Jornada: La Universitat a debat: Actualitat de la Teoria Psicodinàmica i de les Tècniques Projectives

Places disponibles
Categoria del curs: JORNADA
Àrea: Interna
Referència: CR19001789
Programa: 
 
 • Teoria dinàmica en la docència universitària i en la pràctica clínica, a càrrec de Mari Carmen Giménez Segura, Doctora en Psicologia per la UB (Premi extraordinari). Professora jubilada d'Història de la Psicologia i de la Psicoanàlisi de la Facultat de Psicologia de la UB. Exdegana d'aquesta facultat. Expresidenta de la Conferència Nacional de Degans de Psicologia . Expresidenta de la divisió de Ciències de la Salut de la UB. Cofundadora i exdirectora del Màster de Psicoteràpia Psicoanalítica de la Xarxa Pública, UB. Professora d'Història de la Psicoanàlisi en el Màster de Psicoteràpia de IPSI. Membre del Grup de Treball de Psicoanàlisi i Societat COPC.
 • Importància de les Tècniques Projectives en el Psicodiagnòstic infantil. Aplicació en la formació universitària i a la pràctica clínica, a càrrec de Carmen Maganto Mateo, Doctora en Psicologia. Professora titular de psicodiagnòstic infantil (Universitat del Pais Basc) i especialista en psicologia clínica. Ha col·laborat en el disseny i publicació d'instruments d'avaluació. El test del dibuix de dues figures humanes (TEA, 2009); Test de  siluetes per a adolescents (TEA, 2008); Programa preventiu d'imatge corporal i trastorns alimentaris (TEA, 2002); Escala d'autoestima corporal (RPCNA,2016). És autora de llibres d'avaluació i tractament de nens i adolescents.
 • El lloc de les Tècniques Projectives en el Psicodiagnòstic d’adults: ahir i avui de la formació acadèmica i la pràctica clínica, a càrrec de Pilar Ortiz, Doctora en Psicologia per la Universitat Complutense de Madrid UCM. Professora  titular d'aquesta universitat fins a la seva jubilació. Vicedegana durant 6 anys. Fundadora i docent del Màster en Teoria Psicoanalítica de la UCM i del Màster de Psicoteràpia Psicoanalítica de la UCM. Membre i docent de la Societat Espanyola de Rorschach i Mètodes Projectius de la qual va ser presidenta i vicepresidenta. Ha impartit i imparteix cursos de formació de test de Rorschach i en Mètodes Projectius en aquesta Societat.

Organitza la Societat Catalana de Rorschach i els Mètodes Projectius i el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Entitat col·laboradora: Fundació Vidal i Barraquer.

 

 

Els objectius de la jornada són:

 • Exposar la importància i l’evolució de la Teoria Dinàmica i l'aplicació de Tècniques Projectives a nivell clínic (Psicodiagnòstic i tractament) dins de la docència universitària.
 • Abordar les raons que han fet possible el retrocés en la utilització d’aquestes teories i tècniques.
 • Analitzar com podríem posar més en actualitat un treball psicològic que analitza en profunditat la problemàtica humana i que va més enllà d’ avaluacions amb qüestionaris.

Comptarem amb la participació de 3 professionals amb una gran experiència a l’àmbit clínic i la docència universitària que ens aportaran la seva visió i ens ajudaran a pensar i buscar vies de continuïtat.

 
Per inscriure’t a l’activitat llegeix atentament i segueix els passos que trobes a continuació:

 • Si ets col·legiat/ada o precol·legiat/ada i ja has validat les teves dades a la web : INSCRIU-TE
 • Si ets col·legiat/ada o precol·legiat/ada i NO has validat les teves dades a la web:
  • Primer, INICIA SESSIÓ
  • Segon, fes clic a la pestanya INSCRIPCIÓ de l'activitat que t'interessa i confirma la inscripció
 • Si ets usuari/ària (persona no col·legiada) i NO t’has registrat a la web:
  • Primer, INICIA SESSIÓ i registra't
  • Segon, fes clic a la pestanya INSCRIPCIÓ de l'activitat que t'interessa i confirma la inscripció
 • Si ets usuari/ària (persona no col·legiada i ja t’ha registrat a la web: INSCRIU-TE

Un cop t'hagis resgistrat, ja podràs inscriure't a les activitats formatives del teu interès i realitzar diferents gestions.

Per assistir a les activitats formatives del COPC és indispensable haver-se inscrit prèviament i portar el document d’inscripció corresponent imprès o en format digital al telèfon mòbil. Si no es compleix aquest requisit, no es permetrà l’entrada a l’activitat.

Iniciar sessió a l'àrea privada
C/ Rocafort, 129 - 08015 Barcelona
Telèfon: 932.478.650
Fax: 932.478.654
Data d'inici 14-02-2020
Data de fi 14-02-2020
Data d'inici de la inscripció 03-12-2019, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 07-02-2020, 20:00:00
Preu Col·legiat/a COPC: 15,00 €
Estudiants de grau de Psicologia: 5,00 €
No col·legiat/a: 25,00 €
Precol·legiats/es: 5,00 €
Col·legiats/ades amb bonificació especial per atur: 5,00 €
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 4 hores
Sessions
Sessió 1 14-02-2020, 10:00 - 14:00
Barcelona - Sala d'actes

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC