Conferència: La Teràpia Online. Seguretat, confidencialitat i noves competències del professional de la psicologia. (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: CONFERÈNCIES
Àrea: Interna
Referència: CR21002379
Les noves tecnologies han modificat d'una forma dràstica la forma en què les persones ens relacionem, ens comuniquem i vivim. L'àmbit de la intervenció psicològica no és una excepció a les tendències pròpies del segle XXI i, per aquest motiu, cada cop més psicòlegs han començat a utilitzar les TIC en el marc de la seva pràctica clínica diària. En particular, cal destacar que l'atenció psicològica online s'ha convertit en un recurs essencial, especialment en temps de crisis i de pandèmia com l'actual.

A la present conferència es realitzarà una introducció a la Teràpia Online, posant l'èmfasi en els aspectes legals, ètics i deontològics relacionats amb la seva pràctica. Per aquest motiu es presentaran sistemes de videoconferència, correu electrònic i missatgeria instantània segurs, encriptats i que permetran mantenir la confidencialitat dels pacients o usuaris. D'aquesta manera, l'assistent adquirirà els coneixements necessaris per adaptar la seva pràctica clínica als requeriments de les regulacions actuals. De la mateixa manera, es presentaran solucions tecnològiques que permetran abordar i millorar les principals limitacions de la Teràpia Online actual.
Objectius Generals: Adquirir les competències necessàries per oferir serveis de tele-psicologia de manera segura i professional

Objectius Específics:
1- Realitzar una introducció a l'àmbit de la Ciberpsicologia.
2- Conèixer els elements fonamentals de l'atenció tele-psicològica.
3- Identificar plataformes i aplicacions segures, confidencials i encriptades.
4- Conèixer com utilitzar tecnologies emergents per abordar les limitacions de la Teràpia Online
Ivan Alsina

Ivan Alsina

Psicòleg, professor universitari i emprenedor expert en innovació tecnològica i en el disseny d'aplicacions de Realitat Virtual i Realitat Augmentada en l'àmbit de la intervenció psicològica. Actualment, és professor associat a la UVIC-UCC, universitat on imparteix diferents assignatures relacionades amb l'ús de les TIC en l'avaluació i el tractament psicològic. Director científic i d'aliances a Europa de Relax VR (Estats Units), director de continguts a Virtualium (Armènia) i membre del grup d'investigació en "Emocions, Salut i Ciberpsicologia" de la PUCMM (República Dominicana)
 
Data d'inici 27-02-2021
Data de fi 27-02-2021
Data d'inici de la inscripció 10-02-2021, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 25-02-2021, 08:00:00
Modalitat En línia
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 2 hores
Sessions
Sessió 1 27-02-2021, 10:00 - 12:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC