Presentació del llibre: "El espectro bipolar: ¿Diagnóstico o moda?" de Joel Paris

Termini finalitzat
Categoria del curs: PRESENTACIÓ LLIBRE
Àrea: Externa
Referència: CR21002433
L’espectre bipolar està de moda, algunes celebrities inclús confessen la seva pertinença, però com a clínics, quina validesa li atorguem?
 
Joel Paris, al seu llibre que presentem: El espectro bipolar. ¿Diagnóstico o moda?, ens dona algunes idees per la conversació que tindrem amb Clara Bardón, Marino Pérez-Álvarez, Antoni Talarn, Victoria Vicente i José R. Ubieto. 
 
L'activitat es realitzarà en format Debat-conversa amb els participants al voltant dels temes del llibre i de les seves implicacions epistèmiques i clíniques a casa nostra.
 
En El espectro bipolar. ¿Diagnóstico o moda?, el psiquiatre Joel Paris combina experiència mèdica, recerca acadèmica i reflexió social per a documentar el perniciós impacte de les inèrcies i el sobrediagnòstic en psiquiatria i explorar tractaments alternatius i menys lesius per als pacients que habiten aquesta regió de confins ambigus que és l'espectre bipolar. L'autor estableix també les diferències entre trastorn bipolar i depressió sense mania, trastorns de la personalitat caracteritzats per comportament inestable, i trastorns impulsius a través d'examinar la història i la crítica sobre la medicamentalización excessiva de les malalties mentals.
Objectius Generals:
  • Presentació del llibre "El espectro bipolar. ¿Diagnóstico o moda?"
 
Objectius Específics:
  • Debat clínic sobre la validesa del concepte espectre bipolar.
  • Abast del concepte i implicacions clíniques al nostre país.
  • Especificitat a la salut mental infantojuvenil.
Antoni Talarn

Antoni Talarn

Doctor en Psicologia. Professor titular Facultat Psicologia UB. Autor de diferents llibres. Psicoterapeuta format al Sevei de Psicologia Clinica de la Fundacio Puigvert
Clara Bardón

Clara Bardón

Psiquiatra. Psicoanalista, membre de la Escuela Lacaniana de Psicoanálisis (AMP). Desde els seus inicis ha treballat en " Red de Asistencia pública en Salud Mental" com a Coordinadora de la Comunitat Terapèutica d' Arenys de Munt. En el CSM adults de Nou Barris. Posteriorment,12 anys en el CSMIJ de Nou Barris i, en els últims anys, desde 2006, en el Hospital de día Còrsega (CPB-SSM) com a cap de servei fins el 2017. Supervisió clínica mensual en l' equip de la Comunitat Terapèutica d’Arenys de Munt (CT del Maresme SSM de 2006 a 2010).
José Ramón Ubieto

José Ramón Ubieto

Psicòlegs especialista en psicologia clínica. Director Colección síntomas contemporáneos. NED EDICIONES
Marino Pérez

Marino Pérez

Especialista en psicologia clínica i catedràtic de psicologia de la Universidad de Oviedo. Autor de nombrosos articles en revistes científiques i llibres.
Victoria Vicente

Victoria Vicente

Psicòloga, especialitat clínica psicoanalista. Membre de la Escuela Lacaniana de Psicoanálisis. Psicòloga clínica CSMIJ- Hospital Parc Taulí.
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web.
 
L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet. 
Data d'inici 16-06-2021
Data de fi 16-06-2021
Data d'inici de la inscripció 05-05-2021, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 14-06-2021, 20:00:00
Idioma Català / Castellà
Modalitat A distància
Estat Obert
Departament responsable Seu de Barcelona
Formació necessària
 
Durada 1,5 hores
Sessions
Sessió 1 16-06-2021, 19:00 - 20:30
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC