Conferència: La importància del cos en l’elaboració de les ansietats primitives. Introducció al pensament de Riccardo Lombardi (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: CONFERÈNCIES
Àrea: Externa
Referència: CR21002421
Lombardi situa la realitat externa com una contrapart privilegiada de l’inconscient. Presentarem les seves idees sobre la importància del cos i l’espai-temps en l’elaboració de les ansietats primitives i les implicacions que han tingut en els tractaments online durant la pandèmia. Es llegirà material clínic de l’autor.
 
Les idees d’aquest psicoanalista italià sobre la relació cos/ment, el temps, els estats mentals primitius, la psicosi i altres trastorns mentals greus han tingut un reconeixement internacional. Amb motiu de la traducció al català d’un dels seus llibres, presentarem les seves idees sobre la importància del cos i l’espai-temps en l’elaboració de les ansietats primitives i les implicacions que ha tingut en els tractaments online durant la pandèmia.
Objectius Generals:
  • Donar a conèixer el pensament de Riccardo Lombardi i les seves aplicacions clíniques

Objectius Específics:
  • Conèixer els paràmetres formals que organitzen la ment.
  • Mostrar el paper del cos en la construcció de la subjectivitat. Abordar (a partir de material clínic) l’experiència corporal en el tractament. Mostrar algunes implicacions d’aquestes idees per al treball online.
Anna Romagosa

Anna Romagosa

Psicòloga clínica. Acreditada per la FEAP com a psicoterapeuta psicoanalítica didacta d'adults, i de nens i adolescents. Membre titular de la SEPYPNA i membre associat de l’AIPPF. Psicoanalista (SEP-IPA). Psicòloga clínica al Centre Mèdic psicològic Fundació Vidal i Barraquer (1985-2008). Professora i supervisora del Màster dArtteràpia de la UB (2005-2011) Consulta privada des del 1985. Co-editora de la Revista Catalana de Psicoanàlisi.
Antònia Grimalt

Antònia Grimalt

Psiquiatra. Psicoanalista de nens, adolescents i adults (SEP-IPA). Membre i ex -chair del Forum for the Psychoanalysis of Children de la FEP. Ex secretaria de la Junta directiva de la SEP. Ex directora de l’Intitut de Psicoanàlisi de Barcelona. Ex membre de la Comissió d’ensenyament del Institut de Psicoanàlisi. Membre de l'equip de Monografies. Editora i traductora de diversos llibres en català. Chair del Congres de Bion 2020 Barcelona. Professora, imparteix formació en dos màsters universitaris, seminaris de Biona i autor Postkleinians.
Elena Fieschi

Elena Fieschi

Psicòloga clínica, psicoanalista de nens, adolescents i adults (SEP-IPA). Docent a l'Institut de Psicoanàlisi de Barcelona i a la SEP. Membre de l'Associació Monografies de Psicoanàlisi, psicoteràpia i salut mental.Secretària científica de la SEP. Coeditora de la Revista Catalana de Psicoanàlisi.
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web. L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet.
Data d'inici 02-06-2021
Data de fi 02-06-2021
Data d'inici de la inscripció 24-03-2021, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 02-06-2021, 11:30:00
Modalitat A distància
Estat Obert
Departament responsable Seu de Barcelona
Formació necessària
 
Durada 1,5 hores
Sessions
Sessió 1 02-06-2021, 19:00 - 20:30
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC