Jornada: Salut i bon ús de les noves tecnologies

Termini finalitzat
Categoria del curs: JORNADA
Àrea: Interna
Referència: CR19001642
Les Jornades sobre Salut i bon ús de les noves tecnologies volen donar resposta a la pregunta sobre com l'actual context social, cada vegada més vinculat a la utilització de les noves tecnologies, pot esdevenir un motor de promoció de la salut o de diverses patologies.

Amb aquest objectiu s'abordarà un diàleg interprofessional entre àrees de la salut susceptibles de rebre impacte positiu i negatiu i detectar d'aquesta manera quins són els reptes i oportunitats que l'ús de les noves tecnologies presenten en cadascuna d'elles. També s'abordarà amb profunditat quina és l'aportació que la Psicologia pot fer per promocionar els hàbits comportamentals saludables i per intervenir amb eficàcia en trastorn que comporten un alt nivell de patiment com és el dolor crònic. Un diàleg obert entre salut i modernitat que vol oferir models d'interacció beneficiosos entre les persones i les mitjans tècnics quotidians.

LLOC:  CENTRE CÍVIC DEL CARME (PLAÇA DE LA PATACADA, 10 REUS)

Carmen Díaz Muñoz

Carmen Díaz Muñoz

Fisioterapeuta per la Facultat de medicina i ciències de la salut de la URV. Especialista en Shiatsu cervic-lumbar per a fisioterapeutes, Síndrome de dolor miofascial, Tractament conservador i invasiu de "Puntos Gatillo" i especialista en tècniques manipulatives i miotensives.
Manuel Armayones Ruiz

Manuel Armayones Ruiz

Doctor en Psicologia. Director de Desenvolupament del eHealth Center de la UOC i Professor dels Estudis de Psicologia. Recercaire del Grup PSiNET (Psicologia, Salut i Internet) de la UOC. Les seves línies de recerca actual se centren en l'àmbit de la persuasió tecnològica en salut i disseny comportamental (Behavioral design) aplicat a l'estudi dels factors psicològics relacionats amb temes com l'adherència terapèutica, la creació i manteniment d'hàbits saludables i els efectes psicològics de la interacció amb la tecnologia.
Paco Diaz Arévalo

Paco Diaz Arévalo

Psicòleg Sanitari, màster en psicologia clínica i de la salut, màster en psicologia de l'esport i de l'activitat física. Director del centre de psicologia Rendiment Psicòlegs, coordinador de l'empresa de psicologia de l'esport Psicosport. Forma part de l'equip del centre de rehabilitació neurològica In-Neuro. Docent en Màster de Psicologia Clínica i de la salut de ISEP Barcelona. Membre de la Junta Rectora de la Delegació de Tarragona del COPC.
Rosa María Baños Rivera

Rosa María Baños Rivera

Catedràtica de Psicopatologia de la Universitat de València, directora del grup de recerca LabPsiTec-València, i Directora del Màster en "Intervenció Multidisciplinària en Trastorns Alimentaris, de la Personalitat i Emocionals", La seva recerca se centra en l'estudi de mecanismes i processos psicològics transdiagnòstics, i en el disseny i validació d'intervencions psicològiques per a diversos problemes psicològics. Des de fa dècades, se centra també en l'ús de tecnologies (realitat virtual, realitat augmentada, internet, dispositius mòbils, sensors, etc.) com a eines per a la recerca en psicopatologia, i per a la millora de l'eficàcia, eficiència i efectivitat de les intervencions basades en evidència.
Salomé García Arnaldich

Salomé García Arnaldich

Llicenciada en Medicina l’any 2003 i Metge especialista en Pediatria des de l’any 2008; Atenció global a l’infant en l’àmbit d’Urgències de Pediatria i a Hospitalització, tasca desenvolupada conjuntament amb l’atenció de les consultes de Neuropediatria a l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. Neuropediatra del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Baix Camp i Priorat durant l’any 2009-2010; Assistència als pacients i a les seves famílies amb finalitat diagnòstica i terapèutica.
Tarek Lutfi Gilabert

Tarek Lutfi Gilabert

Llicenciat en pedagogia (2000) i Màster en Tecnologia Educativa: E-Learning i societat del coneixement (2002), per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Màster en Gestió de Projectes de Serveis Personals per l'Institut de Formació Contínua IL3 de la Universitat de Barcelona (2008). Màster oficial en Tecnologies Accessibles: Web, Aplicacions i Dispositius per la Universitat Internacional de la Rioja (UNIR) (2016). Des de l'any 2009 desenvolupa la seva activitat professional com a Tècnic en Tecnologies de l'Aprenentatge i Coneixement (TAC) del Servei de Recursos Educatius (SREd) de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Especialitzat en Tecnologies Accessibles i Accessibilitat Digital. També participa en el projecte INSERLAB, formació universitària per a la inserció sociolaboral de persones amb diversitat cognitiva. Programa Operatiu D'ocupació Juvenil 2014-2020. Cofinançat pel Fons Social Europeu.
 
43201, REUS (TARRAGONA, ESPANYA)
Data d'inici 25-10-2019
Data de fi 25-10-2019
Data d'inici de la inscripció 01-08-2019, 00:00:00
Data de fi de la inscripció 24-10-2019, 20:00:00
Modalitat Presencial
Estat Obert
Formació necessària
 
Durada 6 hores
Sessions
Sessió 1 25-10-2019, 08:30 - 14:30
Externa

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC