Taller: La motivació pel canvi i els programes de tractament grupal a agressors de violència de gènere (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: TALLER
Àrea: Interna
Referència: CR20002047
Les persones condemnades judicialment a una mesura penal alternativa consistent en la participació en un programa de tractament grupal estan en contacte durant el compliment de la seva condemna amb dos figures professionals. En primer lloc amb el/la Delegat/da d'Execució de Mesures que valora la seva situació i treballa la seva derivació al grup on durà a terme el tractament, així com manté el seguiment de la mesura judicial i n'informa puntualment a la instància judicial. D’altra, amb el terapeuta que durà a terme el tractament grupal i que també mantindrà entrevistes individuals amb ell.
 
La intervenció específica sobre la conducta violenta la duu a terme principalment el terapeuta que condueix el grup. Tanmateix, en el període temporal des de l'inici de la mesura judicial fins que comença el tractament grupal, la persona penada manté relació amb el/la seu/va DEM de referència.
 
Dins aquesta relació, el DEM pot dotar de contingut les seves entrevistes de seguiment aplicant tècniques i estratègies encarades a augmentar la seva motivació pel canvi, contribuint a que la persona accedeixi a l'inici del programa en les millors condicions possibles per al seu aprofitament.

La situació actual de confinament ha aturat l'execució de molts programes de tractament i resulta especialment important dotar de continguts els seguiments que es duen a terme de les persones penades mitjançant la incorporació de tècniques que vagin en consonància al treball grupal.
 
Durant la formació es mostraran tant el treball de motivació pel canvi previ a l'inici del programa grupal com el contingut propi d'aquest programa amb un enfocament pràctic. Així mateix, aquesta formació servirà per orientar als assistents sobre el funcionament i les tasques que realitzen tant els delegats judicials que treballen en l’àmbit de les mesures penals alternatives com dels psicòlegs que treballen a les diferents entitats encarregades de impartir els programes formatius, ambdues relacionades amb la disciplina jurídico-forense.

Els objectius d’aquest taller són conèixer els continguts dels programes de tractament grupals amb agressors de violència de gènere, així com aprendre tècniques i estratègies de motivació pel canvi per treballar amb agressors de violència de gènere abans d'iniciar el tractament grupal.

Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web. L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet.
Data d'inici 30-09-2020
Data de fi 07-10-2020
Data d'inici de la inscripció 28-07-2020, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 27-09-2020, 20:00:00
Preu Col·legiat/a COPC: 20,00 €
Estudiants de grau de Psicologia: 16,00 €
No col·legiat/a: 36,00 €
Precol·legiats/es: 16,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial per atur: 16,00 €
Modalitat A distància
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 4 hores
Sessions
Sessió 1 30-09-2020, 18:00 - 20:00
FORMACIÓ ONLINE
Sessió 2 07-10-2020, 18:00 - 20:00
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC