Conferència: La Seguretat del Pacient. Un tema de la psicologia? (FORMACIÓ ONLINE)

Places disponibles
Inscripció gratuïta
Categoria del curs: CONFERÈNCIES
Àrea: Interna
Referència: CR21002394
Des de fa vint anys, va quedar demostrat que les organitzacions sanitàries, com sistemes humans i tecnològics complexes, són susceptibles de generar incidents relacionats amb la Seguretat dels Pacients (IRSP). Per la seva reducció, es van introduir nous enfocaments sobre la seva gestió: crear una cultura de la seguretat del pacient i del professional, amb un canvi d'enfocament de l'error, superant l'enfocament centrat en el professional i la culpabilització, cap a un enfocament centrat en el sistema.

Dintre d'aquestes noves iniciatives per desenvolupar el canvi de paradigma, proporcionar suport institucional estructurat, tant al pacient i la família, com tanmateix al/la professional sanitari, per tal d'afrontar l'impacte dels errors clínics, és una de les accions que contribueixen a minimitzar les conseqüències que aquests incidents generen sobre els afectats directes i indirectes, reduint costos personals i econòmics i evitant la seva repetició.

Els/les professionals de la psicologia, hem de conèixer sobre la Seguretat del pacient, des d'una doble perspectiva: sensibilitzar-nos sobre la importància d'aquest tema concret i saber com actuar per donar el suport adient a tots els afectats d'aquests incidents greus.
Objectius Generals:
L'objectiu general és introduir als participants sobre la Seguretat del Pacient i sobre els nous enfocaments en la gestió dels incidents de seguretat (IRSP).

Objectius específics:
- Conèixer els conceptes bàsics de seguretat del pacient i del professional
- Adquirir competències per actuar de forma adequada en cas d'incident relacionat amb la seguretat del pacient, amb relació al pacient i la seva família, com tanmateix als professionals i els equips.
Sara Guila Fidel

Sara Guila Fidel

Psicòloga especialista en psicologia clínica, Màster i Doctora en Psicologia, adjunta del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Les seves tasques es desenvolupen al Programa d'Estrès Traumàtic i al Programa de l'Interconsulta Hospitalària, entre elles com consultora de la Unitat de Cremats. A nivell de l'Hospital, és referent de la intervenció psicosocial en Incidents amb Múltiples Víctimes. Membre de la Secció de Psicologia Clínica, de la Salut i Psicoteràpia i de la Secció de Psicologia d'Emergències del COPC.
 
Per inscriure’t a l’activitat llegeix atentament i segueix els passos que trobes a continuació:

 • Si ets col·legiat/ada o precol·legiat/ada i ja has validat les teves dades a la web : INSCRIU-TE
 • Si ets col·legiat/ada o precol·legiat/ada i NO has validat les teves dades a la web:
  • Primer, INICIA SESSIÓ
  • Segon, fes clic a la pestanya INSCRIPCIÓ de l'activitat que t'interessa i confirma la inscripció
 • Si ets usuari/ària (persona no col·legiada) i NO t’has registrat a la web:
  • Primer, INICIA SESSIÓ i registra't
  • Segon, fes clic a la pestanya INSCRIPCIÓ de l'activitat que t'interessa i confirma la inscripció
 • Si ets usuari/ària (persona no col·legiada i ja t’ha registrat a la web: INSCRIU-TE

Un cop t'hagis resgistrat, ja podràs inscriure't a les activitats formatives del teu interès i realitzar diferents gestions.

Per assistir a les activitats formatives del COPC és indispensable haver-se inscrit prèviament i portar el document d’inscripció corresponent imprès o en format digital al telèfon mòbil. Si no es compleix aquest requisit, no es permetrà l’entrada a l’activitat.

Iniciar sessió a l'àrea privada
Data d'inici 13-05-2021
Data de fi 13-05-2021
Data d'inici de la inscripció 02-03-2021, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 06-05-2021, 08:00:00
Modalitat En línia
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 1 hores
Sessions
Sessió 1 13-05-2021, 19:00 - 20:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC