Taula rodona: I tant, jo també vaig a dual! (FORMACIÓ ONLINE)

Termini finalitzat
Categoria del curs: CICLE DE CONFERÈNCIES
Àrea: Interna
Referència: CR20002026
Des dels Departaments d’Orientació Educativa dels centres d’educació secundària es tracta de facilitar i proporcionar a l’alumnat aquelles eines, estratègies i adaptacions pertinents que tracten de donar resposta a les diferents tipologies de necessitats, per tal de promoure al màxim, l’assoliment de les competències bàsiques i competències de vida per al seu futur. 
 

Dins l’amplia oferta formativa post obligatòria, els Departaments d’orientació vetllen per una òptima i ajustada orientació d’aquest alumnat responent als seus interessos, potencialitats i característiques personals, entre d’altres. 

 

El treball previ amb alumnat i famílies és clau per donar a conèixer les potencialitats i beneficis de cursar una FPDual. Sovint les idees prèvies i imaginaris sobre la FP són un escull per a la tasca orientadora, doncs moltes famílies continuen preferint o optant perquè els seus fills i filles cursin estudis de batxillerat. 

 

La Formació professional Dual esdevé una opció formativa a tenir molt en compte per a un perfil d’alumnat sovint poc considerat, doncs, el caràcter pràctic i eminentment competencial de la formació dual permet formar i capacitar futurs professionals dins d’un model competencial educatiu, orientador i d’avaluació. 

 

En una societat cada cop mes competitiva a nivell professional es mostrarà com la FP dual és una sortida professional inclusiva.

 

En aquesta taula rodona es compartiran experiències reals i la visió col·laborativa centre-empresa.

 

Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web.

Objectius generals  

  • Ensenyar als professionals de la psicologia una sortida formativa alternativa per l’alumnat i el pacient.
  • Què es la formació professional dual? Model i abast.
  • Com es treballa al segon cicle de l’ESO.

Objectius específics 

  • Possibilitats per als adolescents, orientació en la diversitat, escolarització inclusiva, etc...
  • Com veuen les empreses la formació professional dual? Avantatges.
  • Noves competències i formació.
  • Presentació de casos.
Montserrat Morral

Montserrat Morral

Llicenciada en psicologia (branca educació i organitzacions). Màster en Orientació educativa i psicopedagogia per a professionals. Actualment és orientadora educativa en un centre de secundària i tutora de l'equip SIEI. Ferma defensora de l'educació inclusiva i l'atenció educativa per a tot l'alumnat.
Olga Piazuelo

Olga Piazuelo

Psicologa Sanitaria. Terapèuta Psicomotriu. Sexòloga, Formació Psicodrama.Treball en consulta privada, profesora en postgrau psicomotricitat Universitat Blanquerna. Treball institucional amb adolescents en unitat medico educativa (més de 30 anys).
Vanessa Rodriguez

Vanessa Rodriguez

Psicòloga i psicopedagoga. Màster en dificultats d'aprenentatge i en Direcció de RRHH, Actualment treballa com a directora de RRHH.
Activitat dirigida a psicòlegs, mestres, professors, orientadors de secundària, pedagogs i de l’àmbit social.
 
Aquesta formació s'impartirà en la modalitat de seminari web. L’assistent haurà de tenir a la seva disposició un ordinador amb sortida de so, micròfon i connexió a internet. 
 
 
Data d'inici 24-11-2020
Data de fi 24-11-2020
Data d'inici de la inscripció 24-07-2020, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 20-11-2020, 14:00:00
Modalitat A distància
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 2 hores
Sessions
Sessió 1 24-11-2020, 18:30 - 20:30
FORMACIÓ ONLINE

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC