Presentació del Llibre "Las relaciones respetuosas, auténticas y libres" de José Fernández Aguado

Termini finalitzat
Categoria del curs: PRESENTACIÓ LLIBRE
Àrea: Interna
Referència: CR21002444
Relacionar-se és com respirar: sempre ho estem fent. Cal preguntar-se, llavors, ho fem bé? La qüestió és important, perquè com s'argumenta en les pàgines del llibre, la qualitat de les relacions que estableix una persona amb els altres és el principal determinant de la seva salut mental i bé estar.
El llibre tracta tant de les relacions que s'estableixen amb els altres com de la que cadascun estableix amb si mateix. Ambdues estan en contínua interacció, i en l'equilibri entre l'atenció que li presto a l'altre i la que em presto a mi mateix es forjaran les relacions respectuoses, autèntiques i lliures.
L'autor, testimoni de nombrosos exemples de relacions tòxiques al llarg de les seves més de 20 anys com a psicoterapeuta, ha constatat com diferents persones, en diferents àmbits, embarranquen una vegada i una altra en les mateixes dificultats, produint-se una gran quantitat de sofriment, tant per a elles com per al seu entorn. Sigui en la parella, en les relacions entre pares i fills o entre companys de treball, l'arrel dels problemes és una falta d'autoconeixement que redunda en una falta de coneixement dels altres.

En un món que és essencialment social, conèixer-nos a nosaltres mateixos i conèixer als altres, és la més fonamental de les tasques. És a través de les nostres relacions com anem construint aquest saber.

Autoconeixement i coneixement dels altres constitueixen la base de l'autonomia personal. El maltractament, tant l'autoinfligit com el que s'exerceix sobre els altres, té el seu origen en la falta d'autonomia, i el seu malefici és un dels més difícils de trencar.
 
José Fernàndez Aguado és psicòleg, psicoterapeuta en la pràctica privada des de 2002. S'ha especialitzat en el camp de l'Abús i Manipulació Psicològica en qualsevol tipus de grup, incloent l'abús dins de la família i en l'àmbit de les sectes. També està interessat en la implementació de codis de bones pràctiques associatives en tot tipus d'organitzacions. Va ser membre fundador del grup de treball en Hipnosi clínica del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, i de l'Associació de Psicòlegs i Psicòlogues de l'Anoia, de la qual va ser el seu primer president. També és Coordinador de Parentalitat i membre de la junta directiva de la secció d'Alternatives en la Resolució de Conflictes de Col·legi Oficial de la Psicologia de Catalunya. Treballa regularment com a formador per a l'Institut Català de la Salut, el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya i diverses corporacions locals.
 
 
 
Data d'inici 14-06-2021
Data de fi 14-06-2021
Data d'inici de la inscripció 20-05-2021, 10:00:00
Data de fi de la inscripció 11-06-2021, 15:00:00
Modalitat A distància
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 1.5 hores
Sessions
Sessió 1 14-06-2021, 19:00 - 20:30
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC