Jornada: Perspectives psicoanalítiques en el segle XXI: Reflexions i experiències

Places disponibles
Inscripció gratuïta
Categoria del curs: JORNADA
Àrea: Interna
Referència: CR19001707

La psicoanàlisi ha demostrat en els més de cent anys d’existència la seva eficàcia en el tractament clínic de les diverses problemàtiques psíquiques, tenint en compte la dimensió inconscient.

La Jornada pretén donar a conèixer treballs empírics que s’estan realitzant des de les diferents perspectives psicoanalítiques i oferir un espai de difusió i d’intercanvi entre professionals.

Programa:

9.45 a 10.00h. Presentació de la Jornada a càrrec del Degà del COPC, Dr. Guillermo Mattioli, i de Regina Bayo-Borràs, Presidenta de la Comissió de Psicoanàlisi del COPC.

10.00 a 11.45h. Conferencia “Clínica i Ciencia” a càrrec del Dr. Javier Peteiro. Doctor en Medicina. Cap Bioquímica del CHAC. Autor de nombroses publicacions nacionals (sobre citogenètica) i internacionals (sobre Biofísica, Immunologia i Nanomedicina). Dos llibres publicats: “El autoritarismo científico” y “Estética de la Ciencia”. Blog “Cerca del Leteo”.

La Psicologia clínica i la Psiquiatria s'han beneficiat fins ara relativament poc de l'avanç científic, malgrat l’existència de grans pal·liatius com els ansiolítics, i sabem de la importància que ha tingut per millorar les vides i condicions de les persones. Però això només és factible des d'una concepció del subjecte, entès com una estranya amalgama del que en ell és objectivable per la mirada -científica o no-, i del que no és objectivable, la seva subjectivitat.

La Clínica, per tant, ha de ser auxiliada per la Ciència, però sense renunciar a ser, en si mateixa, una altra cosa, és a dir, una trobada singular mediada pel llenguatge, eina especialment important quan la mirada no es dirigeix al cos malalt sinó al trastorn mental. L'objectiu d'aquesta intervenció és situar-nos davant d'aquesta confrontació de mirades, la científica i la clínica, no sempre simbiòtiques, especialment en l'àmbit del patiment psíquic.

Modera: Regina Bayo-Borràs

11.45h a 12.15 h. Pausa - Café

12.15 a 13.45 h. Taula Rodona: Experiències de treball psicoanalític a l’actualitat:

 • Caputxeta youtuber i altres mites infantils: a càrrec de Daniel Antebi, Psicòleg General Sanitari. Psicoterapeuta psicoanalista. psicòleg escolar
 • Comprensió psicoanalítica de la sexualitat i el gènere en el segle XXI: a càrrec de Gloria Gallicó, Psicoanalista SEP-IPA, Psicoterapeuta (FEAP) ; Maria Jesús Larrauri Ugarte, Psicoanalista SEP-IPA. Psicoterapeuta (FEAP); Imma Miró Jordà, Psicoanalista SEP-IPA. Psicoterapeuta (FEAP); Esther Palerm Marí, Metgessa. Psicòloga clínica.
 • Psicoanàlisi i Neurociències en el context actual: a càrrec de Ángeles Codosero Medrano. Psicòloga especialista en psicologia clínica. Màster en psicoteràpia psicoanalítica per la Universitat de Girona i màster en perfeccionament de la psicoteràpia psioanalítica de l'ACPP (Associació Catalana Psicoteràpia). Membre de l'ACPP, i membre de el Consell Directiu de l'ACPP

Modera: Jesús Gracia Alfranca

13.45h. Cloenda

 

Activitat organitzada per la Comissió de Psicoanàlisi del COPC.

 

Lloc de realització: Sala d'actes del Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona (Carrer de Casp, 130, 08013 Barcelona)

Objectius Generals: Donar a conèixer algunes perspectives teòric-clíniques del pensament i de la pràctica psicoanalítica a l’actualitat.

Objectius Específics: A través de la conferència del Dr. Peteiro, així com de les ponències presentades, oferir un espai de reflexió i intercanvi entre el públic assistent. Aquestes reflexions seran recollides per l’elaboració d’un treball de Conclusions de la Jornada.

Lloc de realització: Sala d'actes del Col·legi Oficial d'Agents Comercials de Barcelona (Carrer de Casp, 130, 08013 Barcelona).
 
Activitat organitzada per la Comissió de Psicoanàlisi del COPC.
Per inscriure’t a l’activitat llegeix atentament i segueix els passos que trobes a continuació:

 • Si ets col·legiat/ada o precol·legiat/ada i ja has validat les teves dades a la web : INSCRIU-TE
 • Si ets col·legiat/ada o precol·legiat/ada i NO has validat les teves dades a la web:
  • Primer, INICIA SESSIÓ
  • Segon, fes clic a la pestanya INSCRIPCIÓ de l'activitat que t'interessa i confirma la inscripció
 • Si ets usuari/ària (persona no col·legiada) i NO t’has registrat a la web:
  • Primer, INICIA SESSIÓ i registra't
  • Segon, fes clic a la pestanya INSCRIPCIÓ de l'activitat que t'interessa i confirma la inscripció
 • Si ets usuari/ària (persona no col·legiada i ja t’ha registrat a la web: INSCRIU-TE

Un cop t'hagis resgistrat, ja podràs inscriure't a les activitats formatives del teu interès i realitzar diferents gestions.

Per assistir a les activitats formatives del COPC és indispensable haver-se inscrit prèviament i portar el document d’inscripció corresponent imprès o en format digital al telèfon mòbil. Si no es compleix aquest requisit, no es permetrà l’entrada a l’activitat.

Iniciar sessió a l'àrea privada
08013, BARCELONA (BARCELONA, ESPANYA)
Data d'inici 07-03-2020
Data de fi 07-03-2020
Data d'inici de la inscripció 27-11-2019, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 28-02-2020, 20:00:00
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 4.45 hores
Sessions
Sessió 1 07-03-2020, 09:30 - 14:15
Externa

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC