Postgrau en Teràpia Psicomotriu (1a edició). Intervencions en els cicles vitals

Places disponibles
Categoria del curs: CURS
Àrea: Interna
Referència: CR21002414

L’abordatge psicomotriu, té un marc competencial d'actuació que requereix d'una especialització per poder exercir en els diferents centres i en els diferents àmbits.

És per aquesta raó que es fa fonamental garantir que els professionals que exerceixen en aquest àmbit d’intervenció tinguin, no només els coneixements necessaris adquirits, sinó el desenvolupament competencial necessari per donar resposta a les diferents demandes i necessitats que se li pugui presentar a un professional de la psicologia expert en psicomotricitat en l'exercici de la seva professió.

Aquest postgrau ofereix als participants especialistes en psicomotricitat els recursos adients per dur a terme un projecte d’intervenció en teràpia psicomotriu. La competència professional completa com a psicomotricista s’obtindrà gràcies al treball en tres camps interrelacionats: pràctic, teòric i personal. Durant el curs es donarà especial rellevància a la formació pràctica, ja que és a partir d’aquesta que prenen sentit les altres formacions.

FORMACIÓ OBLIGATÒRIA (30 ECTS)     

 • Formació teòrica (15 ECTS)
  • MÒDUL 1: FONAMENTS LA INTERVENCIÓ D’AJUDA PSICOMOTRIU
  • MÒDUL 2: DESENVOLUPAMENT PSICOMOTRIU I LES SEVES ALTERACIONS
  • MÒDUL 3: LES INDICACIONS PSICOMOTRIUS I EL SEU TRACTAMENT
  • MÒDUL 4: EL PROCÉS D’EXPLORACIÓ PSICOMOTRIU
  • MÒDUL 5: INTERVENCIÓ PSICOMOTRIU D’AJUDA EN DIFERENTS CONTEXTOS

 • Formació vivencial  (8 ECTS)
  • MÒDUL 6:  FORMACIÓ CORPORAL ESPECÍFICA
   • Expressivitat psicomotriu i el seu anàlisi
   • Sistema d’ actituds e imatge corporal de l’alumne
   • Tècniques corporals
   • Dramatització, expressió corporal, posta en escena

 • Formació pràctica (5 ECTS)
  • MÒDUL 7: PRÀCTIQUES  EXTERNES
   • Pràctiques d’observació.
   • Pràctiques en coparticipació
   • Pràctiques autònomes supervisades

 • Treball fi de postgrau (2 ECTS)
L’objectiu principal del curs és aprofundir en el coneixement del subjecte i de la seva expressivitat psicomotriu, recollint aportacions de diverses disciplines, per promoure la construcció d’estratègies i recursos per a la intervenció terapèutica psicomotriu.
 
 • Donar recursos teòrics i pràctics per fer una intervenció en teràpia psicomotriu.
 • Dotar als participants de recursos per elaborar, realitzar o assessorar un projecte d’ajuda psicomotriu en diversos contextos.
 • Integrar coneixements i metodologies de diverses disciplines vinculades al camp psicomotriu.
 • Potenciar nous camps d’acció i d’investigació en psicomotricitat.
Ángel Hernández

Ángel Hernández

Doctor en Psicologia i Psicomotricista. Ha estat professor en la Universidad de Cantabria i en l'Escola Universitària Gimbernat, responsable en ambdues institucions de la formació de grau i postgrau en Psicomotricitat. És autor de llibres, artícles i ponències relacionat en aquest àmbit.
Anna Valls

Anna Valls

Maestra d'educació especial, psicòloga i Psicomotricista. EuroPsy Specialist in Psychoterapy (EFPA). Postgrau en Clínica Psicoanalítica i Màster en Ed. Inclusiva. Doctora en Innovació i Intervenció Educatives. Experiència en Intervenció Psicomotriu Educativa, Intervenció Psicomotriu Terapèutica i Psicoterapia amb adolescents i adults en consulta privada. Docència en la Universitat de Vic. Publicació de diferents artícles relacionats amb l'àmbit de la Psicomotricitat.
Cori Camps

Cori Camps

Professora titular d'Universitat, àrea psicologia evolutiva i de l'educació. Universitat Rovira i Virgili. Doctora en psicologia i especialista en psicomotricitat, amb publicacions, docència i recerca en aquest àmbit .Directora del Màster Internacional en educació i teràpia psicomotriu de la URV des l'any 2000. Pràctica professional en educació i teràpia psicomotriu. Projectes de transferència en l'àmbit de la psicomotricitat.
Eduard Díaz

Eduard Díaz

Psicòleg. Diploma acreditatiu de Capacitació en Psicomotricitat Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya. Màster en especialització en la pràctica psicomotriu (ajuda terapèutica). Atenció terapèutica a la petita infància i les seves famílies. Diagnòstic individual i familiar. Psicoteràpia individual Tractaments en grup Treball familiar. Consultoria en Escoles Bressol, dins del Programa de Prevenció de Trastorns del desenvolupament. Coordinació amb Escoles, serveis de Pediatria i Serveis Socials. Coordinació de l'Equip BaulaNord, “antena” assistencial en la zona Nord de la Ciutat de L’Hospitalet. Formador en Pràctica Psicomotriu Terapèutica. Tutor de pràctiques, de Post-grau en Psicomotricitat. Docent en Seminaris teòrics sobre diferents aspectes de la psicomotricitat relacional per a la AEC. Membre del Grup XADOL de la Comarca del Vallès Occidental (xarxa d'atenció al dol), per a l'atenció al dol en grup, des del voluntariat. Membre fundador i organitzador de la Comissió de Psicomotricistes de la ACAP (Associació Catalana d’Atenció Precoç): Dinamització del grup de treball, a nivell clínic. Coordinació d'activitats formatives i organització de jornades de treball internes amb ponents nacionals i internacionals.
Joquim Serrabona

Joquim Serrabona

Psicòleg Clínic, Terapeuta Familiar i Psicomotricista. President del Consell Professional del COPC i de la secció de Psicologia de l'Educació.
Josep Rota

Josep Rota

Psicòleg, psicomotricista i formador de psicomotricistes. Membre del GREP de la UAB
Juan Mila

Juan Mila

Licenciat en Psicomotricitat, Universidad de la República (Montevideo, Uruguay). Doctor en Educació, Universitat de Murcia. Professor, director de la llicenciatura de Psicomotricitat. Facultat de Medicina Universidad de la República Uruguay. Especialista en Gerontopsicomotricitat Escuela de Graduados de la Facultat de Medicina. Universidad de la Republica. Ex Director de Primera Infància, Ministerio de Educación y Cultura. 2015-2020
Marta Rabadán

Marta Rabadán

Llicenciada en Psicologia. Psicomotricista. Mestra especialista en Pedagogia Terapèutica i en Educació Física. Màster en Psicologia profunda. Formadora en diferents màsters i post-graus de Psicomotricitat (Universitat Ramón Llull, Universitat Rovira i Virgili, Universitat de Barcelona, AEC, ISEP), Psicomotricista del CEE Josep Sol i Rodríguez fins el 2019.
Noelia Muriel

Noelia Muriel

Psicòloga. Máster en Psicologia General Sanitària (UdG-UOC). Màster Internacional en Terapia Psicomotriu (URV. Tarragona). Licenciada en Psicopedagogia Universidad de Granada. Diplomada en magisteri, Especialitat Educació Infantil, Universidad Autónoma de Madrid (UAM). Publicacions rellevants: "Detección precoz del trastorno del espectro autista durante el primer año de vida en la consulta pediátrica", Díptico "Señales de Alarma de Riesgo de TEA durante el primer año de vida", "Aportaciones de la psicomotricidad en el proceso de post – adopción". Revista iberoamericana de psicomotricidad y técnicas corporales. Psicòloga i psicomotricista en el Centro de Desarrollo y Atención Precoz (CDIAP) Maresme. Fundació Maresme (Mataró). Experiència com docent en el Màster Internacional en Educació i Terapia Psicomotriu (URV, Tarragona) i en el Postgrau d' Especialització Universitaria en Psicomotricitat (URL, Barcelona).
Olga Piazuelo

Olga Piazuelo

Psicòloga Sanitària , Terapeuta Psicomotriu, Sexologa Clinica i formació en Psicodrama. Formadora en psicomotricitat. Treball amb adolescents en salut mental.Atenció en pràctica privada adolescentes I adults.
Aquesta formació també s'impartirà en la modalitat de seminari web.
 
L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet.
 

La tramitació del títol de postgrau corresponent es farà des de la secretaria de formació del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, una vegada superada l’avaluació i després d’abonar els drets de tramitació corresponents.

 CALENDARI:

Sessions teòriques Online 2021
6, 13, 20, 22, 27, 29 d'octubre, 3, 10, 17, 19 i 24 novembre, 1, 15, 17 22 desembre
Sessions teòriques Online 2022
5, 19, 21, 26 gener, 2, 9, 16, 18, 23 febrer, 2, 9, 16, 18, 23, 30 març, 13, 20, 22, 27 abril, 4, 11, 18, 20, 25 maig, 8, 10, 15, 17, 22, 29 de juny
 

Sessions Vivencials i presencials 21/22 (es realitzaran en un Espai Psicomotriu situat a prop de l'estació de Metro de Sants)
23 d'octubre
20 novembre
18 desembre
22 gener
19 de febrer
19 de març
23 d'abril
21 de maig
18 de juny
 
HORARI:
 
Horari: Dimecres, de 18 a 21 h, i un divendres al mes, de 17.30 a 20 h.
Dissabte al mes, de 9.30 a 14.30 h i de 16.00 a 19.00 h.  
Per inscriure’t a l’activitat llegeix atentament i segueix els passos que trobes a continuació:

 • Si ets col·legiat/ada o precol·legiat/ada i ja has validat les teves dades a la web : INSCRIU-TE
 • Si ets col·legiat/ada o precol·legiat/ada i NO has validat les teves dades a la web:
  • Primer, INICIA SESSIÓ
  • Segon, fes clic a la pestanya INSCRIPCIÓ de l'activitat que t'interessa i confirma la inscripció
 • Si ets usuari/ària (persona no col·legiada) i NO t’has registrat a la web:
  • Primer, INICIA SESSIÓ i registra't
  • Segon, fes clic a la pestanya INSCRIPCIÓ de l'activitat que t'interessa i confirma la inscripció
 • Si ets usuari/ària (persona no col·legiada i ja t’ha registrat a la web: INSCRIU-TE

Un cop t'hagis resgistrat, ja podràs inscriure't a les activitats formatives del teu interès i realitzar diferents gestions.

Per assistir a les activitats formatives del COPC és indispensable haver-se inscrit prèviament i portar el document d’inscripció corresponent imprès o en format digital al telèfon mòbil. Si no es compleix aquest requisit, no es permetrà l’entrada a l’activitat.

Iniciar sessió a l'àrea privada
Data d'inici 06-10-2021
Data de fi 29-06-2022
Data d'inici de la inscripció 17-03-2021, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 27-09-2021, 20:00:00
Preu Col·legiat/a COPC: 2.500,00 €
No col·legiat/a: 3.000,00 €
Precol·legiats/es: 2.000,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial per atur: 2.000,00 €
Modalitat Semipresencial
Estat Obert
Departament responsable Seu de Barcelona
Formació necessària
 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC