l'Institut per al Desenvolupament Organitzacional de GR-Israel. Docent de programes de grau i postgrau en les àrees d'Infància i família, psicologia evolutiva i psicologia de les organitzacions del 1998 al 2005 (UAB). Professor col·laborador de la Universitat Oberta de Catalunya. Docent en diversos cursos de formació ALS professionals de l'Àmbit de la intervenció psicosocial. En col·laboració amb diverses entitats IMAE, INEM, Diputació de Barcelona, COPC entre d'altres.
Carolina Pastor

Carolina Pastor

Psicòloga. Màster en Psicologia Forense i Criminal (UB). Després d’anys d’exercici professional com a psicòloga clínica en l’àmbit privat, l’any 2004 la seva pràctica professional dona un gir important, passant a desenvolupar la seva tasca com a psicòloga forense a l’Equip d’Assessorament Tècnic en l’Àmbit de Família, del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. El febrer de 2013 s’incorpora a formar part de l’equip de psicòlegs i psicòlogues de Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament de Barcelona. Des de llavors ha desenvolupat la seva activitat professional a diferents Centres de Serveis Socials Bàsics de la ciutat de Barcelona. Des de novembre de 2018 coordina el Grup de Treball d’Intervenció Psicològica en l’Àmbit Social i Comunitari, de la Secció de Psicologia de la Intervenció Social del COPC.
Jordi Bautista

Jordi Bautista

Psicòleg dels Serveis Socials Bàsics. Formació com a coach sistèmic. Màster teràpia familirar, màster Coaching sistèmic i postgrau en intervenció i assessorament psicopedagògic.
Lourdes Aramburu

Lourdes Aramburu

Psicòloga. Especialista en psicologia clínica. Màster terapia familiar. Postgrau immigració i acollida. Curs d'expert en psicologia d'emergències. Psicòloga als Serveis Socials Bàsics de l'Ajuntament de Barcelona. Docent universitària a les escoles de treball social i educació social. Docent-col.laboradora en màsters, postgraus i cursos de l'àmbit de la psicologia de la intervenció social i comunitària. Coautora i col.laboradora en diverses publicacions d'àmbit psicosocial.
 Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web.
 
L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet.
Per inscriure’t a l’activitat llegeix atentament i segueix els passos que trobes a continuació:

 • Si ets col·legiat/ada o precol·legiat/ada i ja has validat les teves dades a la web : INSCRIU-TE
 • Si ets col·legiat/ada o precol·legiat/ada i NO has validat les teves dades a la web:
  • Primer, INICIA SESSIÓ
  • Segon, fes clic a la pestanya INSCRIPCIÓ de l'activitat que t'interessa i confirma la inscripció
 • Si ets usuari/ària (persona no col·legiada) i NO t’has registrat a la web:
  • Primer, INICIA SESSIÓ i registra't
  • Segon, fes clic a la pestanya INSCRIPCIÓ de l'activitat que t'interessa i confirma la inscripció
 • Si ets usuari/ària (persona no col·legiada i ja t’ha registrat a la web: INSCRIU-TE

Un cop t'hagis resgistrat, ja podràs inscriure't a les activitats formatives del teu interès i realitzar diferents gestions.

Per assistir a les activitats formatives del COPC és indispensable haver-se inscrit prèviament i portar el document d’inscripció corresponent imprès o en format digital al telèfon mòbil. Si no es compleix aquest requisit, no es permetrà l’entrada a l’activitat.

Iniciar sessió a l'àrea privada
Data d'inici 20-09-2021
Data de fi 06-10-2021
Data d'inici de la inscripció 14-06-2021, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 13-09-2021, 20:00:00
Preu Col·legiat/a COPC: 72,00 €
No col·legiat/a: 162,00 €
Precol·legiats/es: 54,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial per atur: 54,00 €
Modalitat A distància
Estat Obert
Departament responsable Seu de Barcelona
Formació necessària
 
Durada 18 hores
Sessions
Sessió 1 20-09-2021, 16:30 - 19:30
FORMACIÓ ONLINE
Sessió 2 22-09-2021, 16:30 - 19:30
FORMACIÓ ONLINE
Sessió 3 27-09-2021, 16:30 - 19:30
FORMACIÓ ONLINE
Sessió 4 29-09-2021, 16:30 - 19:30
FORMACIÓ ONLINE
Sessió 5 04-10-2021, 16:30 - 19:30
FORMACIÓ ONLINE
Sessió 6 06-10-2021, 16:30 - 19:30
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC