Curs: Abordatge de les violències masclistes des del Model de Psicoteràpia Integradora i Humanista. II Edició (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: CURS
Àrea: Interna
Referència: CR20002199

La formació en intervenció amb dones que han viscut violència de gènere (violència masclista) i fer-lo amb un abordatge integral, permet adquirir els coneixements, habilitats i aptituds necessàries per desenvolupar amb èxit el rol del/la professional dels circuits territorials per a l’abordatge de les violències masclistes.

El curs té com a objectiu principal, proporcionar a les persones amb professions de l’àmbit de la salut, l’educació, la justícia, o de l’àmbit psicosocial, una formació sobre: Marc legal; Eines per treballar en xarxa; Procediments, tècniques i actituds professionals emmarcats en la Psicoteràpia Integradora Humanista per aplicar-les tant, en Atenció Psicològica, Atenció Social i Atenció Comunitària.

  
Mòdul I: Tipus de violències ¿De què parlem?

Mòdul II: Conseqüències de la violència masclista en la salut i la vida de les dones

Mòdul III: Marc ètic i tècnic per a la intervenció en violència

Mòdul IV: Habilitats psicosocials per a la intervenció amb dones víctimes de violència

Mòdul V: El cicle de la violència masclista (de gènere)

Mòdul VI: Seqüeles de les violències masclistes a la salut mental de les dones.

Mòdul VII: El model de la Psicoteràpia Integradora Humanista (PIH) en la Intervenció de dones víctimes de violència de gènere

Mòdul VIII: Principals tècniques i procediments d’abordatge de dones que han patit violència des de la PIH

Mòdul VIII: Les actituds del/de la terapeuta en l’abordatge de la violència des de la PIH

Mòdul IX: El Cicle de l’experiència a la PIH aplicat en la intervenció de dones que han patit violència

Mòdul X: Bibliografia, Normativa (desplegaments de lleis i normatives de referència), recursos i dispositius de recuperació adreçats a dones que han patit violència masclista.

Objectius Generals:
 
 
- Disposar dels coneixements, habilitats i aptituds necessaris per desenvolupar amb èxit el rol de professional dels circuits territorials per a l’abordatge de les violències masclistes.
 
 
- Adquirir habilitats per a detectar i intervenir amb dones adultes i adolescents víctimes de violència de gènere. Desenvolupat des d’una perspectiva constructivista, integradora
 

Objectius Específics:

- Conèixer el marc legal i conceptual del es violències masclistes, eines per treballar en xarxa en els circuïts de les violències masclistes.

- Conèixer les característiques dels àmbits de la violència masclista (parella, familiar, laboral social i comunitari)

- Tècniques d’intervenció i procediments emmarcats en la Psicoteràpia Integradora Humanista (PIH)

Elisa Muñoz

Elisa Muñoz

Psicòloga General Sanitària, Especialitzada en atenció a la diversitat: de gènere, sexual, funcional i familiar. Membre del Grup de Treball de Psicoteràpia Integradora Humanista, de la Secció de la Psicologia Clínica de la Salut i Psicoteràpia i del Grup de Treball de violències masclistes de la Secció de Psicologia de les Dones, Gèneres i Diversitats del COPC. Treballa des de fa més de 20 anys a l'àmbit de la psicoteràpia, la intervenció social i comunitària, des d'un paradigma Humanista i Cognitivista. A l'actualitat exerceix a l'Ajuntament de Gavà, la consulta privada i la Psicologia solidària (tan a l'entitat de Psicologia sense Fronteres de Catalunya, com al Projecte PsicoXarxa)
Silvia Gracia

Silvia Gracia

Psicòloga Especialista en Psicologia Clínica (PEPC) Psicoterapeuta acreditada per la FEAP ( amb més de 26 anys d’experiència en consulta privada).Col·laboradora de la ONCE i actualment de PSMAR (Hospital del Mar). Formació principalment en PIH (Màster en Psicoteràpia integradora humanista) i postgraduada en Epigenètica i psicosomàtica i teràpia cognitiva social i peritatge forense.
Aquesta activitat conté documentació privada, a la qual podràs accedir un cop t'hagis inscrit a l'activitat.
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web. L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet.
Data d'inici 12-02-2021
Data de fi 13-02-2021
Data d'inici de la inscripció 21-12-2020, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 09-02-2021, 15:00:00
Preu Col·legiat/a COPC: 40,00 €
Estudiants de grau de Psicologia: 32,00 €
No col·legiat/a: 72,00 €
Precol·legiats/es: 32,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial per atur: 32,00 €
Modalitat A distància
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 8 hores
Sessions
Sessió 1 12-02-2021, 16:00 - 20:00
FORMACIÓ ONLINE
Sessió 2 13-02-2021, 10:00 - 14:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC