Conferència: Dol i pèrdues a la malaltia crònica. La perspectiva del pacient i del familiar (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: CONFERÈNCIES
Àrea: Interna
Referència: CR20002130

La pèrdua de la salut en un membre de la família pot generar un malestar que influeix negativament en les dinàmiques relacionals entre els seus membres. En alguns casos pot ser oportuna una intervenció per part d'un professional. Parlarem d’algunes circumstàncies i d'algunes dificultats que poden sorgir en aquests entorns en el dia a dia.

L'objectiu és generar un debat sobre el dol per la pèrdua de la salut, en concret per malaltia crònica, i aportar eines per als professionals, les persones afectades per la malaltia i els seus familiars.


Perspectiva del pacient i del familiar: 

 • Pacient
  • Pors a perdre la parella, por a empitjorar, pateix la incapacitat del familiar per gestionar la situació. Dificultat de parlar de certs temes: aïllament i soledat. 
  • Ferida que no cicatritza, pèrdues continuades. 
  • Beneficis secundaris 
  • Aprenentatge (fortaleses, desenvolupament de capacitats, major empatia i profunditat) o resiliència i com potenciar-la.  
  • La nit fosca de l'ànima (perspectiva junguiana). 

 • Familiar o cuidador
  • Facilitar la comunicació i la comprensió del que està passant 
  • Falsos mites adaptats "si tu vols, milloraràs", etc. 
  • Incapacitat per comprendre al propi familiar. 

La conferència abordarà la perspectiva dels pacients i dels familiars afectats de malaltia crònica.

Objectius Generals: 
 • Oferir un anàlisis complex dels processos del dol que es donen en cas de malalties cròniques i degeneratives.

Objectius Específics:     
 • Oferir als professionals, pacients i familiars estímuls de reflexió per a la pràctica professional i per facilitar els processos de dol subjectius en pacients i familiars.
Daniele Vasta

Daniele Vasta

Psicòleg. Especialista en acompanyament en processos de dol per pèrdues: defunció, malaltia, separació, migració i esdeveniments vitals. Experiència en el tractament de persones addictes a substàncies i a socioadicciones i especialitzat en treballs centrats en l'orientació afectiu sexual, de gènere i en la reorganització de projectes vitals. Actualment atén en consulta privada. Membre del Grup de Dol i Pèrdues del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.
Yolanda Domenech

Yolanda Domenech

Psicòloga especialitzada en dol, pèrdues i trauma. Màster en Psicologia i Psicoterapia Analítica (UAB- Fundació Doctor Robert), Experta en Psicologia d'Emergències. Membre del GT de dol i pèrdues i vocal de la Secció de Psicologia del Trànsit i la Seguretat del COPC. Actualment Directora de l'Associació de Prevenció d'Accidents de Trànsit - P(A)
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web. L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet.
Data d'inici 14-12-2020
Data de fi 14-12-2020
Data d'inici de la inscripció 14-10-2020, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 11-12-2020, 15:00:00
Idioma Català / Castellà
Modalitat En línia
Estat Obert
Formació necessària
 
Sessions
Sessió 1 14-12-2020, 18:30 - 20:30
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC