Cicle "Homes i dones; perspectives clíniques de sexe i gènere". Seminari: El malestar i els sexes. Homes i dones segons els discursos. ¿L'anatomia és el destí?

Termini finalitzat
Categoria del curs: CICLE DE CONFERÈNCIES
Àrea: Interna
Referència: CR19001652
El fet que no hi hagi proporció ni correlació entre els dos (o més?) sexes ("La relació sexual no existeix") condiciona la reproducció humana, i conseqüentment tota societat organitza aquestes relacions entre els sexes: les "suplències" d'aquesta falta central. La prohibició de l'incest i la pedofília romanen encara com els únics topalls de la "llibertat sexual", acompanyada aquesta d'una condició necessària en el nostre àmbit: el consentiment.

Des del postulat freudià de la repressió social sobre el sexe fins a la consigna contemporània de "gaudir sense coaccions" hi ha un salt que afecta a la regulació de les pràctiques sexuals. De totes maneres, la pulsió sexual per si mateixa ja fa obstacle a la satisfacció plena, més enllà dels factors culturals i socials.

Dues dimensions emmarquen en cada subjecte el "seu" sexe: l'herència bio-simbòlica (significantització de l'anatomia) apriori, i les funcions que atorguen els ordres discursius dels lligams socials, a posteriori.

Hi ha una clínica diferencial segons els sexes? Si de cas el sexe no és un tipus clínic.

L'esborrament de les diferències home-dona i les "noves" formes sexuals (L, G, T, B, I, etc...) fonamenten la diversitat de suplències d'aquesta falta de "relació sexual" .
Cicle de tres seminaris per abordar la identitat "home" i "dona" des de la perspectiva psicoanalítica, atenent a les variables de sexe, gènere i discurs i les seves coseqüències clíniques.
 
Cal fer inscripció als tres seminaris de forma individual:
 
29/10/2019 - Cicle "Homes i dones; perspectives clíniques de sexe i gènere". Seminari: El malestar i els sexes. Homes i dones segons els discursos. ¿L'anatomia és el destí?
 
12/11/2019 - Cicle "Homes i dones; perspectives clíniques de sexe i gènere". Seminari: De l'apriori fàl·lic de Freud al "no hi ha norma sexual" de Lacan. Conseqüències clíniques. Les dones i la civilització.
 
10/12/2019 - Cicle "Homes i dones; perspectives clíniques de sexe i gènere". Seminari: Política i sexe en el camp lacanià. "Varitat" dels gaudis. La parella de suplència. Dona-símptoma i home-estrall.
 

L'edifici on està situat la Delegació de Tarragona del COPC no es troba actualment adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

 
 
 
Manel Rebollo

Manel Rebollo

Psicòleg clínic i psicoanalista a Tarragona, AME de l'EPFCL (Escola de Psicoanàlisi dels Fòrums del Camp Lacanià), Cap d'Estudis del Seminari de Psicoanàlisi de Tarragona-Fòrum Psicoanalític Mare Nostrum, Tutor extern del Pràcticum de Psicologia de la URV.
 
Avda. Ramón y Cajal, 11, 1r 2n
43001 Tarragona
Telèfon: 977214102
Data d'inici 29-10-2019
Data de fi 29-10-2019
Data d'inici de la inscripció 16-09-2019, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 21-10-2019, 20:00:00
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 1,5 hores
Sessions
Sessió 1 29-10-2019, 19:00 - 20:30
Tarragona - Sala d'actes

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC