Taller: Bones pràctiques d'autocura per a professionals de la Psicologia en temps Covid (FORMACIÓ ONLINE)

Places disponibles
Categoria del curs: TALLER
Àrea: Interna
Referència: CR20002220
Durant l'any 2020, l'aparició i desenvolupament pandèmic de la COVID (SARS-COV2), va implicar la irrupció de l'anomenada "onada/crisi sanitària", en la qual pacients, famílies i el personal sanitari, es van veure afectats física i emocionalment. Encara avui dia són visibles les "ferides i les cicatrius" d'aquesta emergència sanitària, al mateix temps que ja estem submergits en la seva continuïtat.

Els i les professionals sanitàries, i entre ells els molt especialment els professionals de la psicologia, van fer esforços per afavorir una atenció de màxima qualitat, intentant un accés senzill i constant, per a donar suport i ajuda especialitzada, de manera que la població general tingués la millor assistència durant els moments crítics i posteriorment.

Però com a professionals anomenats de "Primera línia", també ells i elles es van veure afectades i afectats, per aquest impacte i per la sobrecàrrega que generen. Revisar quines implicacions emocionals, cognitives i somàtiques va comportar i comporta, com afrontar-les i com introduir pràctiques que afavoreixen la recuperació de les persones i dels/les professionals, davant d'incidents semblants. En síntesi, com introduir pràctiques que millorin la resiliència de les persones: Conèixer, aprendre i practicar estratègies, sota una cultura del cuidat i de cuidar-se, crear sistemes segurs i flexibles, que garanteixin l'afrontament positiu i la recuperació.
 
- Crisis sanitàries i l'impacte sobre les diverses poblacions. Conceptes claus, estudis i evidències a partir de l'experiència COVID-19 publicats sobre el personal sanitari.

- Eines per la identificació de l'impacte emocional, cognitiu i somàtic dels afectats directes i indirectes.

- Estratègies individuals i grupals, que afavoreixen la recuperació davant d'estressors i incidents crítics prolongats.

Bones pràctiques d'actuació professional, que afavoreixen reduir l'impacte emocional, cognitiu i somàtic, promovent la resiliència individual i col·lectiva, des de la perspectiva de la prevenció primària, secundària i terciària.
Objectius Generals: Introduir als i les participants en la potenciació de recursos de resiliència pre i postcrisi COVID-19

Objectius Específics:
- Conèixer l'impacte emocional que la COVID-19, va generar sobre la població general i sobre els/les professionals sanitaris.
- Adquirir competències i habilitats per afrontar l'impacte emocional davant d'incidents crítics, com els de la COVID-19.
- Conèixer i dissenyar bones pràctiques, adaptades als nous entorns i condicions de treball, per afavorir la reducció de l'impacte emocional i promoure la resiliència del professional de la psicologia
Sara Guila Fidel

Sara Guila Fidel

Psicòloga especialista en psicologia clínica, Màster i Doctora en Psicologia, adjunta del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Les seves tasques es desenvolupen al Programa d'Estrès Traumàtic i al Programa de l'Interconsulta Hospitalària, entre elles com consultora de la Unitat de Cremats. A nivell de l'Hospital, és referent de la intervenció psicosocial en Incidents amb Múltiples Víctimes. Membre de la Secció de Psicologia Clínica, de la Salut i Psicoteràpia i de la Secció de Psicologia d'Emergències del COPC.
 
Per inscriure’t a l’activitat llegeix atentament i segueix els passos que trobes a continuació:

 • Si ets col·legiat/ada o precol·legiat/ada i ja has validat les teves dades a la web : INSCRIU-TE
 • Si ets col·legiat/ada o precol·legiat/ada i NO has validat les teves dades a la web:
  • Primer, INICIA SESSIÓ
  • Segon, fes clic a la pestanya INSCRIPCIÓ de l'activitat que t'interessa i confirma la inscripció
 • Si ets usuari/ària (persona no col·legiada) i NO t’has registrat a la web:
  • Primer, INICIA SESSIÓ i registra't
  • Segon, fes clic a la pestanya INSCRIPCIÓ de l'activitat que t'interessa i confirma la inscripció
 • Si ets usuari/ària (persona no col·legiada i ja t’ha registrat a la web: INSCRIU-TE

Un cop t'hagis resgistrat, ja podràs inscriure't a les activitats formatives del teu interès i realitzar diferents gestions.

Per assistir a les activitats formatives del COPC és indispensable haver-se inscrit prèviament i portar el document d’inscripció corresponent imprès o en format digital al telèfon mòbil. Si no es compleix aquest requisit, no es permetrà l’entrada a l’activitat.

Iniciar sessió a l'àrea privada
Data d'inici 09-03-2021
Data de fi 16-03-2021
Data d'inici de la inscripció 22-12-2020, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 03-03-2021, 08:00:00
Preu Col·legiat/a COPC: 20,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial per atur: 16,00 €
Modalitat En línia
Estat Obert
Departament responsable Seu Tarragona COPC
Formació necessària
 
Durada 4 hores
Sessions
Sessió 1 09-03-2021, 18:00 - 20:00
FORMACIÓ ONLINE
Sessió 2 16-03-2021, 18:00 - 20:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC