Taller: Avaluació i Intervenció neuropsicològica en la malaltia de Huntington (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: TALLER
Àrea: Interna
Referència: CR21002387
La malaltia de Huntington és una malaltia neurodegenerativa minoritària genèticament determinada que associa una gran complexitat a nivell clínic, personal i familiar al llarg de les seves diferents etapes.
La seva naturalesa minoritària freqüentment suposa que els professionals de la neuropsicologia no disposin de totes les eines necessàries per reconèixer els diferents aspectes cognitius i conductuals que caracteritzen la malaltia ni les possibles estratègies d'intervenció.
En aquest taller proporcionarem els continguts teòric-pràctics fonamentals per dotar als professionals de la neuropsicologia del coneixement i dels instruments necessaris per a l'avaluació i intervenció neuropsicològica en aquesta malaltia. El taller comptarà amb contingut teòric i presentació de casos.
1. Conèixer les generalitats de la malaltia de Huntington i els mecanismes implicats en les manifestacions cognitives i conductuals prototípiques de les diferents etapes de la malaltia.
2. Saber reconèixer la semiologia neuropsicològica característica de la malaltia.
3. Conèixer els instruments i procediments d'avaluació neuropsicològica per caracteritzar les alteracions cognitives i conductuals en les diferents etapes de la malaltia
4. Adquirir estratègies relatives a la intervenció neuropsicològica per l'abordatge de les manifestacions cognitives i conductuals de la malaltia en les seves diferents etapes.
Saul Martínez-Horta

Saul Martínez-Horta

Psicòleg.Màster en Diagnòstic i Rehabilitació Neuropsicologica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Habilitació per a l'exercici de la psicologia general sanitaria i Acreditació d'expert en Neuropsicologia clínica.Doctor en Medicina per la Universitat Autónoma de Barcelona.Neuropsicòleg a la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, investigador senior del Grup de Recerca en Malaltia de Parkinson i altres Trastorns del Moviment de l'Institut d'Investigació Biomèdica Sant Pau i del Centor de Investigació en Red - Enfermedades Neurodegneerativas, coordinador del "Cognitive Phenotype Working Group" de la European Huntington's Disease Network (EHDN), membre del comité assessor cientific de la EHDN, coordinador del Grup de Treball en neuropsicologia dels tratorns del moviment del COPC i membre de la Movement Disorders Society, la Societat Española de Neurologia, la FANPSE, la Societat Catalana de Neurologia i la Societat Catalana de Neuropsicologia. Investigador colaborador i investigador principal en diferents projectes de recereca centrats en l'estudi dels mecanismes neuronals implicats en les manifestacions neuropsicològiques de les malalties neurodegeneratives que cursen amb trastorns del moviment, fent especial emfasi a la malaltia de Huntington.
 
Data d'inici 16-04-2021
Data de fi 16-04-2021
Data d'inici de la inscripció 19-02-2021, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 14-04-2021, 08:00:00
Preu Col·legiat/a COPC: 15,00 €
Col·legiat/a d'altres Col·legis de Psicologia d'Espanya amb conveni: 15,00 €
Estudiants de grau de Psicologia: 12,00 €
No col·legiat/a: 24,00 €
Precol·legiats/es: 12,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial per atur: 12,00 €
Modalitat En línia
Estat Obert
Departament responsable Delegació de Tarragona
Formació necessària
 
Durada 3 hores
Sessions
Sessió 1 16-04-2021, 16:30 - 19:30
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC